Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på en gynekologisk Disorder

Den beste måten å gjenkjenne symptomer på en gynekologisk lidelse er å vite hva de er. Følgende er noen av tegnene på gynekologiske lidelser og bør alltid nevnt til legen din.

Hvordan gjenkjenne symptomer på en gynekologisk Disorder

Hvordan gjenkjenne symptomer på en gynekologisk Disorder

Dokument noen smerte og sørg for å nevne det til legen din. Føle smerte er den første og mest åpenbare symptom på en gynekologisk lidelse. Den type smerte kan variere fra mild til alvorlig og fra kun sporadiske kramper å konsekvent. Enhver smerte som du føler mellom hipbones rettes med legen din som det kan være direkte knyttet til noen av dine reproduktive organer.

Ta hensyn til utflod. Mange ganger små mengder av utslipp fra vagina er helt normal og er produsert av livmorhalsen. Dette utslippet skal være hvit eller klar i fargen. I tillegg bør det være luktfri. Eventuelle utslipp som har en ordre eller er av en annen farge eller konsistens kan signalisere en infeksjon og bør nevnes med legen din.

Legg merke til noen vaginal kløe som det er et annet symptom på en gynekologisk lidelse. Kløen kan løse på egen hånd og selv kan forebygges ved dusjing regelmessig, ved hjelp av milde såper, holde området tørt, og iført bomull undertøy. Vaginal kløe, men kan også være et tegn på en infeksjon så noen kløe som vedvarer bør vurderes av legen din.

Vær oppmerksom på eventuelle blødninger fra skjeden fore utover en normal menstruasjonssyklus som det skal også tas som et annet symptom. For kvinner i fruktbar alder, bør noen blødning som oppstår utenfor en menstruasjonssyklus bli evaluert. Hvis din menstruasjonssyklus er uvanlig tung eller lett, dette er også verdt å nevne. For unge jenter og kvinner i overgangsalderen, noen blødning i det hele tatt bør tas opp med en lege. Det er mange lidelser dette kan være et signal for og bør aldri bli ignorert.

Nevn med legen din overflødig hår du har. Hirsutisme er navnet gitt til den tilstand der en kvinne er uvanlig hårete eller har overflødig hår på steder bare er typiske for menn. Selv om det ikke kan virke som en gynekologisk lidelse, kan det signalisere at det er et problem med kvinnens hormoner og bør vurderes av en lege. Den vanligste lidelse som forårsaker denne tilstanden er Polycystisk ovariesyndrom.

Hint

  • Ta hensyn til kroppen din. Vite hva som er normalt for deg og når du trenger å ta opp noe med legen din.
  • Gjøre notater om eventuelle endringer. Noen ganger legebesøk kan være på vei, forårsaker du å glemme ting. En liste vil hjelpe deg å huske alle bekymringer du ønsker å diskutere med legen din.
  • Aldri ignorere noen av tegnene på en gynekologisk lidelse. Dette kan alvorlig true reproduktive helse.