Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Kryss

Falsk krupp er en luftveisinfeksjon som forårsaker luftveiene som fører til lungene blir hovne og betente. Det er oftest funnet hos barn i alderen seks måneder og tre år gamle. Den mest tydelige symptom på krysset er "barking" hoste.

Hvordan diagnostisere Kryss

En vurdere barnets helse historie. Falsk krupp vanligvis følger coldlike symptomer, som barnet kan ha hatt i noen dager.

•  Lytt til barnets stemme. Stemmen blir vanligvis hes som krysset utvikler.

Lytt etter en hoste. En croupy hoste er tøffe, og lyder som ligner på en barking segl.

Ta barnets temperatur. Barn med falsk krupp vanligvis har feber, men det sjelden går over 102 grader F.

Vurdere for stridor. Dette er en skurrende lyd som et barn med falsk krupp kan gjøre når du puster inn.

Se barnets fysiske utseende. Barn med falsk krupp kan blusse neseborene når du puster. De kan også gjøre det som kalles "trekke" når de puster. Dette er når de puster så hardt at deres rib musklene trekke seg tilbake, og det ser ut som brystet blir sugd innover.

•  Observer den tiden av dagen når symptomene forverres. Falsk krupp symptomer er nesten alltid verre om natten.

Hint

  • Barn som har de ovennevnte symptomene sannsynligvis har krysset, og behandling bør begynne med en gang. Den avslørende tegn på falsk krupp, som skiller den fra andre luftveisinfeksjoner, er "bjeffer segl" hoste.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.