Digidexo.com

Eggstokkreft symptomer på hvert trinn

Ifølge American Cancer Society, har en kvinne en 1 i 71 sjanse for å utvikle eggstokkreft på et tidspunkt i løpet av livet hennes. De fleste kvinner som er diagnostisert med eggstokkreft er over 55 år Kvinner som er diagnostisert med eggstokkreft i de tidlige stadier av sykdommen har en mye bedre mulighet til å overleve. Eggstokkreft er delt inn i fire faser, hvor symptomene på eggstokkreft gradvis få mer merkbar og alvorlig. Oppdager eggstokkreft i de tidlige stadier kan være vanskelig, fordi symptomene kan forveksles med andre medisinske tilstander. Eggstokkreft symptomer generelt holde konstant og gradvis forverres over tid.

Stage 1 Symptomer

Trinn 1 Ovarian Cancer påvirker bare eggstokkene. Ofte er det ikke er noen merkbare symptomer. Noen kvinner med Stage 1 eggstokkreft kan føle noen smerter i nedre del av magen. Dessuten kan de føle seg uvanlig oppblåst i mageregionen.

Stage 2 og 3 Symptomer

Trinn 2 eggstokkreft påvirker eggstokkene og andre organer i nærheten, slik som egglederne, livmoren, blære, rektum og sigmoid kolon. Trinn 3 eggstokkreft påvirker de tidligere nevnte områder, sammen med omentum og lymfeknuter. I løpet av disse trinn, er tilstedeværelsen av en tumor i mageregionen årsaken til nye symptomer. Symptomer kan omfatte smerter i nedre mageregionen, ryggsmerter, uregelmessig menstruasjon, hyppig vannlating, kronisk forstoppelse, oppblåst mage og smerter under samleie.

Stage 4 Symptomer

Stage 4 eggstokkreft påvirker eggstokkene, bekkenet og har spredt seg til andre organer som lever og lunger. På dette punktet, er kreftsvulst større og sprer seg i hele mageregionen. Symptomer på Stage 4 eggstokkreft inkluderer dårlig appetitt, kraftig hevelse i buken, kronisk forstoppelse, pustevansker og en generell syk følelse.

Andre mulige symptomer

Kvinner med eggstokkreft vanligvis føler en vedvarende følelse av fylde eller trykk i mageregionen. De kan også være perpetually oppsvulmet og kan føle deg mett etter å ha spist en mindre mengde mat enn vanlig. De kan også oppleve hyppig kvalme og oppblåsthet. Den største forskjellen mellom eggstokkreft og andre forhold er at symptomene ikke svinge.

Behandling

Eggstokkreft er vanligvis behandles med kjemoterapi og kirurgi. Eggstokkreft kirurgi innebærer vanligvis å fjerne eggstokkene og andre nærliggende strukturer som livmoren og egglederne. I de fleste tilfeller kan lymfeknuter i det berørte området og omentum også bli fjernet. I enkelte tilfeller kan en del av tarmene også bli fjernet.