Digidexo.com

kroppsoverflate beregning

Hvordan man skal beregne kroppsoverflate på en Burn

Beregning av kroppsoverflate på et brannsår bruker Rule of Nines formelen er viktig for å bestemme behandling for et brannsår offer.

Bruksanvisning

Undersøk Victim

•  Bestem kroppsdeler brent og hvor mye hver del er berørt. Hvis for eksempel på utsiden av en arm som er brent, anser at en halvdel av armen. Torso separeres i baksiden og forsiden, men hvis brystet blir brent og buken er ikke, anser at en halvdel av forsiden av overkroppen.

Konverter kroppsdeler inn i prosenter. Hodet er ni prosent; armene er ni prosent hver; bena er 18 prosent hver; torso er 18 prosent foran og 18 prosent for ryggen og lysken er én prosent. For eksempel er det foran begge ben 18 prosent, på utsiden av armen er 4,5 prosent, og magen og lysken til sammen er 19 prosent. Størrelsen på håndflaten av brenne offerets hånd er omtrent én prosent av sin kroppsoverflate.

Ta opp dine funn for medisinsk personell. Den kroppsoverflate på et brannsår er viktig informasjon for å bestemme behandling og medisinsk anlegget offeret kan kreve.

Hint

 • Brannsår på hender, føtter, ansikt eller kjønnsorganer er ansett som den mest alvorlige til tross for eventuelle andre faktorer.
 • Aldri forsinke brannskadebehandling.

Hvordan beregne glomerulusfiltrasjonshastighet

Hvordan beregne glomerulusfiltrasjonshastighet


Glomerulær filtrasjonshastighet (GFR) er et mål på hvor godt nyrene dine fungerer. Din GFR avhenger av alder, kjønn, rase og mengden av kreatinin i blodet. Kreatinin, et avfall som produseres ved hjelp av musklene i kroppen din, er fjernet av nyrene. Jo bedre nyrene dine fungerer, vil jo lavere serumkreatininnivået være og jo høyere GFR vil bli. Ideelt sett bør glomerulusfiltrasjon være over 60 år.

Hvordan beregne glomerulusfiltrasjonshastighet

Som vi alder, våre nyrefunksjonen forverres, og mengden av kreatinin i blodet vårt øker og GFR reduseres. Fordi kreatinin-nivåene øker med økende muskelmasse, menn har høyere kreatinin nivåer enn kvinner, og afro-amerikanere, på grunn av sine større kroppstyper, har høyere nivåer av kreatinin enn andre raser. Ligninger for å beregne GFR bruke spesifikke multiplikatorer å justere for effekten alder, kjønn og rase har på kreatinin nivåer.

Velg riktig formel for å beregne din GFR. Hvis du er en matematiker, National Institutes of Health National Kidney Disease Education Program gir to ligninger for beregning av GFR (for voksne over 18), avhengig av om eller ikke Kreatininmåling ble oppnådd ved hjelp av en IDMS sporbar referansestandard. IDMS står for isotopfortynning massespektrometri, gullstandarden for å bestemme kreatinin nivåer.

For kreatinin nivåer oppnås ikke ved hjelp av en IDMS referansemetode:

GFR (ml / min / 1,73 m2) = 186 x (SCR) -1,154 x (alder) -0,203 x (0,742 hvis hunn) x (1,212 hvis Afroamerikaner)

For kreatinin nivåer oppnås ved hjelp av en IDMS referansemetode:

GFR (ml / min / 1,73 m2) = 175 x (SCR) -1,154 x (alder) -0,203 x (0,742 hvis hunn) x (1,212 hvis African American).

hvor Scr = serum kreatinin, ml = milliliter, min = minutter, m2 = meter kvadrat (et mål på kroppsoverflate).

Velg en online GFR kalkulator hvis du ikke ønsker å gjøre regnestykket selv. The National Kidney Foundation, The National Kidney Disease Education Program (NIH) og DAVITA nettsteder alle gi fill-in-the-blanks GFR kalkulatorer (se referanser). For de to første områdene, vil du trenger å vite din kreatinin nivå og måleenheter, enten mg / dL eller mikromol / L. DaVita krever kreatinin nivåer for å bli rapportert i mg / dL. Velg riktig måleenhet før du skriver i din kreatinin nivå. Deretter legger din alder, rase og kjønn. Kalkulatoren vil bestemme din GFR. DaVita kan du spore sekvensielle GFR opplesninger og lagre dine resultater online.

Hint

 • En GFR lesing er sjelden definitive. Legen din vil overvåke nyrefunksjonen ved å måle kreatinin nivåer med jevne mellomrom, særlig når du blir eldre. Som du nå din pensjonisttilværelse år, eller hvis du har nyreproblemer, vil legen din sannsynligvis overvåke nyrefunksjonen din minst en gang i året.
 • Kun legen din kan fortelle deg hva dine spesifikke GFR resultater mener.

Hvordan beregne BMR Fordøyelse

Hvordan beregne BMR Fordøyelse


Basal metabolic rate, også kalt din BMR, er minimum kaloribehov er nødvendig for å opprettholde normale hvile aktiviteter. For eksempel er BMR minimums kalorier som kreves for å opprettholde livet ditt mens du sover og puster. Å vite din BMR er en fordel hvis du prøver å finne ut hvor mange kalorier å konsumere for å opprettholde, miste eller få vekt. Din BMR kan bli påvirket av en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer, som genetikk, kjønn, vekt, alder, kroppsoverflate, kosthold, kjertler, trening og fettprosent. Det finnes flere ulike måter å beregne din BMR.

