Digidexo.com

Hva er språkterapi verktøy?

Voksne og barn noen ganger har talevansker. Talevansker kan være et resultat av ting som fødselsskader, hørselsproblemer, genetikk eller slag. Disse problemene kan løses gjennom korrigerende behandling planlagt av en logoped. Tale og språk terapeuter har mange verktøy som brukes til å hjelpe pasienter i alle aldre med ulike talevansker.

Munn Muskler

Logopeder ofte bruker munnen øvelser for å hjelpe sine pasienter. Disse øvelsene er laget for å bidra til å styrke musklene i munnen. En slik øvelse er gjort med barn ved å plassere et lag av klebrig mat (peanøttsmør, for eksempel) rundt munnen og ber dem om å slikke det av med sin tunge.

Leker

Spille spill er en annen øvelse som hjelper barnet til å uttrykke seg selv og sine ideer. Noen leker som ofte brukes for denne metoden inkluderer kjente leker som barnet kan vet eller har hjemme og ukjente seg. Ukjente leker er nyttig for denne øvelsen som den ber barnet til å stille spørsmål om leketøy, og også svare på spørsmålene som stilles av terapeuten.

Brettspill

Et verktøy som mange terapeuter bruker når du arbeider med barn er bruk av brettspill. Noen barnas brettspill kan ha reglene endret av terapeuten for å lette et mål å nå med barnet. For eksempel, ved å velge et brev at barnet trenger arbeid i uttale, et ord som begynner på bokstaven må sies før en sving er tatt.

Oral Play Practice

Terapeuter noen ganger kommer over unge pasienter som er sjenerte. Når dette skjer, må terapeuten å finne en måte å utvikle barnets tillit for å begynne å hjelpe henne. Ett verktøy som brukes til å starte dette forholdet er lekne lyder og handlinger med munnen. Å ha barnet stikke ut tungen, gjør blåser lyder eller suge en late halm kan hjelpe en nervøs barnet føler seg mer komfortabel.

DVDer

Det finnes en rekke DVD-er tilgjengelig for bruk hjemme for å hjelpe som et verktøy i språkterapi. DVDer ofte har en terapeut regi trening og metoder for noen som søker ekstra trening for henne eksisterende språk terapi.

Afasi

Noen mennesker som lider av et hjerneslag utvikle en tale problem som kalles afasi. Et verktøy som kan brukes for folk som har afasi kalles SoundHelper. SoundHelper bidrar til å vise hvordan å uttale visse lyder som kan være problematisk for personen som lider av afasi.

Stamming Verktøy

Flere verktøy brukes til å hjelpe dem som har et problem med stamming. Et av verktøyene er undervisning personen til å ha mer positive følelser om å snakke med andre. Et annet verktøy er for personen å minske spenningen ved start av sin tale med en dypere pust.