Digidexo.com

Symptomer på hjerteproblemer hos kvinner

Hjertesykdom er tradisjonelt tenkt på en manns sykdom, men koronar hjertesykdom er å No. 1 morder av kvinner i Amerika, ifølge American Heart Association. I tillegg dreper hjertesykdom flere kvinner eldre enn 65 enn alle typer kreft kombinert, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på hjerteproblemer eller hjertesykdom hos kvinner er ofte veldig annerledes enn for menn, så det er viktig for kvinner å gjenkjenne tegn og søke behandling ved første tegn på problemer.

Heart Attack

Sterke smerter er den vanligste og åpenbare tegn på et hjerteinfarkt hos menn og kvinner, men kvinner ikke alltid opplever alvorlige brystsmerter og pleier også å oppleve andre symptomer som menn ikke gjør det. Disse inkluderer uvanlig tretthet, svimmelhet, svimmelhet, kortpustethet, kvalme og oppkast og ubehag i magen, øvre rygg, skulder og nakke. Fordi symptomer hos kvinner er ofte veldig annerledes enn hos menn, kvinner ofte frata søker behandling, noe som betyr mer skade på hjertet har blitt gjort etter den tid de kommer til et sykehus.

Høyt blodtrykk og kolesterol

Kvinner med høyt blodtrykk og høyt kolesterol er også økt risiko for å utvikle hjertesykdom eller lidelse hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det er viktig for kvinner å ha sitt blodtrykk og kolesterol kontrolleres jevnlig for å sikre at de ikke er høye. Kvinner som har høyt blodtrykk eller kolesterol bør snakke med legen sin om behandling av disse forholdene for å redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom eller å ha et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Risikofaktorer

Det er mange risikofaktorer for hjertesykdom, og være klar over dem og ta nødvendige skritt kan bidra til å hindre kvinner fra å utvikle hjertesykdom. Noen risikofaktorer, som for eksempel genetiske tendenser og alder, kan ikke bli hjulpet, men mange kan. Røyking eller bli utsatt for passiv røyking øker risikoen for hjertesykdom, og kvinner som røyker og tar p-piller er enda mer sannsynlig å få hjertesykdom. Lavt østrogennivå at kvinner opplever etter overgangsalderen kan bidra til visse typer hjerte-og karsykdommer. Å være inaktiv eller overvektig øker også en kvinnes sannsynligheten for å utvikle hjertesykdom, som gjør medisinske tilstander som diabetes. Til slutt, er en kvinnes hjerte mye mer følsomme for effektene av stress og depresjon enn en manns, og disse kan bidra til hjertesykdom.

Silent Killer

Visse hjertelidelser som er tegn på hjertesykdom, for eksempel høyt kolesterol og høyt blodtrykk, har ofte ingen symptomer. Faktisk er høyt blodtrykk ofte kalt "the silent killer", fordi mange mennesker ikke engang vet at de har det. I tillegg medisinske fagfolk ofte reagerer mer presserende til symptomer på hjerteinfarkt og andre hjerteproblemer hos menn og kan ikke umiddelbart gjenkjenne symptomer hos kvinner. Av disse grunner er det viktig for kvinner å være proaktiv om deres hjerte helse og søke medisinsk behandling ved første tegn på et problem.