Hvordan beregne BMR Fordøyelse

Harris-Benedict formel

Pass på at før du begynner som du vet din høyde og vekt. Andre faktorer som du vil inn i formelen er alder og kjønn.

Input tallene dine inn i følgende formel for å få din BMR. For menn, er formelen BMR = 66 + (13.7 x vekt i kg) + (5 x høyde i cm) - (6,8 x alder). For kvinner er formelen BMR = 655 + (9,6 x vekt i kg) + (1,8 x høyde i cm) - (4,7 x alder). For å beregne din vekt i kg, må du dele vekten med 2,2, fordi en kg er lik til 2,2 pounds. For å beregne din høyde i cm, må du multiplisere høyden din i inches med 2,54, fordi en tomme er lik 2,54 cm.

Bruk en kalkulator for å finne din BMR. For eksempel, hvis du er en kvinne som er 30 år gammel, 5 fot 6 inches høy og veie 120 kg., Er din BMR 1339 kalorier per dag.

Quick Metode

Kontroller at før du begynner denne metoden for å finne din BMR at du kjenner din nåværende kroppsvekt.

Bruk riktig multiplier og multiplisere det med din nåværende kroppsvekt. For å gå ned i vekt, er multiplikatoren 13 kalorier per kilo kroppsvekt. For å opprettholde vekt, multiplikatoren per kilo kroppsvekt er 15 kalorier. Å få vekt, er multiplikatoren 18 kalorier per kilo kroppsvekt.

Inngang dine riktige tall inn i formelen. For eksempel, hvis du er en £ 130 kvinne som ønsker å gå ned i vekt, din BMR ved hjelp av denne formelen er 1690.

Hvordan beregne Body Surface Area

Kroppsoverflate, BSA, er et mål for det totale areal av huden på det menneskelige legeme. BSA er i hovedsak brukt av leger, farmasøyter og andre klinikere ved fastsettelse riktig dosering av medisiner. Det er 5 vanlige formler for tilnærmet overflatearealet av det menneskelige legeme. Hver formel er basert på visse antagelser om den generelle formen av menneskekroppen, blir hver beregnet ut fra vekt- og høydemålinger, og hver gir en tilnærmet flateareal i kvadratmeter.

Bruksanvisning

Først måle vekten din i kilo (kg) og høyde i centimeter (cm). Hvis du trenger å konvertere fra pounds og inches, bruke £ 1 = 0,4535 kg, og 1 tomme = 2,54 cm. Ring vekten i kg "W", og høyden i cm "H."

Nå, beregne omtrentlig BSA bruker Most formelen, den mest brukte formelen.

BSA = [W ^ (0,5)] [H ^ (0,5)] / 60 m²

For eksempel vil en 69 kg mann som er 178 cm høy har en BSA av

[69 ^ (0,5)] [178 ^ (0,5)] / 60
= [8,3066] [13,3417] / 60
= 1,84 m²

Deretter bruker Dubois formel, et annet populært estimat av BSA.

BSA = [W ^ (0,425)] [H ^ (0,725)] / 139,2

For eksempel vil den samme mann gitt ovenfor har en omtrentlig kroppsoverflateareal på 6,0466 [] [] 42,8109 /139.2 = 1,86 m

To mer obskure formler for å beregne arealet av huden er fra Gehan & George, og Hancock. Henholdsvis de er

BSA = [W ^ (0,51456)] [H ^ (0,42246)] / 42,5532, og
BSA = [W ^ (0,5378)] [H ^ (0,3964)] / 41,2116

Disse ligningene er svært like og gi verdier meget nær hverandre.

Du kan også beregne arealet av en menneskekropp overflate med denne ligningen, utviklet av Boyd. Her er vekten "W" i gram, ikke kilo. For konvertering, 1000 g = 1 kg. Dessuten er eksponent for W mer komplisert enn før.

BSA = [W ^ (P)] [H ^ (0,3)] / 3118,179, der

P = 0,7285 - 0.0188Log (W) .Using samme eksempel på mannen med H = 178 cm og W = 69000 g, har vi

P = 0,7285 - (0,0188) (4,83885)
= 0,63753 og,

BSA = [1215.933] [4,733] /3118.179 = 1,845 m²

Hvordan beregne Medisinering Dosering Basert på Høyde og vekt

Når en sykepleier eller lege beregner et medikament dose basert på en persons høyde og vekt, først bestemmer han personens kroppsoverflate (BSA). Dette gir ham en figur (uttrykt i meter kvadrat) som blir så multiplisert med en medikament-spesifikt nummer for å gi det ønskede medikament dose. Denne prosessen gjør at helsepersonell å gi nok av stoffet for å sikre at det er effektivt, men ikke så mye at personen vil ha uønskede bivirkninger. Dette nivået av doseringsnøyaktighet er kritisk ved administrering av potensielle medisiner som cellegift, som er svært giftig i høyere doser.

Bruksanvisning

•  Få tilgang til en BSA kalkulator. Du finner disse på Internett på et nettsted som Halls MD (se Resources). Mange helseinstitusjoner har også sin foretrukne formel innebygd i en BSA kalkulator på deres intranett.

Identifiser formelen for BSA som brukes i helsevesenet innstillingen. Det finnes flere anerkjente formler for å bestemme hvor mye medikament for å gi en person i en viss høyde og vekt. Disse formlene inkluderer Most, DuBois, Haycock, Boyd, og Gehan og George. De gir litt ulike resultater, men Most formelen blir den foretrukne.

