Digidexo.com

bmi kalkulator barn

Sunn BMI for barn

Sunn BMI for barn

Body Mass Index (BMI) beregnes ved å ta hensyn til en barnets høyde og vekt. BMI brukes til å bestemme omtrentlig kroppsfett; det varierer etter alder og kjønn. Ofte er BMI plottet på en BMI-for-alder diagram som gir persentil rangeringer sammenligne barnet med andre av hans samme kjønn og alder. Kartet vil også indikere hvorvidt er barnets vekt regnes som sunn. The American Academy of Pediatrics anbefaler at leger beregne et barns BMI begynnelsen i en alder av 2. sunn vekt områder endres med hver måned i et barns liv.

BMI Formula

Formelen for beregning av BMI er vekt (lb) / høyde (i) squared x 703. En online kalkulator er tilgjengelig fra Centers for Disease Control (se Ressurser).

BMI Charts

BMI vekstkurver står for en rekke faktorer, blant annet vekt, lengde, alder og hodeomkrets. De kan også fås fra CDC (se Ressurser).

BMI Ranges

BMI hos barn varierer vanligvis fra 12 til 34. Sunn BMI er avhengig av barnets eksakte alder og høyde på et bestemt tidspunkt. Dermed er det umulig å si nøyaktig hva en sunn BMI er.

Hva BMI Bestemmer

BMI er en indikator på hvor mye fett i kroppen, og kan brukes til å avgjøre om et barn er undervektige, overvektige eller fete.

BMI Kategorier

Persentil rangeringer er brukt til å avgjøre hvorvidt barnet er i en sunn BMI og vekt. Dersom BMI persentilen er under 5 prosent, er barnet undervektig. Hvis det er alt fra 5 til 85 prosent, blir barnet anses å være på en sunn vekt. Dersom BMI persentilen er 85 til 95 prosent, blir barnet som overvekt, og noe over 95 percentilen regnes som overvektige.

Andre tester for å fastslå Body Fat

Mens BMI beregninger blir brukt som et screening-verktøyet, er andre tester som ofte er nødvendig for å bestemme fettinnholdet i kroppen. Tar en hud-fold måling er en måte der en lege kan vurdere kroppsfett. Dessuten kan dual energy x-ray absorptiometry og undervanns veie benyttes for å måle fett.

Hva er en normal BMI for barn?

Den kroppsmasseindeks, eller BMI, er et tall avledet fra en sammenligning av vekt og høyde. Ved vurdering av BMI for barn og ungdom (inntil 20 år), er langt mer presise målinger vurderes enn på voksne skala, og kjønn er også inkludert som en variabel. BMI sammen målinger tatt av et enkelt barn, sammenligner dem mot gjennomsnitt og deretter plasserer barnet i en undervektig, sunn vekt, overvekt eller fedme kategori. Selv om variasjon finnes på tvers av alle personer, og du bør jobbe med en medisinsk faglig for å bestemme sunn vekt for barnet ditt, kan BMI brukes generelt som et barometer for helse og kan hjelpe familier gjør ernæring og mosjon beslutninger samt forutsi risiko.

Historie

Ifølge en artikkel av G. Eknoyan ble BMI utviklet av Adolphe Quetelet i 1832 (det ble kalt Quetelet kraft før 1972). Målingen blir oppnådd ved den følgende formel (i imperial-enheter): (vekt i pounds x 703) / høyde i inches kvadrat. Tall innhentet for voksne er generelt omtalt i form av under 18,5 som undervektig, mellom 18,5 og 25 som sunn vekt, mellom 25 og 30 overvektige, over 30 overvektige og 40 og over å være sykelig overvektige.
Som er å forvente, tall for barn skew lavere, men fordi BMI for barn tar mer presise målinger og vurderer alder og kjønn, prosentiler er vanligvis diskutert: ifølge CDC, barn i femte persentilen og under er undervektige, barn mellom 5. og 85. persentilen har en sunn vekt, barn mellom 85th og 95th er overvektig og barn er overvektige over 95-persentilen.

Funksjon

BMI bidrar til å klassifisere alle personer mot én standard for helse i forhold til vekt og høyde. Spesielt er BMI måling for barn (ofte kalt BMI for alder) kalibrert for å gjenspeile de mange endringene likene av barn av begge kjønn gjennomgå som de alder; BMI vil endres med et barns alder selv om ingen endring i vaner oppstår. Det er en sammenheng mellom helserisiko for eksempel hjerte-og karsykdommer og folk som har BMI faller utenfor BMI sunn standard. Imidlertid kan BMI ikke benyttes som et forutsigende verktøy og generelt ikke skjelne helse informasjon om individer i sin sunne parametre.

Fordeler

Foreldre og omsorgspersoner til barn med BMI utenfor sunne percentiles kan bruke denne informasjonen til å iverksette tiltak for å få under og overvektige barna tilbake hos friske parametere. BMI er ikke en catch-all måling og ikke forutsi spesifikke helserisiko, men det er en rask måling som kan fremheve muligheten for problemer. Fordi BMI varierer med kjønn og alder, kan ingen standard nummer brukes for sunn BMI hos barn; i stedet, CDC tilbyr en BMI for alder kalkulator, der må du skrive inn barnets fødselsdato, dato målingen er tatt, barnets kjønn, høyde avrundet til nærmeste millimeter og vekt til nærmeste brøkdel av en halvkilo. Deretter kan dette kontrolleres mot listene for barns BMI prosentiler funnet i Resources.

Forebygging / løsning

For å hindre vektøkning, er det viktig å spise en diett i samsvar med nivå av fysisk aktivitet, for å oppmuntre sunne mengder trening og for å begrense aktivitet (for eksempel, ser på fjernsyn). Hvis barnet ditt er under-eller overvektig, for å arbeide med en ernæringsfysiolog og hennes barnelege tilbake til en sunn vekt nivå for ditt barns kjønn og alder.

Betraktninger

Den BMI er begrenset som en måling, fordi det ikke er et mål på graden av kroppsfett g muskelmasse. En test av fedme (mengden av kroppsfett) vil gi bedre informasjon om helsen til et barn, og BMI kan gi et misvisende perspektiv på helsen veldig atletisk barn.

