Digidexo.com

Årsaker til plutselig økning i blodtrykket

Blodtrykket varierer i løpet av dagen avhengig av mange faktorer. En plutselig økning kan bety noe eller kan være et tegn på noe alvorlig.

Aktivitet

Gjøre øvelser eller fysisk arbeid kan føre til en dramatisk midlertidig økning i blodtrykket. Folk som er ute av form kan spesielt se en merkbar økning. Hviler i flere minutter skal løse problemet.

Emotional Distress

Spente situasjoner som for eksempel legekontoret besøk kan føre til en økning i blodtrykket. Hjertet slår fortere i tider med høy følelser som frykt, spenning og stress. Denne midlertidige økningen bør slippe gang avtrekkeren har sunket.

Narkotika

Visse reseptbelagte og reseptfrie legemidler og narkotika kan forårsake en plutselig og vedvarende økning i blodtrykket. Hvis du oppdager en plutselig økning i blodtrykket etter å ha tatt reseptbelagte medisiner, slutte å ta det og søke legehjelp dersom trykket ditt ikke går tilbake til det normale.

Helse Issues

Hormonelle ubalanser og nyresykdom kan også føre til plutselig og vedvarende hypertensjon. Pasienter på dialyse er spesielt utsatt for plutselige økninger og blodtrykksfall. Dette kan lindres ved å ta medisiner for å fikse ubalanse eller reparere nyreproblemer.

Graviditet

Når en kvinne er gravid, kan mengden av blod i kroppen øker, og forårsaker øket blodtrykk. Preeklampsi oppstår når kroppen ikke kan regulere trykket og det fortsetter å komme høyere og høyere som graviditet utvikler seg. Det er lite som må gjøres for svangerskapsforgiftning. Medisiner kan bremse økningen, men ingenting kan stoppe den, bortsett fra fødselen av barnet.