Bestem pasientens høyde. Kroppsoverflate kalkulatorer vil akseptere denne informasjonen i inches, en kombinasjon av føtter og inches, eller i centimeter. Det er best å få en ståhøyde, men ikke alle pasienter er villig eller i stand til å stå oppreist.

Mål individets vekt. Bruk den mest nøyaktige omfanget er tilgjengelig, og skriv deretter inn disse dataene i pounds eller kilo inn i BSA kalkulatoren.

Klikk på beregne knappen. BSA kalkulatoren vil automatisk bestemme personens BSA i meter kvadrat. For eksempel BSA for en mann som er 61 inches høy og veier 200 pounds, ved hjelp av Most formelen, er 1,98 meter kvadrat.

6. Identifiser anbefalt doserings formelen for en bestemt medisin. Produsenter publisere anbefalt doserings formelen i form av dose / meter kvadrat. Du kan bruke en online kalkulator, eller din egen håndholdt kalkulator, for å beregne å gi personen hvor mye av et stoff. Hvis hun BSA er 1,5 meter kvadrat og den anbefalte medikamentdose er 200 mg per meter i kvadrat, er den dose medikament deretter 300 mg.

Tips og advarsler

 • Noen nettsteder, som Halls MD, har en sikkerhetskontroll kalkulator som gir en måte å sikre dataene du skrev inn for BSA bestemmelsen passer den personen du beskriver. For eksempel kan du bli bedt om å oppgi personens alder, kjønn og kropp beskrivelse og deretter re-kalkulere BSA. Hvis dataene ikke er kompatible (f.eks høyde samsvarer ikke med alder), vil sikkerhetskontrollen kalkulatoren gir deg en feilmelding.
 • Det er lett å gjøre en feil, særlig i kritiske situasjoner eller på travle dager. Å ha en kollega dobbeltsjekke beregninger gir et ekstra nivå av sikkerhet.

Hvordan beregne en Pediatric Dose

Hvordan beregne en Pediatric Dose


En av legens rolle er å foreskrive en passende dosering av medisiner for hans eller hennes pasienter. Dette kan være mer utfordrende for pediatriske pasienter fordi, i motsetning til voksne, varierer riktig dosering basert på alder, størrelse og utviklingstrinn. I de fleste tilfeller blir doseringer bestemt av kroppsvekt. Imidlertid er dosering for kjemoterapi og kritisk-care narkotika basert på kroppsoverflate (BSA), mens doser for legemidler som sirup av Ipecac og Kaopectate er basert på alder.

Bruksanvisning

Beregning av doser

•  Ta kontakt med en pediatrisk narkotika referansehåndbok for informasjon om dosering (se referanser for en kilde som gir en liste over guider). Legg merke til om stoffet er en der doseringen er beregnet basert på vekt, BSA eller alder.

Bestem pasientens alder, vekt i kilo (barn) eller gram (spedbarn) og høyde i centimeter. Hvis skalaen kun gir vekt i pounds, konvertere til kilo ved å dele vekt i pounds med 2,2. For barn under ett, konvertere til gram ved å dividere kilo verdi av 1000. Hvis din skala gir bare høyde i inches, konvertere til centimeter ved å multiplisere høyden i inches med 2,54.

Hvis medikamentet er en hvor doseringen blir beregnet etter vekt, multiplisere pasientens vekt av doserings oppført i medikamentskinnen. For eksempel, for et barn som veier 10 kg tar et medikament med en anbefalt dose på 20 mg / kg / dag, vil den daglige dose være 10 kg x 20 mg / kg / dag = 200 mg / dag.

Hvis medikamentet er en hvor doseringen blir beregnet ved BSA, multiplisere pasientens høyden av hans eller hennes vekt. Dele resultatet med 3.600. Ta kvadratroten av resultatet. Til slutt, multiplisere resultatet med doseringen oppført i narkotika guide. For eksempel, for et barn hvis vekt er 20 kg og hvis høyde er 100 cm tar medisiner med en anbefalt dose på 2 mg / m2 / dag, ville den daglige dosen være: 20 x 100 = 2000; 2000/3600 = 0,55; √0.55 = 0,74; 0,74 m2 x 2 mg / m2 / døgn = 1,48 mg / dag.

Hvis stoffet er ett hvor doseringen blir beregnet etter alder, multiplisere pasientens alder av doseringen som er oppført i stoffet skinnen. Alder er målt i år, måneder eller dager, som bestemmes av den anbefalte doseringen. For eksempel, for en 6 år gamle barn som tar et medikament med en anbefalt dose på 1 mg / år / dag, den daglige dose ville være 6 mg / dag.

6. Fordel den daglige dose med antall doser som skal gis per dag. For eksempel, hvis et medikament med en anbefalt dose på 4 mg / dag, er å bli gitt to ganger per dag, vil dosen for hver administrering av medikamentet være 2 mg.

Del den dose av dens konsentrasjon til å beregne den dose i milliliter. Pediatric medisin er vanligvis utlevert til en forhåndsbestemt konsentrasjon. For eksempel, for et legemiddel administreres i 2-mg doser, og tilberedt i en 1 mg / ml konsentrasjon, vil hver dose være 1 ml.

Tips og advarsler

 • Du kan beregne pediatrisk doser basert på voksne doser hvis pediatrisk doser er ikke tilgjengelige.
 • Pass på at pasienten ikke er allergisk mot medisiner - allergi kan forårsake alvorlige bivirkninger.
 • Dobbeltsjekk resultatet å fange beregningsfeil - feil ved medisinering kan føre til sykdom eller død.