Hvordan å måle BMI for barn

Body mass index (BMI) er en matematisk beregning benyttes til å skjerme barn for vekt-relaterte helseproblemer ved å estimere deres prosentandel av kroppen fett og sammenlikne deres høyde og vekt målinger med at andre barn på samme alder og kjønn. Barne BMI ta hensyn til de forskjellige vekstmønstre menn og kvinner som de varierer med alderen. Barnas BMI tolkes i prosentiler på Centers for Disease Control and Prevention BMI-for-alder vekstkurver. Mindre enn femte persentilen er klassifisert som undervektige, sunn vekt er femte-åttifemte, er overvektig 85te-94de og fedme er 95-persentilen og oppover.

Hvordan å måle BMI for barn

Skaff en nøyaktig høyde og vekt for barnet.

Bruk BMI formel, eller en online BMI kalkulator (se ressursene nedenfor), for å fastslå BMI. For å beregne BMI manuelt, multiplisere høyden i inches etter høyde i inches. Del vekt i pounds med antall oppnås ved å multiplisere høyde. Multipliser dette tallet med 703.

Tomt BMI på en BMI diagram (se ressursene nedenfor) for å finne ut om BMI er klassifisert i undervektig, sunn vekt, overvekt eller fedme persentil.

Snakk med legen din er at du har noen bekymringer om ditt barns BMI. Bare en lege kan nøyaktig fortelle deg om du bør være bekymret for ditt barns vekt og hva du kan gjøre for å sikre at barnet ditt er sunt.

Hint

 • En høy BMI betyr ikke automatisk indikere vektproblemer. Individuelle varianter som hudens tykkelse, muskelmasse og kostvaner må tas i betraktning.
 • I forbindelse med en BMI lesing, er et barn regnes alle i alderen 2 til 19 år gammel.
 • The American Academy of Pediatrics anbefaler BMI-for-alder beregninger som skal utføres på alle rutinemessige fysiske undersøkelser; de vil bli en del av ditt barns permanent helse posten.
 • Barn og voksen BMI forskjellig, og de tilsvarende diagrammer kan ikke brukes om hverandre. Adult BMI diagrammer skiller ikke mellom alder og kjønn.
 • BMI er ikke vant til å diagnostisere fedme. Barn går gjennom stadier av rask vekst, spesielt i puberteten. På dette tidspunktet, kan deres BMI pigg oppover, men dette er ikke en indikasjon på vektproblemer.

Hvordan beregne BMI for barn

BMI (body mass index) er en vekt standard som forsøker å beregne kroppsfett prosenter ved å ta hensyn til både høyde og vekt. BMI kan være nyttig for å bidra til å avgjøre om et barn har en sunn kroppsvekt i forhold til barnets høyde. Å vite hvordan man skal beregne BMI for barn kan være et nyttig helse måling for å forstå.

Hvordan beregne BMI for barn

Vei barnet ditt bruker badet skala. Registrere antall. Sikre den registrerte vekt er nøyaktig ved å fjerne tunge klesplagg og sko før veiing barnet ditt.

Mål barnets høyde ved hjelp av linjal. Registrere antall i inches. Kontroller at høyden er nøyaktig ved å måle barnet ditt i morgen.

•  Fordel vekten av barnet ditt ved squared høyden på barnet ditt.

Multipliser produktet av ligningen i trinn 3 med 703. Den resulterende tallet er ditt barns kroppsmasseindeks (BMI).

Hint

 • Hvis barnet ditt er mindre enn den femte persentil eller større enn den 85. persentilen, er barnet ditt undervektig eller overvektig, henholdsvis. En sunn BMI for barn er mellom den femte og 85. persentilen.
 • Rådfør deg med barnets barnelege hvis du er bekymret for vekten av barnet ditt.

Hvordan beregne BMI ved hjelp av en BMI kalkulator, BMI Scale, eller BMI Chart

Hvordan beregne BMI ved hjelp av en BMI kalkulator, BMI Scale, eller BMI Chart


Du kan enkelt beregne din kroppsmasseindeks ved hjelp av en online BMI kalkulator eller draft, eller en BMI bad skala. BMI er et tall som vanligvis brukes som en indikasjon på kroppsfett basert på sammenligning av vekten til høyden. BMI er begrenset i sin søknad. Hvis du har mye muskler, vil din BMI være høy, og du kan vurdere som "overvektig" eller "overvektige" - selv om du er ganske mager. Hvis du har veldig lite muskler, men nok flab å holde deg fra å ha en lav BMI, kan du vurdere som "normal" i stedet for "undervektig".

Hvordan beregne BMI ved hjelp av en BMI kalkulator, BMI Scale, eller BMI Chart

Bruk en blyant for å lage et merke på veggen rett over hodet ditt. Mål fra gulvet til merket på veggen med et målebånd. Bruk en nøyaktig bad skala for å finne din vekt.

Start en nettleser og gå til online BMI kalkulator av ditt valg. Følg instruksjonene på skjermen for å skrive inn din høyde og vekt i tekst feltene. Klikk på "Beregn" eller en knapp for dette formålet. Din BMI vises, sammen med din status som undervektig, normal, overvektig eller fete. De fleste kalkulatorer også vise en "normal" vekt rekkevidde i pounds for din høyde.

Kjøp en BMI skala på en lokal butikk eller på nettet. En BMI Scale er et bad-stil skala med flere funksjoner. De fleste BMI Scales har et internt minne. Skriv inn din høyde og alder. Når du går på vekten din vekt og BMI viser. Noen BMI skalaer også måle kroppsvæske og kan beregne kroppen fett prosentandel basert på vanninnholdet det kan oppdage.

Finn en BMI diagram på nettet eller i en bok. Finn din høyde og vekt på kartet. Les hele diagrammet for å finne din BMI. En BMI diagram kan også kalles en BMI skala.

Hint

 • En normal sunn BMI er definert som en indeks i området fra 18,5 til 24,9.

Slik bruker du en BMI kalkulator

Slik bruker du en BMI kalkulator


Selv om beregningen av kroppsmasseindeks er ganske enkelt en gang formelen er kjent, kan en BMI kalkulator gjøre jobben enda enklere. BMI kalkulatorer er enkle å bruke, og kan eliminere menneskelige feil ved fastsettelse av BMI-tall.

