Digidexo.com

Depresjon hos babyer

Depresjon hos babyer


Ifølge Centers for Disease Control (CDC), er mer enn én av 20 amerikanere over 12 år deprimert. Men når den lille babyen virker trist, er det faktisk mulig hun er deprimert? Kanskje det. Det er viktig at alle foreldre være bevæpnet med informasjon om depresjon hos spedbarn og småbarn.

Kan babyer bli deprimert?

Selv om babyer ikke kan fortelle oss hvordan de føler, forskere sier de kan oppdage tegn på depresjon hos babyer så unge som seks måneders alder. Dr. Jess Shatkin, direktør for utdanning og opplæring på New York Universitys Child Study Center anslår rundt én av 40 babyer lider av depresjon.

Risikofaktorer

Legene mener risikoen for en baby eller barn å være deprimert er omtrent tre ganger høyere hvis han har en forelder som er deprimert. I tillegg babyer vokser opp i stressende miljøer er mer sannsynlig at lider av depresjon.

Symptomer

Hos spedbarn og småbarn, tegn på depresjon inkluderer manglende samhandling med andre, stirrer eller avverget blikk, mangel på respons, mangel på interesse i deres miljø, det som kan kalles "trist" ansiktsuttrykk, uttrykker lite følelser, langsom bevegelse, fôring problemer , søvnproblemer, irritabilitet og tilknytningsvansker med foreldre eller omsorgspersoner.

Imidlertid vil ikke alle deprimert babyen vise disse symptomene, og sjelden vil alle symptomer være tilstede. I tillegg kan disse symptomene også peke på andre fysiske problemer barnelege bør utforske.

Diagnose

Generelt sett, hvis symptomene forblir i minst tre måneder, og ingen fysisk grunn for dem kan bli funnet, kan depresjon mistenkes. På dette punktet, kan psykologisk testing oppnås.

Behandling

Arealet av depresjon i spedbarnsalder er relativt nytt territorium, og ikke alle barneleger gjenkjenne det. Men noen eksperter på depresjon, inkludert forfatteren og rådgiveren Beth McHugh, sier "det kan være gunstig for både mor og barn å tilbringe tid fra hverandre for en del av hver uke, slik at begge kan ha nytte av samspill med andre. Når det gjelder den tilsynelatende deprimert spedbarn, kan denne tilnærmingen være avgjørende for deres påfølgende sosial og emosjonell utvikling. " Dette gjelder spesielt hvis mor er også trykket ned.

I tillegg til å gi barnet "space", en rådgiver vil prøve å finne en ikke-kjemiske grunner babyen er deprimert og prøve å løse dem. For eksempel, hvis mor er deprimert, vil rådgiveren oppmuntre henne til å oppsøke behandling, eller om det er uvanlig spenning i husholdningen, vil rådgiveren prøve å hjelpe familien løse det.

Antidepressiva brukes ikke for babyer eller småbarn.