Hvordan beregne Pediatric Burn-området

Hvordan beregne Pediatric Burn-området


Den "Rule of Nines" har vært et fantastisk verktøy i raskt beregne arealet involvert i noen som har blitt arisk brent, og gir en viktig faktor i begynnelsen væske resusitation så raskt som mulig. Regelen er også lett å lære: hodet, og hver arm er hver 9% av den totale kroppsoverflate; den fremre torso, rygg torsoen, og hvert ben er hver 18%; og underlivet 1%. Denne regelen er imidlertid ikke gjelder hos barn under 10 år, fordi deres kroppsproporsjoner er annerledes enn voksne.

Bruksanvisning

•  Beregn brente arealet av et barn raskt ved hjelp av en modifisert Rule of Nines. For spedbarn opp til ett års alder, antar hodet er 18%, to ganger arealet av en voksen. Forskjellen er tatt fra bena, 4,5% fra hverandre, slik at hvert ben en total på 13,5%.

•  Estimer brente arealet av eldre barn ved hjelp av formelen: 18% - 1% x alder i år for et innlegg overflateareal. En fem år gammel, for eksempel, ville ha et hode overflateareal på 18% - 5% = 13%. Den prosentvise subtrahert fra hodet, 5% i dette tilfellet, blir tilsatt til benene, nå 13,5% + 2,5%, eller 16%, hver.

Estimer de overflateområder av brannsår som dekker mindre enn en hel region ved hjelp av barnets flaten som omtrent 1% av den totale kroppsoverflate. Du kan deretter sammenligne palm størrelse til det forbrente området for en rask området estimat.

Hint

 • Denne metoden er rask, men bare et grovt anslag som skal brukes for første anslag og behandlinger. En kommersielt tilgjengelig brenne kart slik som Lund og Browder Chart, gir en mer nøyaktig måling av de involverte området og bør brukes som tiden tillater.

Hvordan beregne BTPS

Hvordan beregne BTPS

Mennesker puste luft inn og ut av kroppen sin for å overleve. Ifølge University of Ottawa Center for Health, er luft ved kroppstemperatur i lungene til en person, og er mettet med vanndamp. Dette betyr at den inneholder større fuktighet og regnes tyngre. Som luften er utvist fra kroppen det kontrakter og blir kjøligere. Denne transformasjonen er fanget i beregningene av omgivelsestemperatur og presset metning (ATPS) og kroppstemperatur og trykk og metning (BTPS).

Hvordan beregne BTPS

•  Bestem kroppstemperatur, romtemperatur, og barometertrykk.

•  Konverter ambient til Celsius. Trekk 32 fra Fahrenheit temperatur deretter multiplisere dette med 5 og dele den resulterende med 9.

•  Beregn BTPS ved hjelp BTPS formelen: kroppstemperaturen pluss 273 dividert med romtemperatur + 273 ganger barometertrykk minus vanndamptrykk ved romtemperatur delt på barometertrykk minus vanndamptrykket ved kroppstemperatur. For eksempel 37 grader Celsius + 273 delt på 22 grader Celsius = 273 ganger 756 til 19,8 romtemperatur delt på 756-47 kroppstemperatur har en BTPS lik 1,091.

Hvordan Beregn massen av Xenon

Hvordan Beregn massen av Xenon


Xenon er et grunnstoff som finnes i svært små mengder i atmosfæren. Xenon er et medlem av familien edelgass, sammen med helium, neon, radon og andre. Xenon er brukt i en rekke optiske programmer, for eksempel strobelys, blitsfotografering pærer og lasere. Xenon har en atomvekt på 131,293 og det er atomnummer er 54.

Hvordan Beregn massen av Xenon

•  Beregn antall mol xenon du prøver å måle. Hvis du blir bedt om å beregne massen av xenon på en eksamen, kan volumet bli gitt til deg som en del av spørsmålet. Et mol av gass er lik omtrent 6,02214 x 10 ^ 23 molekyler av en substans.

•  Beregn den molare massen av xenon ved hjelp av atommasse. Heldigvis kan den atommasse bli omdannet direkte til molar masse ved å erstatte gram for atom-enheter. Derfor, xenon, med en atomvekt på 131,293, har en molar masse på 131,293 g / mol.

multiplisere antall mol ganger den molare massen av xenon. For eksempel, hvis du finner ut at du har 5 mol xenon, multiplisere dette tallet med atommasse av xenon - 131,293 g / mol. Den resulterende masse er lik 5 x = 131,293 656,465 gram.

Hvordan beregne en kvinner eggløsning dato

Hvis du prøver å bli gravid, betydelig hjelper det å vite eggløsning datoer. Likeledes, hvis du ønsker å unngå å bli gravid, er nyttig den samme informasjonen.

Hvordan beregne en kvinner eggløsning dato

•  Skriv ned den første dagen i siste menstruasjon. Dette er den datoen du startet din siste menstruasjonssyklus.

Legg merke til gjennomsnittlig antall dager i din individuelle menstruasjonssyklus. Menstruasjonssyklusen begynner på den første dagen av mensen og slutter på den siste dagen før du får din neste periode. Antall dager i den syklusen er kjent som ditt spesifikke menstruasjonssyklusen. De fleste kvinner har en menstruasjonssyklus på ca 28 dager. Beregn din gjennomsnittlige menstruasjonssyklus ved å spore sykkelen i flere måneder. Syklusen kan variere litt fra måned til måned. Gjennomsnittlig dine sykluser over tre eller fire måneder på å finne din gjennomsnittlige menstruasjonssykluslengde.

