Digidexo.com

Fjerne en nyre stein

Nyrestein er steiner som utvikler av mineraler og syrer i urin. Stoffene bygge opp og danne en stein som blir svært smertefullt å passere. Symptomer kan være sterke smerter rundt nyrene sammen med feber og frysninger. Selv om nyrestein kan føle ekstremt smertefullt de vil ofte passere etter inntak av mye vann. Til tider, vil steinen ikke bryte ned og legehjelp må søkes for å fjerne steinen kirurgisk.

Beskrivelse

En nyrestein former av stoffer i urin som bygger seg opp, og som ikke kan passere gjennom urinen. Disse steinene kan dannes fra kalsium, magnesium og ammoniakk, urinsyre og cystin steiner. Mindre steiner kan brytes ned og skylles fra nyrene i urinen, gjennom inntak av store mengder vann. Større steiner kan sette seg fast i urinrøret, urinleder eller blære og kan bli svært smertefullt og vanskelig å tømme.

Symptomer

Symptomene på en nyrestein inkluderer korsryggen og nedre magesmerter rundt nyrene, smertefull vannlating, blod i urinen eller urin som er overdrevent overskyet og dårlig lukt. Feber og frysninger kommer ofte når en nyrestein er på et mer alvorlig poeng og noen ganger kvalme og oppkast følger sterke smerter.

Behandling

Nyrestein kan føres gjennom urinen hjemme ved å drikke minst tolv glass vann. Legge eple cider eddik sies å være svært effektiv i å fjerne en nyre stein og spise fersk persille er også sies å være nyttig. Koffein og andre sure matvarer som rødt kjøtt, bør unngås mens du prøver å passere, og gjenopprette fra nyrestein. Vann og resten er de beste botemidler for behandling av nyrestein.

Fjerning

Det er noen teknikker som brukes av leger for å fjerne en nyrestein. En metode er å anvende sjokkbølger til steinen, slik at det brytes ned til mindre biter, og er i stand til å passere gjennom urinen. Steinen kan også fjernes gjennom tunnel kirurgi som innebærer å kutte i ryggen for å fjerne stein eller ureteroscope som innebærer å sette inn en ledning med et kamera på det gjennom urinrøret for å trekke ut stein eller ødelegge det.

Forebygging

Å sørge for at 8 til 12 kopper vann er fortært daglig er et svært viktig skritt i å forebygge fremtidige nyrestein. Legge til en daglig dose på 2 ss av eple cider eddik til vann vil også bidra til å holde nyrene klart. Det er viktig for å få nok fiber i dietten, slik at avfallet kan effektivt elimineres. Bygge opp sakte til å spise 20 til 30 gram fiber daglig. Trening er sterkt anbefalt for toning og holde nyrene gir gode resultater.