Digidexo.com

Kan LDL være for lavt?

Reduksjon av lav-densitet lipoprotein kolesterol er en av de mest effektive måtene leger har funnet å redusere faren for kardiovaskulær sykdom. LDL, såkalt dårlig kolesterol, bygger hjerteinfarkt produsere plakk i blodårene dine, og høye nivåer har vist seg å redusere risikoen for alle slags hjertesykdommer. LDL kolesterol kan være for høy. Men kan det være for lavt?

Akutt sykdom

Legene ikke ta blodprøver for kolesterol etter at en pasient har hatt en akutt sykdom, hjerteinfarkt eller alvorlig fysisk stress. De gjør en praksis for å vente minst seks uker etter hendelsen. Men alvorlig sykdom er ikke den eneste grunnen til lav LDL kolesterol avlesninger.

Parkinsons

Nye studier har vist at personer med lav LDL kolesterolnivået er mer sannsynlig at kontrakten Parkinsons sykdom enn personer med høye nivåer. Parkinson-pasienter har også færre hjerteinfarkt og slag, muligens på grunn av de lave ldls. Hva forskerne ikke vet er om senket kolesterolet kommer før eller etter Parkinsons utbruddet. Har statiner har en rolle i å beskytte mot Parkinsons? Studier er pågående.

Kreft

Tidlig forskning, publisert i juli 31, har 2007-utgaven av Journal of American College of Cardiology (ACC) indikerte at lav LDL-kolesterolet er forbundet med økt risikofaktorer for kreft. Funnene er fortsatt ikke avgjørende og videre studier er nødvendig.

Statinbehandling Risiko - Kreft?

Forskere i ACC studien fant også en risiko for pasienter som tar kolesterolsenkende statiner. Pasienter som oppnådde lave LDL nivåer viste en høyere risikofaktor for kreft.

Statinbehandling Risiko - Parkinsons?

Det er spørsmål om hvorvidt statin terapi kan også øke risikoen for Parkinsons også.

Forskningsspørsmål

Med amerikanerne vedta lavt kolesterol dietter og bruk av kolesterolreduserende medikamenter i stadig større tall for å redusere kardiovaskulære risikofaktorer, er forskerne å gjennomføre studier for å søke etter andre potensielle konsekvensene av lave nivåer av ldls blod.