Digidexo.com

Hvordan bruke en mat dehydrator

Dehydrert mat kan gjøre en velsmakende og enkel matbit. Det er også en instrumental verktøy i kjøkkenene av mange mennesker som følger en rå mat diett. Ideen er at maten er lett oppvarmet over en lang tidsperiode. I løpet av denne prosessen, skrumper det opp og mister sitt fuktighetsinnhold, men ikke på bekostning av sin næring. Selve prosessen er et blunk, men det er mye prep arbeid involvert.

Hvordan bruke en mat dehydrator

Kjøp frukt og grønnsaker i bulk. Å være at alt krymper, tar det mye å gjøre litt.

skive eller hogge en stor mengde frukt eller grønnsaker. Sørg for å kjerne alt. Bruk en slicer å gjøre denne prosessen enklere. Bruk av en god slicer vil spare deg for mye tid, energi og frustrasjon. En slik maskin kalles en Mandolin Slicer (se Ressurser). Denne maskinen er spesielt god på å skjære tynne strimler å lage veggis chips av agurk eller squash.

•  Plasser frukt og grønnsaker på stativet. Dehydrators kommer med skuffer å plassere ingrediensene på. Legg de skiver frukt og grønnsaker over hele brettet slik at de ligger flatt.

Sett skuffene i og slå den på. Det er vanligvis en overnatting.

Gjør frukt roll-ups. Noen dehydrators kommer med roll-up ark. Du bruker disse til å lage frukt roll-ups og forskjellige typer kjeks som lin kjeks. Bland alle ingrediensene, hell dem i arket og slå på maskinen.

Lag beef jerky. Du kan faktisk gjøre dette ut av biff, kalkun eller kylling. Bland kjøttdeig i en bolle med noen av dine favoritt krydder og sauser. Form den til 1/4-tommers tykke strimler og deretter sette den på skuffene og starte den opp.

Hint

  • Noen av de mest populære Tørkede frukter og grønnsaker er epler, bananer, aprikos, kirsebær, mango, tomat og papaya. Alle dehydrators kommer med bruksanvisninger som vil fortelle deg hvor lang tid det tar å gjøre ulike frukter, grønnsaker og andre matvarer.