Digidexo.com

Carb sykling dietter

Carb sykling dietter


I de siste ti årene lav-karbohydrat dietter har fått økt troverdighet. Den grunnleggende ideen for disse diettene (første premiere av Dr. Atkins i sin 1972 boken "Dr. Atkins 'Diet Revolution"), er ikke at alle karbohydrater er dårlig, men at enkle karbohydrater som hvit ris, sukker, brød og pasta bør være unngås for å hindre blod-sukker problemer ("insulinresistens"), som kan føre til fedme, hjertesykdom, diabetes, etc. Atkins mente at komplekse karbohydrater som frukt, grønnsaker og helkorn er fordøyd sakte og bidra til god helse og vekttap. Hans mest kontroversielle posisjon var at animalsk fett som egg, smør og rødt kjøtt er sunt.

Fedmeepidemien

Dr. Atkins returnert til scenen i 1992 med sin "Dr. Atkins 'New Diet Revolution." Mye hadde endret seg i de 20 årene siden hans første bok. Amerikanerne var forbruk lav-fett, høy-carb matvarer, men de pounds ble hope seg opp. Tretti millioner amerikanere har angivelig forsøkt Atkins diett, og mange faktisk har opplevd betydelig vekttap, uten skadelige effekter. Fedmeepidemien er pågående i Amerika: CDC rapporterer at dobbelt så mange amerikanere (59 millioner) var overvektige i 2000 enn da Atkins 'første bok dukket opp. I de senere årene har det vært en utflating effekt, men utbredelsen av diabetes øker kraftig.

Administrerende Karbohydrater

En av ulempene med low-carb diett er at kroppens stoffskifte hardnakket klamrer seg til sin vekt, justere seg hver gang det blir brukt til en viss mengde kalorier som forbrukes. På den tradisjonelle Atkins diett, de fleste kommer til et punkt der de ikke kan miste flere pounds. Dette har ført til en rekke ernæringsfysiologer og trenere som tyder justere karbohydratinntak hver noen dager for å lure kroppen.

Detaljer

Det grunnleggende konseptet av carb sykling er å spise lavkarbo for et visst antall dager, og deretter gå tilbake til å spise høyere carb i 1 til 2 dager (komplekse karbohydrater som bønner og helkorn), deretter tilbake til lavkarbo. Dietter kan være tre dager lav carb å en dag carb, fire dager lav carb å en dag carb, eller fem dager lav carb til to dager carb. Poenget er å lure kroppen ut av sult-modus, men brukerne får fordelene av en lav-karbo diett.

Mer forskning

Mer forskning åpenbart må gjøres på carb sykling. Ingen av de etablerte dietter populære i øyeblikket (Weight Watchers, Atkins, The Zone, South Beach, Paleo) adresse carb sykling i deres litteratur. Det synes å være mer av en ord-av-munnen fenomen. Informasjon der ute tyder på at carb sykling er noe å prøve når du har mistet det meste av vekten du trenger å miste. Det kan hjelpe deg å miste den siste sta vekt, slik at du kan møte dine vekttap og fitness mål. Ikke prøv det i starten av kostholdet ditt; du vil gjøre det bedre på en fast plan.