Vit at kvinner vanligvis har eggløsning 14 dager etter starten av menstruasjonssyklusen. Dette betyr at hvis du har en 28-dagers syklus, vil du sannsynligvis eggløsning på dag 14 i syklusen. Hvis du har en 30-dagers syklus, vil du sannsynligvis eggløsning på dag 16 i syklusen.

Bruk online eggløsning kalkulatorer for enkelt å se dine spådd eggløsning datoer. Nettsteder som Ovulation-Kalkulator og The Imperfect Parent vil beregne eggløsning dato for deg. Du må legge inn den første dagen i din siste periode og din gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen lengde for å få resultater.

Prøv temperaturen metode for å bestemme eggløsning. Ta temperaturen hver morgen. Dagen etter at du har eggløsning, vil temperaturen være om en halv grad Celsius høyere enn normalt. Sørg for å ta temperaturen første om morgenen, før du har fått ut av sengen som bevegelse forårsaker kroppstemperaturen til å stige.

Observer utflod. Når eggløsningen nærmer seg, har en tendens utflod å være mer vassen og tydelig. På dagen for eggløsning, vil utslippet være tykkere og våtere. Direkte etter eggløsning, vil utslippet være noe klebrig.

Besøk en fruktbarhet lege for å få hjelp bestemme din eggløsning tid. Disse legene kan utføre ulike tester for å hjelpe deg med å spikre ned dine spådd eggløsning datoer.

Hint

 • Etter eggløsning har skjedd, må egget bli befruktet i løpet av 24 timer for at graviditet kan oppstå.
 • Vær oppmerksom på at eggløsning beregningen gir et anslag over den eggløsning dato. Det er ikke en eksakt vitenskap.
 • Hvis din menstruasjonssyklus varierer hver måned, er det vanskelig å forutsi eggløsning datoer.

Hvordan beregne forfallsdatoer

Hvordan beregne forfallsdatoer


Estimert forfallsdatoer er faktisk ikke telles fra datoen for unnfangelsen, men heller 40 uker etter første dag av siste menstruasjon. De fleste svangerskap variere alt 38-42 uker fra første dag i siste menstruasjon. Selv om forfall beregnes fra siste menstruasjon, er det ca to uker etter at egget er befruktet. Svært få kvinner faktisk leverer på sine estimerte forfallsdatoer. Den elektroniske kalkulatorer oppført i referansene gjør det enkelt å beregne forfallsdatoer; denne artikkelen beskriver hvordan du gjør det manuelt.

Hvordan beregne forfallsdatoer

•  Skaff en kalender.

•  Bestem til det beste for din kunnskap første dag av siste menstruasjon og merke det på kalenderen.

Count 40 uker fra den merkede datoen i kalenderen din, og det er din estimerte forfallsdato.

Hvordan beregne Conception uten en periode

Hvordan beregne Conception uten en periode


Å finne ut når du unnfanget kan være vanskelig, selv under de beste omstendigheter. Men hvis du oppdager at du er gravid når du ikke har hatt en siste periode - fordi du ammer eller har en lav kroppsvekt, for eksempel - eller rett og slett ikke kan huske den siste perioden, bestemme datoen for unnfangelsen blir enda vanskeligere. Heldigvis, med litt detektivarbeid og ved hjelp av helsepersonell, kan du fortsatt finne ut omtrent når du unnfanget barnet ditt.

Hvordan beregne Conception uten en periode

•  Sjekk datoen først hadde du en positiv graviditetstest hjemme. I gjennomsnitt tar det 13,6 dager etter befruktning for en test for å slå positivt, ifølge en studie ved kartlegging nettstedet FertilityFriend.com. På datoen for din første graviditetstest - du bør i det minste - det være ca 2 uker tidligere unnfangelsen. Av seg selv, dette er ikke en pålitelig test, men siden du kan også være mye lenger sammen enn 2 uker.

Mål størrelsen på livmoren din med en bekken eksamen. Legen din vil føle magen eller bruke et målebånd. Avstanden fra toppen av skambeinet til toppen av livmoren din, eller din fundal høyde, vokser ca en centimeter hver uke av svangerskapet. Men bare gir dette et grovt estimat av svangerskapet, siden en rekke faktorer - inkludert fibroids, flere babyer, mengden av fostervann og babyen posisjon - kan alle påvirke målingen. Med 28 til 30 uker av svangerskapet, måling fundal høyde med målebånd blir for unøyaktig.

estimere en babyens størrelse med en dating ultralyd, så tidlig som tre uker etter unnfangelsen. En baby avstand fra hodet til bunn gir en svært nøyaktig anslag av en babyens gestational alder inntil 12 uker, og er mest nøyaktig mellom og 7 og 10 uker. I løpet av andre trimester, ultralydmålinger likevel gi en rimelig nøyaktig måling av svangerskapslengde mellom 12 og 22 uker. Ved den tredje trimester, men ultralyd estimater av gestasjonsalder kan være slått med pluss eller minus tre uker.

Beregn din sannsynlig unnfangelse dato, når du har et anslag over babyens gestational alder. Siden graviditet dating teller vanligvis hvor lenge siden starten av siste menstruasjon, tar unnfangelsen sted når du blir betraktet som 2 uker gravid. Hvis en ultralyd måler babyen som blir 8 uker 6 dager, unnfangelsen skjedde ca 6 uker 6 dager siden. Bare telle tilbake på kalenderen 6 uker og 6 dager, for å finne din estimerte datoen for unnfangelsen.

