Digidexo.com

The Life Cycle of Wuchereria bancrofti

The Life Cycle of Wuchereria bancrofti


Wuchereria bancrofti er en parasittisk orm som fører til en tilstand som kalles lymfesystemet filariasis, eller LF. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, mer enn 120 millioner mennesker i 80 land lider LF. Ormene er bare funnet i tropiske og sub-tropiske områder av Sør-Amerika, Asia, Afrika, det vestlige Stillehavet, og enkelte områder i Karibia.

Mygg bære Wuchereria bancrofti larver. Når mygg lander på en person, larver i den smittsomme stadiet få på huden og inn gjennom myggen bite.

Larvene deretter reise til og lodge i lymfekar, hvor de utvikler seg til voksne ormer som lever i omtrent fem til syv år. De skade lymfekar, som i noen mennesker forårsaker væskeansamling og hevelse i lymfesystemet. Dette gjør det vanskelig for kroppen å bekjempe infeksjoner.

De voksne ormene pare seg og produsere millioner av mikrofila, som ligner bittesmå larver og er innkapslet i en beskyttende kappe. Disse microfilariae migrere inn i lymfe og blod kanaler.

Når en annen myggstikk verten, også plukker den opp microfilariae. Inne i mygg, microfilariae mister sine hylser og jobbe seg gjennom myggen kroppen før de kan lodge i sin thorax muskler.

I thorax musklene i mygg, microfilariae utvikler seg til larver og passerer gjennom to flere larvestadier til de når infeksiøs tredje etappen.

Larvene i denne spredningsstadium reise til myggen snabel. Når myggen biter et annet menneske, det Wuchereria bancrofti larvene inn gjennom såret og starte syklusen i den nye verten. Det tar gjentatte bitt fra infiserte mygg over flere måneder eller år før lymfatisk filariasis vil utvikle seg.