Slik bruker du en BMI kalkulator

Velg målesystem du ønsker å bruke. En BMI-kalkulatoren er i stand til å beregne kroppsmasseindeks enten i USA målinger eller metriske mål. BMI kalkulator ved Mayo Clinic nettsted har en knapp som endrer målesystemet (se Ressurser nedenfor).

Input vekten din inn i BMI-kalkulator. Vekten vil enten bli målt i pounds eller i kilo, avhengig av målesystemet som brukes. En BMI kalkulator slik som den på Partnerskap for Healthy Living godtar desimaltall for ekstra presisjon (se Ressurser nedenfor).

Skriv inn din høyde inn i BMI-kalkulator. En BMI kalkulatoren med metriske mål må bruke høyden målt i meter, mens en BMI kalkulator tastet til USA målingene vil trenge høyden målt i inches.

Hit inn eller beregne knappen på BMI kalkulator og observere resultatene. Hvis du har fulgt stegene riktig, skal den resulterende antallet være et sted mellom 18 og 40. En rekke under eller over dette området betyr at du er ekstremt undervektige eller ekstremt overvektig, henholdsvis.

Dobbelt kontrollere dine resultater. Selv om en BMI kalkulator vil ikke gjøre en feil, kan tallene for høyde og vekt ikke vært innspill riktig eller BMI kalkulator kanskje ikke er tastet til å akseptere høyde og vekt i de ønskede måleenheter. Input tallene igjen, og BMI kalkulator vil gi samme resultat hvis tallene hadde rett.

Sjekk din BMI-tall mot diagrammet at kalkulatoren gir. Nesten alle BMI kalkulatorer, for eksempel en på nasjonale hjerte Lung and Blood Institute, inneholde en slags diagram eller for å forklare hva BMI-tall sier om hvor tykk eller tynn en person er (se Ressurser nedenfor). Dette vil gi deg et godt referansepunkt for å gjøre diett planer, treningsplaner eller gi forsikring om at du holder deg frisk.

Hint

 • Hvis din BMI-tall virker veldig unøyaktig, slik som et desimaltall eller over 50, sørg for at du bruker riktig måleenhet. BMI kalkulatorer variere om hvorvidt de er i utgangspunktet laget for å akseptere metriske mål eller USA målinger.

Hvordan beregne din BMI med en standard BMI kalkulator

Hvordan beregne din BMI med en standard BMI kalkulator


The Body Mass Index (BMI) måler kroppsfett ved hjelp av en persons høyde og vekt. BMI tall indikerer en pasients risiko for hjertesykdom, diabetes og høyt blodtrykk. Mange dieters finne nummeret nyttig som et mål på fremgang. Selv nyttig i vurdering av en pasients helse, en BMI måling overvurderer ofte kroppsfett hos idrettsutøvere og undervurderer kroppsfett i senior. Av denne grunn bør BMI ikke benyttes alene for å vurdere en pasients risiko for sykdommen eller generelle helse.

Hvordan beregne din BMI med en standard BMI kalkulator

Målinger

Velg et målesystem og være konsekvent. Pair inches med pounds og centimeter med kilo.

Stå barbeint mot en vegg. Merk din høyde med en blyant på veggen. Bruk et målebånd og gjøre oppmerksom på din høyde i inches eller centimeter.

Stå på skalaen. Noen foretrekker å veie seg naken om morgenen og etter bruk av toalettet for en mer nøyaktig innveiing. Spill vekten din i pounds eller kilo.

Velg en online BMI kalkulator (se referanser). Plugg inn din høyde og vekt. Programmet beregner din BMI på bare sekunder.

Manuell BMI Beregning

Multipliser vekten din i pounds av 703 hvis du bruker britiske (US) målinger. Dele resultatet med høyden din i inches kvadrat. Den resulterende tallet er din BMI.

Konverter din høyde i centimeter og høyden i meter ved å dele centimeter målt ved 100 hvis du bruker metriske mål. Dele vekten i kilo med høyden din i meter kvadrat. Dette nummeret er din BMI.

Bruk ditt BMI-tall for å finne ut om du er overvektig. BMI utvalgene av 18,5 til 24,9 indikere normal vekt. Personer med en kroppsmasseindeks på 25 til 29 regnes som overvekt. En BMI over 29 indikerer fedme.

Hint

 • Ta nøyaktige målinger for å sikre en forsvarlig BMI beregning.
 • Husk at BMI er bare en indikator på generelle helse. Ikke besette over nummeret. Ta skritt for å forbedre en høyere BMI ved å spise et sunnere kosthold og trene minst 30 minutter om dagen.

BMI kalkulator Krav

The body mass index (BMI) er et verktøy for å bestemme riktig høyde / vekt-forhold for voksne. Denne målingen er en indirekte indikator på en persons kroppsfett. Formelen for å fastslå BMI er vekt delt på høyde squared ganger 703. BMI-tall betyr ikke alltid resultere i en nøyaktig måling av sunn vekt. Noen idrettsutøvere og svært veltrente personer kan være tyngre på grunn av muskelmasse. For disse menneskene, til en mer korrekt metode bestemme kroppsfett er å måle midjen og hvor mye hud / fett kan bli klemt fra midjen sin.

Skaff riktig høyde

For voksne, må høyden måles i inches. Tid på dagen vil påvirke målingen av ens høyde. Ryggraden krymper i løpet av dagen, og en måling i morgen kanskje større enn en måling i kveld. Den mest effektive metoden for å måle høyden er shoeless og står rett. Når den riktige høyde er bestemt, må den kvadrerte, multiplisert med seg selv, for å få det riktige antall for formelen.

Få riktig vekt

Den mest korrekte vekt måling kan fås fra en digital skala hjemme eller en lege skala på legekontoret. Minst mulig klær mulige skal brukes. Ikke ha sko av noe slag, da dette vil øke vekten. Fjærbelastede skalaer risiko unøyaktighet så bør brukes med forsiktighet. Vekten Nummeret legges til formelen uten noen endringer.