Hint

 • Jo tidligere du får kontakt med helsepersonell, jo bedre dine sjanser for et nøyaktig anslag av din oppfatning dato. I første trimester, estimater av en baby gestasjonsalder er mer nøyaktig fordi bare små variasjoner i livmor og fosterstørrelse. Starter i andre trimester, men babyer begynne å vokse på ulike priser, noe som gjør målingene mer unøyaktig.
 • Hvis en tidlig ultralyd viser en hjerterytme, men barnet er fortsatt for liten til å måle, er du ca 5 1/2 til 6 uker gravid.
 • Hvis det er mulig, har en trans-vaginal snarere enn abdominal ultralyd gjort i første trimester. Abdominal ultralydundersøkelser i løpet av denne tidsperioden kan undervurdere en barnets alder av 1,6 dager.

Hvordan beregne Coverline

Hvordan beregne Coverline


Mange kvinner kartlegge sine temperaturer for å holde styr på når de er fruktbare. Den Coverline er den høyeste temperaturen en kvinne opplever før hun ovulates. Bestemme Coverline løpet av en syklus er viktig fordi den markerer overgangen fra pre-ovulatory fasen til den post-ovulatory fase. Denne informasjonen er spesielt viktig når praktisere naturlig familieplanlegging for å unngå eller oppnå graviditet. Det tar vanligvis bare noen få sykluser av praksis for å lære å nøyaktig beregne din coverline; kan det imidlertid ta lengre tid hvis du har en tendens til å ha uberegnelig temperaturer.

Hvordan beregne Coverline

våkne opp på samme tid hver morgen og ta temperaturen før du får ut av sengen. Denne temperaturavlesning er kjent som kroppstemperaturen, som er den temperaturen i kroppen i ro.

Spill inn temperaturen på diagram eller en graf. Sørg for å registrere temperaturen umiddelbart etter å ha tatt det for å unngå muligheten for å glemme hva det var senere.

Fullfør en full syklus. En full syklus begynner på den første dagen av mensen og ender på den første dagen i neste periode.

undersøke deg temperaturer. I en sunn Eggløsning syklus, bør du merke en endring i dine daglige temperaturer omtrent to uker fra slutten av syklusen. Ifølge National kvinner Health Information Center, etter at du har eggløsning, temperaturen øker med minst 0,4 grader og forblir forhøyet i minst tre påfølgende dager. På de fleste diagrammer er det lett å se den generelle område hvor den termiske skift inntraff.

Se på seks temperaturer forut for termisk skift. Finn den høyeste av de seks temperaturer og legge til en tidel av en grad til det. Denne temperaturen er din coverline.

Gjenta disse trinnene for et par flere sykluser. Etter hvert vil du kunne bestemme coverline før slutten av syklusen. Kvinner som har regelmessige sykluser kan være i stand til å sammenligne sine diagrammer og coverlines å forutsi eggløsning rimelig løpet av noen få dager.

Hint

 • Det er viktig å ta temperaturen på samme tid hver morgen for å få nøyaktige kartlegging resultater. Den generelle regelen er at basal kroppstemperatur stiger omtrent en tiendedel hver halve time. Hvis du er sent tar din temperatur, lage et notat på kartbildet, og står for tidsforskjellen tilsvarende.

Hvordan beregne en Fødselsdato Levering

Hvordan beregne en Fødselsdato Levering


Graviditet er en morsom, spennende og utmattende opplevelse. Læring når forfallsdato er kan være viktig i forbereder ankomsten av din nyfødte. Leger bestemme forfallsdato ved hjelp av en matematisk ligning basert på den første dagen i din siste menstruasjonssyklus. Du trenger ikke å være en matte whiz å regne ut din estimert forfallsdato. Mens ligningen ikke garantere å finne den nøyaktige fødselsdato, vil det gi et generelt bilde av når babyen din er å bli født.

Hvordan beregne en Fødselsdato Levering

Beregning på din egen

•  Legg sju dager til den første dagen i den siste perioden.

Trekk tre måneder fra den datoen du har fra trinn 1. Så hvis datoen fra trinn 1 er 1. mai, vil du bruke den 1 februar som utgangspunkt.

Legg til ett år til datoen du beregne i trinn 2. Dette er din estimerte forfallsdato.

Ved hjelp av en online kalkulator

Velg en online forfallsdato kalkulator. (Se Ressurser for eksempler på to.)

Tast inn den første dagen i din siste periode ved hjelp av rullegardinmenyen. Noen kalkulatorer kan du angi dato for unnfangelse i stedet, hvis kjente.

Klikk "Beregn min forfallsdato." Din estimert forfallsdato og andre graviditet tips vil bli vist.

Hint

 • Undersøkelser viser at bare om lag fem prosent av kvinnene føder på deres faktiske forfallsdato.

Hvordan beregne fødsel tid

Hvordan beregne fødsel tid


Åtti prosent av vordende mødre føder innen to uker etter sin fødsel tid, eller forfallsdato. Hvis du ønsker å regne ut din forfallsdato, men har ikke hatt din første legetime ennå, det er en enkel måte å beregne det. Når du vet din forfallsdato, kan du gå videre med planlegging og forberedelser for ankomsten av den lille. Dra på shopping for sesongens klær eller komme i gang med å dekorere barnehagen.

Hvordan beregne fødsel tid

•  Bestem dato for første dag i siste menstruasjon.

telle baklengs tre måneder; Dette er måneden der du vil levere.

Legg til syv til datoen for den første dagen i den siste perioden.

Kombiner måneden fra trinn 2 og og dato fra trinn 3. Dette er din forfallsdato.

