Digidexo.com

Hvordan veksten av hår påvirkes av faktorer knyttet til aldring

Hvordan veksten av hår påvirkes av faktorer knyttet til aldring


Med aldring kommer flere fysiske, psykiske og sosiale endringer. Noen av teser endringer, for eksempel gevinster i visdom, utvide og fortsette å vokse mens andre, for eksempel utseende, avta. De varierer for menn og kvinner, men begge kjønn kamp for å bevare både vitalitet og utseende. Følgelig, forbrukerne bruker mega dollar hvert år for å forebygge og reversere tegn på aldring, inkludert tynning og tap av hår.

Hår Cycles

Hårvekst opplever tre sykluser: anagen, catagen og telogen. I den anagene syklus, blir håret. I mellom anagen og telogen sykluser hårsekkene krymper. Dette er Katagen eller overgang syklus som varer ca to til tre uker. Håret hviler i telogen syklus for to til tre måneder, og vil gå inn igjen i anagen syklus med en liten prosentandel faller ut og blir erstattet med ny vekst. Omtrent 10 prosent av hår på et gitt tidspunkt er i hvilesyklus. Det er når en av disse syklusene går galt at du kan oppleve hårtap.

Hårtap hos menn og kvinner

Med alder, kvinner har en tendens til å legge merke til tynning på en tredjedel eller halvparten av hodet, mens menns hår vanligvis forsvinner på håret linje eller kronen av hodet. Denne mannlige og kvinnelige mønster balding (androgen alopeci) kan oppstå når som helst, men mer vanlig etter fylte 40. Håravfall forekommer naturlig i 50-årene og 60-tallet, og kvinner kan oppleve hårtap i overgangsalderen.

Medvirkende faktorer til Håravfall

Risikoen for hårtap øker på grunn av sykdom, infeksjon, ekstrem stress og fysiske traumer. Disse faktorene --- sammen med en overdreven inntak av vitamin A, graviditet, kjemikalier, medisiner, hudsykdommer eller hurtig vekttap --- kan føre til hårtap. Hårtap kan også oppstå måneder etter å ha opplevd kirurgi. Stramme hårfrisyrer (cornrows og fletter) kan føre til hårtap kalles traction alopecia. Imidlertid er de tre hovedkomponenter som fører til hårtap fremskridende alder, en arvelig tendens til skallet og en overflod av det mannlige hormonet dihydrotestosteron (DHT) i hårsekken, redusere hårsekken størrelse, produsere svakere hår og kortere anagen voksende sykluser, i sin tur Shedding mer hår og hår som er for svak til å overleve daglig slitasje.

Løsninger

Du kan bidra til å forsvare seg mot håravfall fra alder og andre årsaker etter: vaske håret for å fjerne overdreven sebum (olje produsert av kjertler som kan tette hårsekken); kraftig trene for å senke DHT (DHT reduserer follicle størrelse resulterer i tynt hår) nivåer i hodebunnen; bruke aktuelle sjampo og medisiner som kan benyttes til å levere flere oksygen, næringsstoffer og blodstrøm til hårsekken; hårtransplantasjon og hår multiplikasjon terapi; laser terapi for å stimulere hårsekkene; masserer hodebunnen med visse oljer; påføring av koffein baserte produkter til hodebunnen; unngå kraftig håndkle tørking, børsting, kjemikalier, varmeapparater, sterke hårspray og andre produkter; condition og beskytter håret mot sol og basseng klor; og opprettholde en diett høy på antioksidanter og lav i fett og kolesterol.