Krav til Barn BMI Beregning

Barn krever mer presise høyde og vekt målinger enn voksne. Voksen målinger kan bli avrundet til nærmeste pund eller tomme. For å få mest nøyaktig måling for barn, må høyden måles til nærmeste 1/8 av en tomme. Vekt måles til nærmeste desimalbrøk.

Krav til måling med Metric System

BMI beregning formelen er litt forskjellig hvis du bruker det metriske systemet. Bestem vekt i kilo og høyde i centimeter. Høydemålingen fortsatt kvadrerte men summen av vekt ganger høyden kvadrerte blir dividert med 100.

Hvordan beregne et barns Median BMI

Body mass index (BMI) er en estimering av kroppens fettmasse basert på en persons høyde og vekt. Formelen for beregning av BMI er den samme for både barn og voksne. Men fordi den etablerte utvalg for sunn fettprosent varierer med alder blant barn og tenåringer og varierer i henhold til kjønn, standardene som brukes til å tolke betydningen av BMI tallene er annerledes for personer under 20 enn det er for voksne. Også forklare denne variasjonen, er vekstkurver brukes for å indikere BMI persentil rangering. Persentilen rangeringen er hva betyr den relative vekt status av et barn.

Hvordan beregne et barns Median BMI

Bruke CDC online kalkulator for å vurdere BMI

Vei barnet eller bruke ditt barns siste kjente vekt fra sin siste legebesøk. Måle ditt barns høyde, eller du kan igjen bruke ditt barns siste kjente vekt fra sin siste legebesøk.

Bruk CDC: BMI kalkulator ressurs som ligger i enden av denne artikkelen.

Skriv inn barnets fødselsdato og dato for hans siste veiing, velg ditt barns kjønn, og inn i hans høyde og vekt. Klikk "Beregn".

Tolke resultatene av BMI beregning. Undervektige barn vil falle inn under den femte persentilen for deres kjønn og aldersgruppe. Barn av en sunn vekt vil falle innenfor det 5. og 84. persentil for deres kjønn og aldersgruppe. Overvektige barn vil falle innenfor området den 85te-94de persentil for deres kjønn og aldersgruppe. Overvektige barn vil være lik eller over 95-persentilen for deres kjønn og aldersgruppe.

Bruke CDC Growth Chart å vurdere BMI

Bruk CDC Graphic Growth Chart ressurs som ligger i enden av denne artikkelen. Velg diagrammet passer for ditt barns kjønn.

Skriv ut denne oversikten. Ved hjelp av en blyant, merker grafiske koordinater hvor barnets alder og vekt skjæringspunktet.

Bestem hvilke skrå linjer koordinatene dine ligge innenfor. Dette vil fortelle deg det persentil rekkevidde for barnet ditt. Undervektige barn vil falle inn under den femte persentilen for deres kjønn og aldersgruppe. Barn av en sunn vekt vil falle innenfor det 5. og 84. persentil for deres kjønn og aldersgruppe. Overvektige barn vil falle innenfor området den 85te-94de persentil for deres kjønn og aldersgruppe. Overvektige barn vil være lik eller over 95-persentilen for deres kjønn og aldersgruppe.

Hint

 • Bruke vekst diagram, kan median vekt for ditt barns alder og kjønn gruppe kan påvises ved å markere koordinatene hvor 50% linjen skråningen avskjærer barnets alder. Uansett hvor dette merket faller på Y-aksen (loddrett) av kartet vil indikere median vekt for denne gruppen.
 • Hvis du har grunn til å være bekymret for ditt barns vekt, ta kontakt med barnets lege for en nærmere vurdering og fitness anbefalinger.

Body Mass Index for barn

Høyden og vekten av et barn blir overvåket for å finne ut om barnet utvikler riktig. Gjennomsnittlig vekstkurver ble utviklet for å hjelpe leger vet om et barn vokste ved normal sats som andre barn på hennes alder. Barneleger bruker nå BMI (body mass index) for å hjelpe følg sunn vekt grensene for et voksende barn.

Betydning

Body mass index sammen høyde og vekt for å bestemme kroppsfett. Dette gjør at foreldre og leger å vite om barnet er overvektig. Beregningen for å bestemme BMI er: Vekten av barnet dividert med kvadratet av høyden og summen multiplisert med 703, en omregningsfaktor. (Det er en BMI kalkulator oppført i ressurs-delen.)

Time Frame

BMI er målt flere ganger over en viss periode av tid. Dette gjør det mulig for legen å vite om barnet er få eller miste vekt på en sunn måte.

Misforståelse

Body mass index er ikke det samme for alle. Kjønn og alder er beregnet inn i BMI for å sikre at barnet utvikler seg i normal hastighet for andre som ham.

Betraktninger

Studier viser at barn med høy BMI er mer utsatt for å bli overvektig som voksne. Overvåking body mass index hjelper foreldre og leger holde barn i en sunn vekt rekkevidde.

Størrelse

Benbygning og størrelse kan spille en viktig rolle i å bestemme body mass index for barn. Barn som er høye og har en stor ramme kan klassifiseres som overvektige når de er faktisk veldig sunt eller for tynn. Et barn som er kort og har en liten beinstruktur og en normal BMI kan anses som overvektig.

Fordeler

The body mass index for barn bør brukes til å vise en trend i utvikling. Overvåking av BMI vil vise betydelige vekt gevinster eller tap, som kan indikere helseproblemer. Selv om dette er vanlig blant barn som går gjennom puberteten, å følge trendene kan vise om det er noe å være opptatt av.

Rapid vektøkning hos barn

Rapid vektøkning hos barn


Som et barn vokser, er det normalt at han vil opp i vekt. Men siden alle barn er unikt, vil noen få vekt raskere enn andre. Ifølge kidshealth.org, "Fordi noen barn begynner å utvikle så tidlig som 8 år og noen ikke før 14 år, kan det være normalt for to barn som er samme kjønn, høyde og alder å ha svært forskjellig vekt." Mens du får høyere og større er en normal utviklingsprosess, hvis et barn blir overvektig kan det føre til noen alvorlige helseproblemer og bør tas opp.

