Digidexo.com

Nyttig Diet for halsbrann

Nyttig Diet for halsbrann


Personer som lider av halsbrann er ofte rådet til å følge en spesiell diett som styrer klar av matvarer kjent for å forverre halsbrann symptomer. Livsstil og kosttilskudd endringer kan sterkt redusere symptomene på halsbrann og sure refleks. Når du ser på forskjellige dietter for halsbrann, er det viktig å kunne identifisere de matvarer som utløser halsbrann, og de beste delene og ganger for å spise.

Anbefalinger

For å redusere den totale hyppigheten av halsbrann, anbefaler Mayo Clinic fire viktige endringer i livsstil; slutte å røyke, vente flere timer etter et måltid før du ligger nede, heve kroppen fra livet og opp når du sover, og opprettholde en sunn vekt. "Overskytende pounds legge press på magen, presser opp magen og forårsaker syre til å sikkerhetskopiere i spiserøret," i henhold til klinikken.

Nyttige tips

Passerer opp matvarer som er kjent for å utløse halsbrann bør være et kosttilskudd mål for dem som lider av sykdom. "Alle har spesifikke triggere. Vanlige triggere som fet eller stekt mat, alkohol, sjokolade, mynte, hvitløk, løk og koffein kan gjøre halsbrann verre," ifølge Mayo Clinic. Redusere størrelsen på porsjoner, spise sakte og ha mindre måltider utover dagen hjelper kroppen fordøye maten og gir den en tilstrekkelig mengde tid til å bli absorbert; når magesekken er tømt, blir syre nivåer redusert, noe som også reduserer sannsynligheten for halsbrann oppstår.

Ting å spise

Dietter for halsbrann bør bestå av matvarer som inneholder lite fett og kalorier og full av næringsstoffer.
Alle de grunnleggende mat grupper (korn, grønnsaker, frukt, melkeprodukter, kjøtt og bønner) er dekket; Imidlertid er det visse typer eller varianter av de matvarer som må unngås. For eksempel er korn lav i fettinnhold som multigrains, mais, ris eller hvitt brød og kli, ris og havregryn frokostblandinger anbefales. Brokkoli, kål, gulrøtter, selleri, fennikel, grønne bønner og erter er trygge grønnsaker i motsetning til tomater, løk og andre grønnsaker som er stekt eller i tung krem ​​sauser. Sitronsyre frukt inkludert grapefrukt, appelsiner og ananas bør erstattes med epler, bananer, bær, meloner, fersken og pærer. Lean og magre kjøtt som kylling bryst, fisk og kalkun skal spises i stedet for kjøtt med høyt fett og tungt erfarne, behandlet eller stekt (bacon kylling nuggets / vinger, kjøttpålegg, spareribs, fisk pinner). Melk og melkeprodukter bør også være lav fett.

Shopping for riktig mat

The National Halsbrann Alliance gir en liste over matvarer for å holde i huset for å gjøre halsbrann vennlige måltider (se referanser). Forberede måltider med disse matvarene kan eliminere fristelsen eller fare for matvarer som ikke er trygt for halsbrann lider.

Diett planer og menyer

Mange nettsteder tilbyr prøve diett planer og oppskrifter for halsbrann dietter inkludert Heartburn.about.com og halsbrann-Remedies.org. Bøker kan også være nyttig, for eksempel "Kronisk Halsbrann: Administrerende Acid reflux og GERD gjennom forståelse, kosthold og livsstil" av Barbara E. Wendland og Lisa Marie Ruffolo, "Eating for Acid Reflux: A Handbook og Kokebok for de med halsbrann" av Jill Sklar og Annabel Cohen, "Halsbrann kurert" av Norm Robillard og "uker til Sunn fordøyelse: En Harvard Leger Påvist Plan for å redusere symptomer på diaré, forstoppelse, halsbrann, og mer" av Norton green og Roanne Weisman.