Digidexo.com

Felles kolon problemer

Felles kolon problemer


Den human tykktarm, også kalt tykktarmen, er den nedre del av fordøyelsessystemet. Tykktarmen er formet som en opp-ned bokstaven "U", og består av tre hovedseksjoner. Stigende tykktarmen starter i nedre høyre delen av magen og går oppover under leveren, hvor det blir til tverrgående tykktarmen som det går over magen, før han ble sigmoid kolon delen når det kommer ned til det punktet hvor den møter rectum . Det finnes en rekke vanlige kolon problemer som kan påvirke en persons generelle helse, med noe mye mer alvorlig enn andre.

Colon Cancer

Et vanlig problem er kolon kolon cancer, en sykdom som starter i tykktarmen, og kan spre seg til andre deler av kroppen. The American Cancer Society anslår at over 110 000 amerikanere hvert år får en diagnose av kreft i tykktarmen. Tykktarmskreft begynner i de fleste tilfeller som en liten gruppering av celler som kalles en polypp. Noen polypper kan vokse og bli kreft, men de innledende stadier av tykktarmskreft ofte produsere få om noen symptomer. Endringer i en persons avføringsmønster, gass, blod i avføringen og kramper kan tyde på tykktarmskreft er til stede. Når det blir oppdaget, er tykktarmskreft behandles med kirurgi, cellegift, strålebehandling og andre typer medisiner utviklet for å begrense forkant av sykdom.

Divertikkelsykdom

Diverticulosis er betegnelsen på smallish poser som kan utvikle seg i veggen av tykktarmen. Disse posene bule utover gjennom svekket regioner i tykktarmen og er mest vanlig i den eldre befolkningen. Så mange som halvparten av personer over 60 år vil ha noen av disse posene; de kan utvikle seg når en person har en diett lav på fiber. Betennelse eller infeksjon av disse posene kalles divertikulitt, noe som kan føre med seg smerter i mageområdet, vanligvis på venstre side av kroppen. Feber, oppkast, kvalme og forstoppelse kan forekomme med denne kolon problem. Divertikulitt kan behandles med antibiotika for å stoppe betennelser og infeksjoner, hvile for tykktarmen ved å forbruke en flytende diett, eller ved kirurgi for å fjerne den syke delen av tarmen.

Inflammatorisk tarmsykdom

Kolitt og Crohns sykdom er kalt inflammatoriske tarmsykdommer. Kolitt er kjennetegnet ved betennelse i tarmen og er vanligvis sett i tykktarmen, mens Crohns sykdom er ikke uvanlig i tykktarmen, men er hovedsakelig i tynntarmen. Kolitt vil utvikle seg i strekninger av tykktarmen; Crohns sykdom kan bli funnet i en rekke flekker over hele fordøyelseskanalen, inkludert tykktarmen. Symptomene på kolitt inkluderer blodig diaré, kramper og magesmerter. Crohns sykdom bringer med seg utbrudd av diaré, smerte og sår som vises på tarmoverflaten. Inflammatorisk tarmsykdom er behandlet med anti-inflammatoriske medikamenter, kirurgi og andre medikamenter utformet for å undertrykke immunsystemet, som sykdommen er antatt å være forårsaket ved en personens immunsystem angriper friskt vev.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en svært vanlig kolon problem, med 20 prosent av voksne i USA plaget med det ifølge Mayo Clinic. Irritabel tarm syndrom kan bringe gass sammen med oppblåsthet, diaré, forstoppelse og alvorlige kramper. Sykdommen er sett oftere hos kvinner enn hos menn. Det finnes ingen kur for irritabel tarm-syndrom, men symptomene kan være vellykket behandlet med medisiner for å forebygge diaré og forstoppelse, fiber kosttilskudd og unngå mat som utløser tilstanden.

Twisted Colon

En tvunnet kolon kan oppstå når et segment av tarmen viser i bukhulen, forårsaker en innsnevring av tykktarmen. Kjent i medisinske kretser som colonic tarmslyng, er en vridd kolon et alvorlig problem som oftest vil oppstå i middelaldrende og eldre menn. Symptomene på en vridd kolon inkluderer ekstrem utspiling av mageområdet, alvorlig forstoppelse som ingenting kan passere gjennom den delen av tarmen, og smerter ledsaget av kvalme. I tillegg, kan blodstrømmen i den regionen bli påvirket, og vevsdød kan forekomme. Kirurgi er nødvendig umiddelbart å reparere en vridd kolon, som ofte er diagnostisert med bruk av røntgenstråler og andre imaging-skanninger.