Gjennomsnittlig vektøkning

Ifølge en artikkel i mai / juni 1999 utgaven av sunn vekt Journal, mellom 6 og 10, både gutter og jenter får omtrent fem på syv pounds per år. Når de når puberteten, gutter begynner å få mer enn jenter. Gutter får om dobbelt så mye av lean body mass, mens jentene får mer fettmasse. Vektøkning oppstår i spruter i ungdomsårene, etter at barnet har vokst i høyden.

Identifikasjon

Nettstedet kidshealth.org forklarer at eksperter har kommet opp med en formel for å avgjøre om en person har en sunn vekt i forhold til høyden sin. Formelen fungerer godt for både voksne og barn. Det kalles BMI, som står for Body Mass Index. BMI er målt i prosentiler, så hvis barnet er over 85. persentilen, hun er overvektig. Tar ditt barns BMI med jevne mellomrom kan være en god måte å finne ut om hennes rask vektøkning er normalt. Se Resources nedenfor for en online BMI kalkulator.

Effekter av medisiner på vektøkning

Ifølge en 27 oktober 2009 artikkel i US News & World Report, barn som tar narkotika for alvorlige psykiske problemer er sannsynlig å få vekt raskt og betydelig. Årsaken bak vektøkning er ikke helt klart, men det virker som barn på disse stoffene har økt cravings for karbohydrater. Medisiner kan også gjøre dem føler bedøvet, som vil gjøre dem mindre aktive, og dermed brenner færre kalorier. Noen mister vekt raskt når de slutter å ta narkotika.

Betydning

I en artikkel i US News & World Report, Christoph Correll, en psykiater ved Zucker Hillside Hospital i Glen Oaks, New York, sier at "vektøkning under ungdom predisponerer en person til kroniske helseproblemer senere i livet." Ikke bare kan dette føre til type 2 diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og fedme i voksen alder, men et barn som er blitt stadig mer vekt kan utvikle disse problemene mens de fortsatt et barn. Det er derfor viktig at du er oppmerksom hvis barnet opplever rask vektøkning.

Betraktninger

Mens det er viktig for et barn å opprettholde en sunn vekt, er det også viktig å huske på hvor følsomme barn - spesielt barn - kan være å være overvektig. I stedet for å kjefte barnet ditt for å spise for mye eller å være lat, kan en bedre tilnærming være å begynne å ta turer med barnet, matlaging sunnere middager og serverer færre sukkerholdige drikker og søtsaker. Sørg for at du er en god rollemodell ved å spise sunne måltider og være aktiv selv.

Barnas Step-by-Step Fysisk Assessment

Barnas helseproblemer bør alltid diskuteres med en medisinsk faglig. Det finnes standarder som brukes for å vurdere den fysiske vekst og fremgang av et barn. I USA er disse standardene satt av Centers for Disease Control (CDC). Standardene er konfigurert etter alder, høyde, vekt og kroppsmasseindeks (BMI). Et barns målingene kan sammenlignes med landsgjennomsnittet og er rangert etter persentil.

Høyde og vekt

Mål barnets høyde mot en vegg. Barnet bør være barfot eller tynne sokker. Hvis måle barnet mens iført sko, trekke fra ca 1/2 tommer. Bruk en linjal eller flat gjenstand, må barnet stå rett og markere veggen. Mål med et bånd eller målestokk.

Veie barnet ditt uten sko eller tunge klær. Målinger bør tas i inches og pounds eller centimeter og kilo.

Vekstkurver

Bruk CDC-vekstdiagrammer for å sammenligne barnets høyde og vekt til de nasjonale gjennomsnitt. Disse vekstkurver revideres om hvert 10 år. Det er egne diagrammer for gutter og jenter. CDC har tre sett med diagrammer med persentil linjene litt forskjellige for ulike bruksområder. De fleste foreldre vil finne set nr 2 den enkleste å bruke. Se referanse 1.

Det er store etniske forskjeller, så ikke bli opprørt hvis barnet ditt er i en lav eller høy persentil. Hvis du er bekymret for at barnet ditt ikke kan være under oppseiling i rute, ta kontakt med en medisinsk faglig.

Body Mass Index

Body Mass Index (BMI) brukes til å avgjøre om et barn er overvektig, normal eller undervektig. BMI tar hensyn til kjønn, alder, høyde og vekt av et barn for forhold til landsgjennomsnittet. BMI beregnes ved hjelp av pounds og inches eller kilo og centimeter. En online BMI kalkulator for barn og tenåringer kan bli funnet på CDC nettsted. Se Referanse 2.

Oppgi barnets fødselsdato, måletidspunktet, høyde og vekt, trykk deretter på "Beregn" knappen. Du vil bli gitt en persentil rangering for barnet ditt. Null til femte persentilen er undervektig; femte til 85. persentilen er normalt; Åttifemte-nittifemte persentilen er overvektig; over 95-persentilen er overvektige.

Et dataprogram utviklet for skole bruk kan lastes ned fra CDC webområdet for å fastslå BMI etter mål.

Hvordan beregne BMI for en gutt

Beregne en gutt BMI (body mass index) kan hjelpe deg å avgjøre om ungen er på en sunn vekt, undervektig eller overvektig. Her er formelen for å bestemme en gutt BMI.

Hvordan beregne BMI for en gutt

•  Vei ungen og registrere hans eller hennes vekt i pounds. For en mer grundig lesing, veie ungen et par ganger for å være sikker på at du ikke får en unøyaktig vekt.

Mål ungen totale høyde i inches.

Formelen for å bestemme en gutt BMI er som følger:

Barne BMI = [vekt / (høyde x høyde)] x 703

Ta en kalkulator.

Multipliser barnas høyde av seg selv (høyde x høyde) og trykk på "lik" knappen. Skriv ned dette nummeret som ungen squared høyde og trykk på CC-knappen for å fjerne kalkulatoren.

Del ungen vekt ved ungen squared høyde og trykk på "lik" knappen.

Multipliser dette tallet med 703 ​​og trykk på "lik" knappen. Dette nummeret er barnas BMI.