Hint

 • Du kan også bruke en online forfallsdato kalkulator for å finne din forfallsdato.
 • Sjekk alltid med legen din for svar på viktige svangerskapsrelaterte spørsmål.

Hvordan beregne forholdet mellom blodtype av barn

Hvordan beregne forholdet mellom blodtype av barn


Det er mulig å finne ut sannsynligheten for et barn å ha en viss blodtype med et par stykker av informasjon. Blodtype bestemmes av to kopier av et gen: ett hver fra mor og far. Kombinasjonen, kalt alleler, danner genet som koder blodtype. Det er fire blodtyper: A, B, AB og O. Noen med type A blod kan enten motta to A-eller en A fra en av foreldrene og en O fra den andre forelder; det samme gjelder for B blodtype fordi både A og B er dominant over O type. Noen med AB type blod fikk en A fra en av foreldrene og en B fra den andre fordi A og B er co-dominant og deres kombinasjonen skaper sin egen blodtype. Type O blod kan bare arves hvis begge foreldrene donere en O-allelet. Du kan beregne sannsynligheten for en blodtype ved hjelp av foreldrenes blodtype informasjon.

Hvordan beregne forholdet mellom blodtype av barn

Tegn en firkant på et stykke papir. Dele plassen i fire bokser ved å tegne en vertikal linje på midten og en horisontal linje fra venstre til høyre. Dette kalles en Punnett kvadrat.

Skriv morens blodtype ovenfor torget, plassere den første allele over det øvre venstre boksen og den andre allelet over toppen høyre boksen. For eksempel, hvis morens blodtype er A eller B, vil du må vite hennes eksakte genotype - det vil si den underliggende kombinasjon av alleler som utgjør blodtype. Type A kan enten være sammensatt av AO eller AA-alleler; på samme måte, kunne type B være sammensatt av enten BO eller BB-alleler. Av denne grunn, hvis du vet at noen blodtype er enten A eller B, må du ytterligere informasjon for å finne ut om det er AO eller AA, eller BO eller BB. For dette eksempelet, vil vi anta at mor har type B blod med Bo alleler. Skriv B over det øvre venstre boksen og O ovenfor den øverste høyre boksen.

Skriv fars blodtype nedover venstresiden utenfor plassen. For dette eksempelet, vil vi anta at fars blodtype er AB. Du vil plassere A til venstre for den venstre boksen og B til venstre for den nederst til venstre boksen. AB type blod består av co-dominante alleler, så noen med denne blodtypen kan bare ha en A allel og en B-allelet. Tilsvarende fordi blodtype O er resessiv, er det alltid består av to U-alleler.

Fyll i hver boks med de to alleler som krysser for den boksen. Ved hjelp av vårt eksempel, i den første boksen, ville du skrive AB siden farens første allel er en og morens er B. I øvre høyre boksen, ville du skrive AO siden far er A allel er matchet med morens O-allelet. Siden A er dominant over O, er blodtype bare skrevet som A. fylle ut de to nederste esker på samme måte.

Tell antall bokser med samme blodtype kombinasjon og konvertere til prosenter av det hele. I vårt eksempel, ville vi ende opp med AB, AO, AB og BO. Siden halvparten av rutene er type AB, betyr det at det er en 50 prosent sjanse for at et barn skal arve AB blodtype. Det er en 25 prosent sjanse for at et barn skal arve type A og en annen 25 prosent sjanse for at et barn skal arve type B.

Hint

 • Få nye rutene for å beregne andre forelderen kombinasjoner.

Hvordan beregne datoen for en Baby Creation

Hvordan beregne datoen for en Baby Creation


Ved beregning av datoen for unnfangelsen av barnet ditt, er det viktig å forstå at det er ingen måte å fastslå den eksakte dagen da han ble unnfanget. Den eneste måten å ha en absolutt datering av dagen for unnfangelsen er hvis du har gjennomgått in vitro fertilisering, blitt kunstig inseminert eller har overvåket fruktbarheten med kartlegging. Det er også mulig å bli gravid dager etter samleie siden sædceller kan overleve i en kvinnes kropp opp til fem dager. Den første dagen av den siste menstruasjonsperioden brukes til å bestemme en alder av barnet. For mer nøyaktighet, kan en ultralyd brukes tidlig i svangerskapet for å bekrefte alder.

Hvordan beregne datoen for en Baby Creation

Ved hjelp av siste menstruasjon

•  Beregn den første dagen i din siste menstruasjon. Kvinne med regelmessige perioder unnfange vanligvis innen 11-21 dager etter den dagen.

Legg til ytterligere to uker fra denne dato. Menstruasjon er kroppen forbereder seg for graviditet så disse to ukene anses som en del av svangerskapet, selv om de pre-date den faktiske datoen for unnfangelsen. Dette gir et relativt nøyaktig estimering av dato for unnfangelse.

•  Beregn forfallsdato ved å legge til 40 uker fra første dag av siste menstruasjon. Forstå at dette er bare et bredt anslag som bare ca 5 prosent av nyfødte kommer på denne datoen.

Ved hjelp av en ultralyd

Ta datoen for din første ultralyd og fosterets alder av babyen som indikert av ultralyd. Dette måles i uker og dager, og er bestemt ved måling av størrelsen av barnet.

Count tilbake til uke to av svangerskapet dato for å finne den antatt unnfangelse dato. For eksempel, hvis datoen for ultralyd var 28 februar og alder på babyen ble bestemt til å være 6 uker, 5 dager, ville du trekke fra fire uker, fem dager fra den datoen for å komme frem til to ukers punktet. Dette vil resultere i en forestilling dato 26. januar.

