Digidexo.com

Nutrition & Diet i hepatitt C

Nutrition & Diet i hepatitt C


Hepatitt C er en uhelbredelig virussykdom som forårsaker betennelse i leveren. I de tidlige stadiene, kan du ikke oppleve noen symptomer fra hepatitt C. Milde og influensalignende symptomer som kan oppstå inkluderer feber, ømhet rundt leveren, leddsmerter og tretthet. Som en del av behandling for hepatitt C, er legen din sannsynligvis anbefale kosttilskudd endringer.

Funksjoner

Spis minst tre måltider om dagen og om lag halvparten av ditt daglige kaloriinntak bør komme fra karbohydrater. Velg komplekse karbohydrater alternativer enn enkle karbohydrater. Gode ​​matvalg for hepatitt C-pasienter inkluderer hele korn brød, hele korn korn, hvete pasta, brun ris, rugbrød, frukt og grønnsaker. Begrense informasjonskapsler, kaker, hvit ris, hvitt brød, pasta og godteri.

Typer

Protein er nødvendig for hepatitt C-pasienter for å helbrede skadede leverceller. Moderat fettinntak er tillatt, og bør komme fra mat med høyt umettede fettsyrer. Protein og fett bør komme fra sunne kilder, som for eksempel soya, nøtter, kylling, kalkun, lav-fett melkeprodukter og egg. Hvis jernet i blodet er for høyt som følge av sykdom, kan legen anbefale å unngå matvarer som jern befestet korn, storfekjøtt, svinekjøtt og lever.

Betraktninger

Som leversykdom utvikler seg, kan det være nødvendig å begrense saltinntaket. Redusere mengden av natrium i kosten kan hindre deg fra å beholde vann i bena og magen. Foods høy i salt for å unngå å inkludere fast food, soyasaus, chips, bearbeidet kjøtt, frossen mat måltider, bordsalt og hermetiske grønnsaker.

Advarsel

Du bør ikke drikke alkohol hvis du lider av hepatitt C. Alkohol er en gift til leveren og kan forverre leversykdom hos pasienter. Ifølge United States Department of Veteran Affairs, er det ikke sikkert nivå av alkohol for hepatitt C-pasienter å drikke, så det bør unngås helt. I stedet drikke mye vann, minst seks til åtte glass per dag.