Digidexo.com

Hvordan behandle et utbrudd av Herpes

Hvordan behandle et utbrudd av Herpes


Herpes er en type viral infeksjon som kan innlede en person på en av tre forskjellige måter, som en okulær herpes, oral herpes eller genital herpes. Alle tre manifestasjoner av sykdommen er forårsaket av samme virus, og alle er svært smittsom. Det er også svært vanskelig å behandle de utbrudd av herpes symptomer som lider håndtere på en varierende basis. Det er imidlertid effektive måter for behandling av et utbrudd av herpes.

Hvordan behandle et utbrudd av Herpes

•  Avstå fra kontakt med andre. Det er helt avgjørende under et utbrudd av herpes at du avstår fra kontakt med andre mennesker så mye som mulig. Dette vil holde deg fra å overføre herpes smitte til andre.

Så mye som mulig, holde seg borte fra det infiserte området. Det er mulig, ved å berøre det infiserte området og deretter berøre deg selv igjen, for å spre herpes smitte fra ett område til et annet på kroppen din. Du kan for eksempel under en muntlig infeksjon utbrudd av herpes, berører munnen og da, senere på, ta på kjønnsorganer eller øyne og spre smitte. Unngå dette så mye som praktisk mulig.

Ta smertestillende medikamenter for å håndtere eventuelle tilhørende smerter. Over-the-counter smertestillende som for eksempel paracetamol, ibuprofen eller naproxen natrium, kan brukes til å styre din smerte.

Spre kortison krem på det berørte området for å bidra til å redusere kløe, hevelse og generelt ubehag av utbruddet.

Ta en reseptbelagte medisiner for å bidra til å håndtere din nåværende utbruddet og hindre andre oppstår i fremtiden. Se legen din for å finne ut hvilke reseptbelagte medisiner er riktig å behandle herpes.

Hint

  • Vask hendene ofte mens midt i et utbrudd til å begrense sjansene for å spre din herpes smitte til noen andre eller deg selv.
  • Hvis herpes sår skadet på grunn av chaffing fra klær, løstsittende klær for å minimere effekten.
  • Da det er mulig å spre herpes selv når virusinfeksjon synes å være i remisjon. Ta alle nødvendige forholdsregler til enhver tid, om du har et utbrudd eller ikke.