Slå opp ungen BMI på enten en jente eller en gutt BMI Chart. Finn barnas alder ved bunnen av BMI diagram og følge linjen opp diagrammet før det skjærer med ungen BMI som du beregnet tidligere. Kurven kryssende med barnas alder og barnas BMI indikerer barnas BMI persentilen.

Hvordan finne ut hva mitt barn bør veie

Hvordan finne ut hva mitt barn bør veie


Fedme er blitt et stadig vanligere problem blant barn og tenåringer og kan føre til diabetes, høyt blodtrykk og kolesterol, og kan øke risikofaktorer for hjertesykdom. Et barn som er undervektig kan ikke være å få riktig ernæring eller kunne ha helse eller følelsesmessige problemer. Bestem ditt barns idealvekt rekkevidde og foreta justeringer til sin fysiske aktivitet og matvaner hvis det er nødvendig for å hjelpe ham å bli en sterk, sunn og aktiv voksen.

Hvordan finne ut hva mitt barn bør veie

Skaff et barn og ungdoms BMI kalkulator eller vekstskjema. Du kan spørre lege for dette; Centers for Disease Control and Prevention gir også en kalkulator på sin hjemmeside.

Ta barnets sko og noen store klær.

Mål barnets høyde. Har henne stå oppreist med ryggen til en vegg, hælene berører gulvet og veggen. Lag en liten blyant mark der toppen av hodet hennes møter veggen.

Bruk målebånd for å måle avstanden fra gulvet til blyantstreken. Måle nøyaktig og skrive ned nummeret til nærmeste 1/8 tommer.

Stå barnet ditt på skalaen. Måle vekten hennes og skrive det ned.

Plot barnets vekt og høyde på et vekstskjema eller skriv tallene på barn og ungdoms BMI kalkulator. BMI kalkulator vil gi deg en umiddelbar resultat. Hvis du plotte på et vekstskjema, finn ditt barns alder på toppen og hennes vekt eller høyde på høyre eller venstre side. Mark stedet der hennes alder og vekt eller høyde møtes.

Se resultatene dine. Barnets høyde og vekt bør falle mellom 5. og 95. persentilen.

Kontakt barnelege hvis resultater angår deg, eller hvis du har spørsmål.

Hint

 • Du må kanskje konvertere barnets høyde fra inches til fot og inches avhengig av kalkulator eller vekst diagram du bruker.
 • Hvert barn er forskjellig; noen barn kan være mindre eller større på grunn av genetikk. Kontakt barnelege med eventuelle bekymringer.
 • Bruk riktige vekstskjema. Jenter og gutter har ulike diagrammer.

BMI tester for Kids

BMI tester for Kids


Body mass index (BMI) beskriver mengden av kroppsfett en person har ved å beregne høyde og vekt målinger en bestemt måte. Mens lese de samme grunnleggende måte hos barn og voksne, alder og kjønn spiller en mye større rolle i å tyde et barns BMI resultater, som de er fortsatt økende. Finne ditt barns BMI gir svar på om de er overvektige, i god helse, undervektige eller fete.

Beregning av et barns BMI

Før du måle ditt barns BMI, få en nøyaktig måling av både hans høyde og vekt. Formelen for bestemmelse av BMI er vekt (i kg) dividert med avstanden (i inches), kvadrat. Multipliser dette resultatet med 703 for å få BMI resultater. Ved siden av nummeret, skrive barnets alder og kjønn. Hvis du ikke er interessert i å gjøre regnestykket selv, kan du prøve en online barnas BMI kalkulator.

Tyde Resultater

Siden barn er fortsatt økende og unge gutter og jenter er så forskjellige, kan det resulterende BMI nummeret være identisk, men mener helt forskjellige ting for hvert barn. For eksempel, hvis din 13 år gamle datters BMI er 20, hun er en sunn jente. Men hvis hun er bare seks med en BMI på 20, indikerer det obesity.If du har brukt barne BMI kalkulator som inkluderte alder og kjønn alternativer, bør resultatene nøyaktig gjelde for ditt barns alder og kjønn. I stedet for et sett BMI-tall, barn BMI vektklasser følger prosentandel, basert på BMI på andre barn deres alder. Barn i den femte persentilen eller lavere er undervektige. De i den femte til 85. persentilen er betraktet som sunt, mens de mellom det 85. og 95. persentilen er overvektig. Endelig barn med en BMI lik eller større enn 95-persentilen er generelt overvektige.

Viktig

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, begynner testing og sporing BMI så tidlig som to år gammel barnets lege. Mens BMI er ikke en sikker-brann metode for å fastslå barnets vektklasse, er det en god indikasjon på helse i de fleste tilfeller. I løpet av ditt barns liv, kan periodiske BMI resultatene brukes til å spore endringer i helse angående vekt. Å vite hvor barnet er i forhold til hva som regnes som sunt gir deg og barnet ditt også en klar idé om hvor han er versus hvor han skal være.

Betraktninger

Mens BMI er generelt nøyaktig i de fleste tilfeller kan visse faktorer føre til varierende resultater som svekker et BMI-tall nøyaktighet. Siden BMI måler vekt generelt i stedet for å bestemme muskelvekt versus fettvekt, kan resultatet bli skjevt. En 12 år gammel gutt kunne være i optimal helse, men har en BMI som sier han er overvektig om han har mer muskelmasse enn de fleste barn sin alder. Hvis du mistenker at ditt barns BMI resultatene er av, spør legen sin for å gjennomføre hudfolden tykkelsesmålinger og andre tester for å nøyaktig fastslå om han er overvektig.

Idealvekt kalkulatorer for barn

Idealvekt kalkulatorer for barn


Hvert barn vokser i et annet tempo om deres vekt og høyde. Funksjonshemninger kan påvirke måten et barn skal vokse og få vekt. The Center for Disease Control and Prevention designet diagrammer som gir en oversikt over hva barn bør veie basert på deres alder. The American Academy of Child and Adolescent Psychiatry anslår at fra og med 2008, mellom 16 og 33 prosent av barn og tenåringer står overfor problemer med fedme.

