Digidexo.com

Hva er årsakene til akutt hypertensjon?

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, lider nesten en femtedel av den amerikanske befolkningen fra akutt hypertensjon. Det er oppført som en viktig risikofaktor for hjertesvikt, hjerneslag, nyresykdom og hjertesykdom. Denne tilstanden kan være forårsaket av kosthold, livsstilsvaner, genetisk bakgrunn eller stress.

Identifikasjon

Hypertensjon - også kjent som høyt blodtrykk - er diagnostisert når en persons blodtrykk lesing er høyere enn 140/90 på en konsistent basis. Den 140/90 lesing indikerer systolisk og diastolisk trykk. Det systoliske tallet representerer hvor mye press hjertet er under når det er på jobb. Det diastoliske tallet indikerer hvor mye press til stede når hjertet er i ro. Akutt hypertensjon kan kategoriseres som primær eller sekundær. Den primære kategorien er tildelt i tilfeller der en bestemt årsak til tilstanden er ukjent. Sekundær hypertensjon er forårsaket av en annen eksisterende tilstand som nyresykdom, eller tumorer.

Funksjon

Den kraft som kreves for å presse blodet gjennom blodårene er det som skaper blodtrykk. Med hvert hjerteslag, arbeider hjertet til å sirkulere blod gjennom kroppen. Dette trykk føles av hjertet, samt arterieveggene at blodet strømmer gjennom. Akutt hypertensjon er forårsaket når blodårene blir smalere tvinge hjertet til å jobbe hardere på å skyve blodet gjennom. Denne ekstra krefter som utøves av hjertet også bidrar til en økning i trykket.

Diet

The Centers for Disease Control and Prevention liste inntak som en ledende årsak til akutt hypertensjon. Dietter høy i mettet fett og salt bidrar til symptomene på denne tilstanden. Lav kalium, fiber og kalsium inntak er også medvirkende faktorer. Hypertensjon er vanlig hos personer som er overvektige eller fete på grunn av det ekstra arbeidet hjertet må gjøre for å pumpe blod gjennom kroppen. I noen mennesker, er økninger i blodtrykket direkte relatert til saltinntaket. «Salt følsom" er betegnelsen når blodtrykket øker oppstår når et menneskes saltnivået overstiger kroppens behov.

Livsstil

Livsstilsvaner har også en betydelig innvirkning på en persons blodtrykk. Personer som fører stillesittende livsstil kan være i fare for akutt hypertensjon, spesielt de som praktiserer dårlige kostvaner. Stoffer som stimulerer adrenalin kjertel - som koffein, alkohol eller nikotin - kan også føre til forhøyet blodtrykk opplesninger. The Centers for Disease Control and Prevention liste alkohol som den nest største årsaken til hypertensjon, med salt som den første. Høyt blodtrykk kan også utvikle seg i mennesker som opplever lengre perioder med stress.

Risikofaktorer

Som akutt hypertensjon er en tilstand som utvikler seg over tid, kan visse faktorer som bidrar til dets utvikling identifiseres før en fullverdig tilstand er til stede. Et normalt blodtrykk lesing tiltak på 115/75 på en jevnlig basis. Pre-hypertensjon er en tilstand hvori blodtrykket leser ved 120/80 på en kontinuerlig basis. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, enkelte mennesker er mer utsatt for å utvikle denne tilstanden enn andre. De som kan ha en genetisk predisposisjon inkluderer menn, personer med en familie historie av hypertensjon og individer av svart avstamning. Visse sykdommer som diabetes mellitus og slutt-renal nyresvikt kan også disponere en person til akutt hypertensjon.