Digidexo.com

Hvordan sette opp for en dental kompositt prosedyre

Hvordan sette opp for en dental kompositt prosedyre


Tann kompositt fyllinger blir mer allment akseptert av både tannleger og pasienter enn tradisjonelle amalgam (sølv) fyllinger. Det er fordi kompositt harpiks matche den naturlige tann farge i tillegg til å være i stand til å binde direkte til tennene. Kompositt harpiks vanligvis har blitt plassert i fortennene for estetiske grunner. Men fortsetter makeup av kompositt harpiks som tillater dem å være sterk nok til å bli plassert i de bakerste tennene i tillegg til å forbedre, ifølge Torres og Ehrlich, "Modern Dental Assisterende."

Bruksanvisning

Skuffen Oppsett for Composite Fylling Prosedyre

Plasser aktuell bedøvelse og bomull tip applikator på dental skuffen, sammen med en lokal bedøvelse sprøyte med en engangsnål og carpule for lammende pasienten. Organiser kofferdam, punsj, ramme, klemme, tang, saks og floss på brettet (kofferdam isolerer tannen eller tennene jobbes med for infeksjonskontroll og økt effektivitet).

Skaffe en nyanse guide for å matche fargen på kompositt harpiks materialet til tann / tenner som jobbet på. Plasser varierende nyanser av den sammensatte harpiks på den dentale magasinet sammen med en enkelt sprøyte-lim lystett og lys-herdende pistol til å herde harpiksmaterialet.

Plasser speilet, oppdagelsesreisende og bomulls tang på dental skuffen (grunn skuffen oppsett for enhver dental prosedyre). Samle gravemaskiner og andre instrumenter hånd skjære (for eksempel en hakke eller meisel), som fjerner forfallet fra tannen / tennene blir fylt og glatt hulrom vegger og gulv av preparatet (e).

Hvis nødvendig, plasseres en matrise band og kile på dental skuffen, sammen med Howe (# 110) Tang for å plassere kilen (matrisen bandet skaper en midlertidig vegg mot der kompositt harpiks kan plasseres, og kile stillinger matrisen bandet hardt). I tillegg plasserer 2-tommers-by-2-tommers alkohol gasbind pads på dental skuffen.

Skaff base, liner, primer, etsemiddel og bonding materialer og plass på dental skuffen. Duken og base beskytte massen av tannen (den delen som inneholder nerver og blodkar), mens primer er en sealer som hindrer overfølsomhet fra restaurering. Den etsemiddel fjerner et tynt lag av rusk fra tannen i forberedelse for binding, noe som gjenoppretter beskyttelse til tannen.

Hente målstreken burs eller diamanter for høyhastighets håndstykke, som brukes til å fullføre kompositt harpiks restaurering. Også plassere mellom disker og Superfine disker for polering harpiks på dental skuffen, sammen med etterbehandling strips for polering mellomrom mellom tennene. Plasser en poleringspasta og gummi cup på skuffen.

Plasser bevegelig papir og holderen på dental skuffen. Papiret brukes til å sjekke pasientens bite når kompositt harpiks restaurering er på plass.

Hint

  • Ha en pasient bib og kjede klar for pasienten, samt briller for å beskytte pasientens øyne under prosedyren. Også har hansker og maske klar til å plassere på før du begynner å bistå tannlegen med prosedyren for å hindre spredning av smitte.
  • Ha en overflate desinfeksjonsmiddel, håndklær og rene barrierer tilgjengelig for å rydde opp i rommet etter procedure.This forhindrer potensialet for spredning av sykdom fra en pasient til en annen.