Kalkulatorer

En baby vekst kalkulator gir informasjon om en babyens vekt persentil basert på deres alder. Beregningene gir leger og foreldre informasjon basert på hvor barnet ditt faller vekt-messig i forhold til andre barn på samme alder. The body mass index kalkulator bestemmer body mass index for barn i alderen 2 til 20. Jentas utvikler seg ulikt og raskere enn gutter, så listene er forskjellig for begge kjønn. Å identifisere kroppsmasseindeks på riktig måte, må du først vekte barnet riktig.

Hvordan bruke Infant Kalkulator

Spedbarn vokser raskt de første 24 månedene av sitt liv. Barnet Kalkulatoren tar informasjon som for eksempel kjønn på barnet, fødselsdato og deres nåværende vekt. Når disse tallene er registrert, kan legene referere diagrammet og plassere tallene, bestemme prosentandel av det enkelte barn. Den endelige beregning vil gi foreldrene en forståelse av hvor barnet sitter vekt-messig i forhold til andre spedbarn av samme kjønn og alder rammen.

Bruke BMI kalkulator

BMI kalkulator fungerer for barn i alderen 3 til 20. Bruke en digital skala heller enn en fjærbelastet skala vil gi en mer presis lesing da få vekt. Fjern alle tunge ting - sko, lommebok og tunge gensere - før veiing. Mål barnets høyde ved å stå barnet opp mot en vegg barbeint. Danner en rett vinkel med veggen ved hjelp av noen type objekt over barnets hode for å få riktig høyde. Vektmåling blir deretter tilsatt til høydemåling i inches og igjen legge høydemåling i inches med endelig multiplisere dette tallet med 703. Bruk sluttresultatet å plassere på det percentilskjemaer for begge kjønn.

Fordeler med vektberegninger i Children

Å vite barnets idealvekt i henhold til listene som tilbys av Center of Disease Control og Prevention vil tillate foreldre og leger til å overvåke hvilke typer spisevaner at deres barn har. Overvektige barn kan oppleve helserisiko for eksempel høyt blodtrykk, diabetes, høyt kolesterol og astma. Å være overvektig kan påvirke et barns selvfølelse, noe som kan føre til dårlige karakterer på skolen og sosiale problemer som de blir eldre. Hvis et barn er undervektig, kan det være en helsetilstand eller spiseforstyrrelse som må tas opp før den gjør permanent skade på barnet.

Hvordan tolke BMI

Hvordan tolke BMI


Forstå din Body Mass Index (BMI) kan hjelpe deg med å finne ut om kroppen fedme er en indikator for potensielle helseproblemer. For voksne over 20 år gamle, beregning og fastsettelse av BMI er en relativt grei prosess. Bruk følgende trinn for å tolke din BMI.

Hvordan tolke BMI

•  Beregn din BMI ved å ta høyde ved inches og vekt ved pounds og få tilgang til en Body Mass Index tabell, diagram eller online BMI kalkulator.

Gjennomgå BMI vektklasser for å tolke resultatene. Hvis din BMI-tall er under 18,5 du blir betraktet som undervektig; 18,5 til 24,9 du er normal; 25,0 til 29,9 du er overvektig; 30,0 til 39,9 du er overvektig; og en BMI over 40,0 regnes som sykelig overvektige.

Husk at vekten din er bare en av mange faktorer som påvirker din generelle helse. Snakk med legen din om din BMI. Legen din kan hjelpe til å utvikle en plan for å forbedre eller opprettholde en passende vekt og god generell helse.

Tenk et eksempel:. Hvis du er 5'7 "høy og veide £ 198 Sammenligning av din høyde og vekt til en BMI Figuren viser en BMI på 31,0 basert på kategoriene i trinn 2.

tolke resultatene av BMI og oppdage at din generelle helse kan peke på behovet for ytterligere diagnostiske tester. Snakk med legen din om stillingen og risikoen for kroniske helseproblemer som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Hint

 • Muskel er tyngre enn fett, så hvis du er veldig muskuløs, kanskje din BMI vises høyt selv om du er sunt for din høyde og kroppstype.
 • Hvis du er en gjør-det-selv-typen, kan du regne ut din BMI manuelt ved hjelp av høyde og vekt målinger som følger: vekt (lb) / [høyde (i)] ² x 703.
 • BMI innenfor normalområdet gjør ikke utelukke en person fra kroniske helseproblemer. Generell helse bestemmes av miljømessige, genetikk og atferdsmessige faktorer.
 • Du bør ikke bruke BMI for å bestemme en sunn vekt for et barn eller ungdom under 20 år.
 • BMI er ikke en direkte beregning av helsen, kun en generell indikasjon. Faktorer et kjønn, muskel tone og alder kan bety din idealvekt varierer fra din ideelle BMI.

Informasjon om Undervektige barn

Noen barn er naturlig tynnere enn andre. Mange barn spiser godt balansert diett, delta i fysisk aktivitet, og har fortsatt en slank bygge. Dette er ingen grunn til bekymring. Men å være tynn eller slank er svært forskjellig fra å være undervektig. Barn som er undervektige kan være lider av kosttilskudd, helse eller følelsesmessige problemer.

Fakta

Body mass index brukes til å bestemme kroppsfett. Den beregnes ved måling av en persons vekt og høyde. For barn og tenåringer, er alder og kjønn også lagt inn i ligningen for å bestemme barnets BMI-for-alder persentil. En sunn vekt for barn og tenåringer spenner fra det femte til under 85. BMI-for-alder-persentilen. En undervektig barn har en kroppsmasseindeks som er under den femte persentil. The Centers for Disease Control gir en online BMI kalkulator.

Årsaker

Det finnes en rekke mulige grunner for et barn å være undervektig. Det kan være en underliggende sykdom som har gått udiagnostisert, kan barnet være under mye stress, kan barnet gå gjennom en vekst sprute, eller barnet kan rett og slett ikke å spise nok mat. Dersom barnet har mistet interessen for å spise, kan barnet være lider av angst eller en matallergi som forårsaker ubehag etter måltider. Den manglende vektøkning kan også være grunn til emosjonelle problemer, som for eksempel en frykt for å bli overvektig. Mens spiseforstyrrelser er mer vanlig hos jenter, kan guttene bli rammet av disse lidelsene også.

