Digidexo.com

Hvordan avlaste en tarmobstruksjon

The Mayo Clinic definerer en tarmobstruksjon som en blokkering som utvikler seg i dine tynntarm og tykktarm. Blokkeringen resulterer i mat og væsker være ute av stand til å passere gjennom tarmen og kolon. Behandling av en intestinal blokkeringen er viktig, som blokkerte områder av tarmen vil dø. Vev død kan forekomme, noe som fører til perforering av tarmen. Hvis perforeringer utvikle, kan smitte og sjokk skje. Avhengig av alvorligheten av hindringen, vil hjelpebehandlinger varierer.

Hvordan avlaste en tarmobstruksjon

•  Gjør en avtale med din lege hvis du mistenker at du lider av en tarmobstruksjon. Motta en fysisk eksamen, noe som vil medføre sjekke magen for ømhet, hevelse og en klump på magen der en hindring kunne eksistere.

Få en X-ray eller CT av obstruksjon. Dette vil hjelpe din lege identifisere hvilken type hindringer du kanskje lider av, inkludert en delvis eller fullstendig obstruksjon.

Gjennomgå sykehusinnleggelse dersom det oppdages en hindring. Ifølge Merck, bør du få en IV for væsker. Dette vil bidra til å gjenopprette væske som kan ha gått tapt hvis du led av diaré og oppkast.

Ha en nesesonde plassert i magen. Dette røret vil hjelpe suge ut væske og luft som kan gi mage hevelse.

opereres hvis du har en komplett tarmobstruksjon. En fullstendig intestinal obstruksjon betyr at ingen mat eller fluider er i stand til å passere gjennom tarmen. Kirurgi vil være nødvendig å åpne denne hindringen, og fjern eventuelt vev som har dødd.

Ta medisiner for å hjelpe muskelsammentrekninger i tarmen hvis du lider av en delvis obstruksjon. Har legen din overvåke deg for å sikre at symptomene dine bedre, og at mat og væske er riktig beveger seg gjennom tarmen.

Hint

  • Vær oppmerksom på faresignaler som inkluderer kvalme, hevelse i magen, smerter i magen og oppkast.
  • Andre tegn på en intestinal blokkering inkluderer forstoppelse, etterfulgt av diaré, manglende evne til å passere gass og ikke er i stand til å ha avføring.
  • Etter lindrende intestinal obstruksjon, få plassert på en lav-fiber diett for å hjelpe tarmen prosess mat enklere.
  • Ikke vent for å få behandling.