Digidexo.com

Symptomer på CNS depresjon

Depresjon i sentralnervesystemet, eller CNS, oppstår når det er en reduksjon i aktivitet i det sentrale nervesystemet, som består av hjernen og ryggmargen. Sentralnervesystemet kan være farlig fordi CNS er ansvarlig for å koordinere funksjonene til alle deler av kroppen; hvis venstre ubehandlet, kan sentralnervesystemet føre til koma eller død, ifølge forfatteren Dr. Melissa Conrad Stöppler. Depresjon i sentralnervesystemet kan oppstå fra eksponering for narkotika eller husholdningsprodukter i store mengder. Når sentralnervesystemet skjer, er øyeblikkelig medisinsk inngrep.

Central Nervous System

Sentralnervesystemet består av hjernen og ryggmargen, og det er de fleste av nervesystemet. Det sentrale nervesystemet mottar sanseinntrykk fra somatiske nervesystemet og det autonome nervesystemet og sender ut motorrespons.

Årsaker

CNS-depresjon kan utløses av både narkotika og medisiner, samt husholdningsprodukter. Ifølge Stöppler, inntak av for mye narkotika, alkohol, beroligende midler, anti-krampaktig medisiner eller bedøvelsesmidler kan føre til sentralnervesystemet; hvis reseptbelagte medisiner tas som foreskrevet, så CNS depresjon bør ikke forekomme. Også, ifølge en rapport fra det amerikanske Environmental Protection Agency, kan en høy eksponering mot radiator væske, avisingsmidler, renseri kjemikalier, avfettingsmidler og kommersielle løsemidler utløse sentralnervesystemet. Hvis du arbeider med disse materialene, sørg for å ha riktig sikkerhetsutstyr.

Symptomer

Ifølge Stöppler, symptomer på CNS-depresjon inkluderer bremset pust, redusert hjertefrekvens, nedsatt tenkeevne, sløret tale, nedsatt persepsjon, bremset reflekser og tretthet. Disse symptomene kan begynne sakte og ta en stund etter eksponering å starte; Men dette betyr ikke at depresjon i CNS har ikke skjedd. Som disse symptomene blir verre, blir effekten av sentralnervesystemet vokser.

Behandling

Ifølge "Medical Toxicology" av Richard C. Dart, kan medikamentell behandling brukes til å stimulere hjertets aktivitet og øke blodstrømmen; leger vil behandle CNS-depresjon ved å opprettholde blodsirkulasjonen og regelmessig pusting slik at pasienten ikke faller i koma.

Advarsel

CNS-depresjon kan være dødelig. Hvis du arbeider med noen av de nevnte kjemikalier og merke noen av systemene, ringe 911 umiddelbart.