Advarsel

Hvis et barn som har vært fast bestemt på å være undervektig er fysisk aktive, spiser et sunt kosthold, og vokser normalt, er det ingen grunn til bekymring. Men hvis barnet har et lavt energinivå og ofte føler seg svak eller trett, har dårlig appetitt, er ikke å få riktig vekt eller er å miste vekt, eller har problemer med å konsentrere seg, bør en full medisinsk eksamen bli gitt for å utelukke noe alvorlig helseproblemer.

Løsning

Å få vekt, må undervektige barn får flere kalorier. Sporing barnets kaloriinntak kan hjelpe foreldre bestemme hvilke endringer som må gjøres til barnets kosthold. Fetende mat som godteri, brus, enkelte desserter, og enkelte fast-food måltider, gir tomme kalorier. Undervektige barn trenger kalorier som er rike på næringsstoffer. Barn bør få et godt balansert kosthold som inneholder matvarer fra hver av de mypyramid matvaregrupper.

Forslag / tips

Høy-kalori mat til frokost inkluderer bagels spredt med kremost, pannekaker paret med skinke og frukt, og frukt smoothies laget med yoghurt. Til lunsj, har undervektige barn peanøttsmør og syltetøy, makaroni og ost, eller panert kylling og bakt pommes frites. Dinner alternativene inkluderer pasta, bønne chili med korn brød, søte poteter, bakte poteter med brokkoli og ost, biff lapskaus, eller hamburgere. Bortsett fra å mate undervektige barn næringsrik, høy-kalori måltider, er det også viktig å fremme et sunt kroppsbilde.

Hvordan å fortelle din BMI

Din kroppsmasseindeks, eller BMI, hjelper vurdere om du er overvektig, undervektig, overvektig, eller på en sunn vekt. Dette kan avgjøre hvilken type diett eller treningsprogram hensiktsmessig å hjelpe deg å opprettholde vekt, ned i vekt, eller få en bit. Mens de mest krevende tiltak av kroppsfett ofte innebære å bruke calipers eller undervannsveiing, disse målingene må utføres i person av dyktige personell. En rask BMI beregning gir svært nøyaktige data for de fleste, og kan enkelt utføres hjemme.

Hvordan å fortelle din BMI

•  Finn ut din nåværende vekt og høyde. De fleste voksne vet høyden sin, men hvis du trenger å beregne BMI på et barn, bør du måle ham eller henne til å sikre at du har de nyeste dataene tilgjengelig. Bruk en skala for å beregne din nåværende vekt.

besøker et nettsted som lar deg beregne din BMI, slik som de hostet av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) eller det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. CDCs nettsted tilbyr separate kalkulatorer for voksne og tenåringer eller barn. (Res. 1, 2.)

Skriv inn dine data inn i kalkulatoren. Sørg for at du nøye følge nettstedets retninger. De fleste kalkulatorer bruker Javascript til å utføre beregningene, så sørg for at du slår din skripting på slik at du kan se resultatene.

Tolk dine data ved å sammenligne statistikken til de som er oppført på BMI kalkulator Fit statuskategorier. Menn og kvinner deler vektstatuskategorier, mens barn og tenåringer må bruke et eget diagram.

Hint

 • Hvis du ikke har tilgang til en datamaskin, kan du bruke en enkel formel for å beregne din BMI. Bruke pounds og inches, rett og slett dele vekten din med høyden din kvadrat og deretter multiplisere dette tallet med en konverteringsfaktor på 703.
 • For eksempel:
 • Vekt = £ 130, height = 5'4 (64 ")
 • [130 / (64) 2] x 703 = 23.17
 • Din BMI er bare en faktor i din generelle helse. Bare en grundig vurdering fra legen din kan hjelpe avgjøre om vekten din er sunn for deg.
 • BMI beregninger kan ikke være nøyaktig for personer som er svært muskuløse eller ekstremt overvektig.
 • Hvis din BMI er over 25, du står overfor økt risiko for vekt-relaterte sykdommer som kreft, diabetes og hjerteproblemer. En BMI på mindre enn 18 kan øke risikoen for osteoporose. Personer med en BMI mindre enn 18 eller mer enn 25 skal til lege raskt for å diskutere eventuelle risikofaktorer knyttet til vekt.

Hvordan beregne BMI hos kvinner

Hvordan beregne BMI hos kvinner


The Body Mass Index, ofte referert til som BMI, er en indikator på en persons kropp fedme, og er ofte brukt til å avgjøre hvorvidt en person er undervektig eller overvektig, i forhold til den generelle befolkningen. BMI beregnes via en ganske enkel formel: vekt (kg) / [høyde (. In)] squared x 703, tenkte det finnes en rekke nettsteder på nettet som kan gjøre disse beregningene for deg.

Hvordan beregne BMI hos kvinner

•  Åpne nettleseren.

•  Besøk Center for Disease Control viktigste nettsted (se Ressurser).

Utfør et søk for "voksen BMI kalkulator" ved hjelp av søkefeltet øverst til høyre på CDC nettstedets hjemmeside.

Klikk på den øverste linken, som bør lese "Sunn Vekt: Vurdere din Vekt: BMI: Adult BMI ..."

Skriv inn din høyde (i fot og inches) og vekt (i pounds) inn i "høyden" og "Weight" feltene.

Klikk på "Beregn".

Hint

 • Bruk en skala for å beregne vekten din før du beregner din BMI hvis du ikke har veid deg nylig. Dette vil forbedre nøyaktigheten i resultatene.
 • Å ha en BMI erklært å være "normal" betyr ikke at du ikke er i faresonen for alle sykdommer og medisinske tilstander.
 • Selv om menn og kvinner ikke har egen BMI diagrammer, sier Dr. Stephen Halls som bør tolkes resultatene annerledes, som kvinnekropper tendens til å bære mer fett enn mannlige organer naturlig.
 • BMI blir ikke 100-prosent nøyaktig, da det ikke beregne differansen mellom vekten av fett og vekten av muskelen.
 • BMI blir beregnet på samme måte for barn som det er for voksne, men det er forskjellige skalaer som brukes for å tolke disse resultatene fordi mengden av kroppsfett forandrer seg med alder, og mengden av kroppsfett er forskjellig mellom de to kjønn.