Digidexo.com

Knee fleksibilitet øvelser

Kneleddet er en av de mest komplekse og største ledd i menneskekroppen. På grunn av dette, er det utsatt for skader fra sportslige aktiviteter, vektproblemer og degenerasjon av leddene med alderen. Ved å øke fleksibiliteten og opprettholde en god bevegelsesområdet for kneleddet er en viktig komponent for å opprettholde god helse kneet. Det finnes en rekke øvelser som kan bidra til å fremme kneet fleksibilitet.

Quadriceps Stretch

Bruk en stol eller vegg for balanse. Stå med føttene sammen. Løft det ene benet bak deg til du får tak i ballen av foten med hånden. Trekk foten mot din rumpeballe. Hold knærne sammen og ryggen rett. Du skal føle en strekk på forsiden av låret. Hold i 15 sekunder og slipp. Gjenta denne strekningen fire ganger for hvert ben.

Calf Stretch

Stå en armlengdes bredde bort fra en vegg med føttene skulder bredde hverandre og kroppen vendt mot veggen. Løft armene til skulderhøyde og utvide dem slik at de berører veggen. Bli med tilbake til et utfall. Hold føttene pekte fremover og hælene på bakken. Du skal føle en strekk på baksiden av leggene. Hold i 15 sekunder og deretter gå forover igjen. Gjenta denne strekningen fire ganger for hvert ben.

Hamstring Stretch

Sitt på en flat overflate med begge bena rett ut foran deg. Bøy i midjen og nå for tærne. Hold ryggen rett og len deg forover så langt som mulig. Se forbi tærne i stedet for ned til knærne. Siden kroppen din har en tendens til å bevege seg hvor øynene dine ser, vil dette hjelpe deg å holde ryggen rett. Ikke sprette, men flytte jevnt og godt. Når du har bøyd så langt du kan, hold strekken i 10 sekunder. Deretter slappe av.

Knee Bend

Len deg tilbake på et flatt underlag med tærne peker rett opp. Skyv foten inntil hælen berører setemuskelen, bøye beinet og løft kneet slik at den peker oppover. Skyv deretter benet tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta denne øvelsen 20 ganger på hvert bein. For en variant av denne øvelsen, rulle inn på magen din og bøy beinet bakover til den berører setemuskelen.