Bekreft datoen for den siste perioden ved å sammenligne den med måling av babyen tatt av ultralyd. Hvis de ikke samsvarer, kan det bety siste menstruasjon datoen er feil. I dette tilfellet er det nødvendig å bestemme riktig dato for å finne et mer nøyaktig anslag av dato for unnfangelse.

Hvordan beregne fruktbare tid

Hvordan beregne fruktbare tid


En kvinnes eggstokk utgivelser et egg ca 14 dager før begynnelsen av hver menstruasjon i en prosess som kalles eggløsning. Mellom perioder, det er en fruktbar tid der en kvinne kan være mer sannsynlig å bli gravid. Hvis du har regelmessige sykluser som vanligvis vare mellom 28 og 32 dager, kan du beregne omtrent når din fruktbare perioden oppstår. Kvinner som har uregelmessig menstruasjon kan bruke en hjemme-test kit i stedet. Siden disse beregningene er ikke ufeilbarlig, bruke dem til å tenke seg en baby, men ikke som et effektivt middel for prevensjon.

Hvordan beregne fruktbare tid

•  Skriv ned dato at menstruasjonen begynner. Dette er den første dagen av den månedlige syklus.

Count frem 11 dager og skrive ned denne datoen. Dette er vanligvis den første dagen for eggløsning.

Count frem til dag 21 fra første dag i syklusen din. Dette er vanligvis den siste dagen for eggløsning for mange kvinner. Dager 11 til 21 er den "fruktbare fase" av syklusen din.

Prøv å ha samleie mellom dager syv og 20 av syklusen din hvis du prøver å unnfange et barn. Å ha sex like før din fruktbare periode kan øke sjansene for graviditet, fordi sperm lever for et gjennomsnitt på tre til fem dager inne i kroppen din, mens dine utgitt egg kan bare bli befruktet for 12 til 24 timer.

Bruk en hjemme-ovulation Predictor test for å beregne din fruktbare tid hvis du har uregelmessig menstruasjon. Denne testen evaluerer din urin for å oppdage overspenning i en bestemt hormon som indikerer hvorvidt du vil eggløsning snart. Test din urin i flere dager rundt den tiden da du tror du kan eggløsning, eller 11 dager etter første dag av menstruasjon. Ulike merker av test kits vil gi forskjellige instruksjoner for å tolke resultatene av urin test pinne.

Hint

 • Du trenger ikke å ha sex hver dag for å bli gravid. Deltagelse i samleie annenhver dag eller hver tredje dag vil gi deg de samme sjansene.

Hvordan beregne fødsels

Hvordan beregne fødsels


Når du er gravid, er ikke bare det er spennende å vite når babyen kommer, men det er nærmest en nødvendighet for å hjelpe deg og din familie forberede den nye ankomst. Det er også en viktig del av svangerskapsomsorg, slik at legen din for å overvåke barnets utvikling, og tillater deg å måle fremdriften i svangerskapet og søke medisinsk hjelp om nødvendig. Det er ganske lett å beregne forfallsdato eller "forventet fødselsdato" av en ny baby.

Hvordan beregne fødsels

•  Bestem begynnelsen av siste menstruasjon. Skriv ned dato eller merke det på en kalender. Dette er den mest avgjørende del av oppgaven.

Bruk en kalender for å telle nøyaktig 40 uker fra første dag i siste menstruasjon.

Merk av kalenderen med en blyant eller klistremerke å registrere barnets forventet forfallsdato. Ved hjelp av en blyant eller klistremerke vil gjøre deg i stand til å korrigere datoen hvis en lege gir deg en revidert forfallsdato.

Hint

 • Hvis du er usikker på datoen for siste menstruasjon, kan legen utføre tester for å finne ut omtrent forfallsdato.
 • Aldri erstatte en forfallsdato estimering for medisinsk behandling.
 • Hvis du tror du er gravid, søke råd fra en lege.

Hvordan beregne Dopamin

Hvordan beregne Dopamin


Dopamin er et stoff som brukes for å hjelpe pasienter med blodstrøm problemer etter traumer, hjerteinfarkt eller andre hjerteproblemer. Dopamin kommer pakket i en sprøyte, men krever fortynning før løsningen blir levert til en pasient gjennom et intravenøst ​​rør. Beregning av dopamin krever å vite noen formler og være forsiktig med matematiske konverteringer. Dosering konsentrasjoner for dopamin kan vises i mikrogram per kilo per minutt eller i cc (kubikkcentimeter) per time.

Hvordan beregne Dopamin

•  Beregn mikrogram per kilo per minutt ved å multiplisere den dose av stoffet i mikrogram av IV pumperate i cc pr time. Del dette tallet med resultatet av å multiplisere løsning i cc pr time ganger 60 minutter ganger pasientens vekt i kilo.

Beregn cc per time ved å multiplisere mikrogram per kilo per minutt ved pasientens vekt i kilo. Multipliser dette tallet med 60 minutter, og deretter multiplisere med løsningen i cc. Dele resultatet av dosen av legemiddelet i mikrogram.

Beregn mikrogram per kilo per minutt på en annen måte ved å multiplisere den ønskede dosering angitt i mikrogram per cc ​​per minutt for kursen på IV pumpen. Dele dette resultatet av pasientens vekt i kilo. Resultatet er mikrogram per kilo per minutt.

Hint

 • De fleste dopamin-pakker uttrykke doseringen i mg, og formlene for å beregne dopamin drypper er i mikrogram. Glemme konverteringen er den enkleste måten å blande opp dosen.