Digidexo.com

Frostbite langsiktige komplikasjoner

Frostbite oppstår når kroppens vev fryser. Fingre og tær er påvirket oftest, men frostskader kan oppstå hvor som helst på kroppen din. Iskrystaller dannes mellom eller i cellevev, som beløper seg til død av cellen og frysing av vevet. Frostskadet hud kan i utgangspunktet ser blemmer og hvitt. Området som er frostskadet blir nummen. Ettersom området er varmet, kan betydelig smerte føre og koldbrann kan utvikle.

Koldbrann

Overfladisk frostskader vil gro uten rest vevstap; imidlertid, hvis den dype vev i huden er blitt frosset, kan dette resultere i tørr koldbrann. Tørr koldbrann er preget av en sort, hard ryggskjoldet dekker sunt vev. På den annen side, våt gangren, som er mindre vanlig, er grå og myke og ødematøse. Tørr koldbrann er mindre sannsynlighet for å bli smittet enn våt koldbrann. Graden og dybden av vevstap bestemmes av dybden og varigheten av frysing. Ifølge MDguidelines.com, kan alvorlige frostskader føre til nekrose, som er vev død, samt koldbrann, som regnes forfallet, og dette kan føre til tap av kroppsdeler (amputasjon).

Nevropatiske symptomer

Frostbite av noen grad kan resultere i langsiktige nevropatiske symptomer, ifølge Merck.com. Det kan føre til overdreven svetting, nummenhet, ekstrem følsomhet for kulde og feil spiker vekst. Ifølge Dr. Daniel Danzl, kan kirurgisk eller kjemisk sympatektomi være nyttig i møte sent nevropatiske symptomer. Sympathectomy.com forklarer at sympathectomy innebærer å lokalisere og å kutte den høyre delen av det sympatiske kjeden, ved hjelp av meget små snitt, og avskjæringen av en del av det sympatiske nervesystem som kontrollerer ufrivillig responser. Denne prosedyren i hovedsak, og med vilje, avbryter nerve pathway. Ifølge Gloshospitals.com innebærer kjemisk sympatektomi injisere en kjemisk inn i de sympatiske nerver til å lette smerter og andre ubehagelige symptomer som personen opplever.

CRPS

Komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS) er noen ganger utfallet av frostskader. Ifølge Ninds.nih.gov., Er CRPS en kronisk smerte tilstand som resulterer i drastiske endringer i farge og temperatur på huden. CRPS er antatt å være forårsaket av dysfunksjon i de perifere eller sentrale nervesystem. Symptomene er følsomhet i huden, hevelse, svette og en intens brennende følelse.

Levedyktig Tissue

Nursingcenter.com og en artikkel skrevet av Denise Nix og Janet MSN M. Ramundo, RN, CWOCN, FNP, bemerker at flere uker kan passere før en beslutning kan gjøres om hvilke vev er levedyktig og som ikke er det. Hvis du utsetter å få behandling eller få en infeksjon, og hvis nedre ekstremiteter er involvert, vil dette komplisere saker og øke sjansen for at du må ha en operasjon eller en amputasjon. Noen leger velger å debride frostskadet vev, bli kvitt noen åpenbar infeksjon, når konservativ behandling ikke fungerer. Et annet alternativ er hudtransplantasjon. Noen leger velger hyperbar oksygenbehandling for å administrere frostskader.

Etter Fact

For de langvarige symptomer på frostskader, som nevnt tidligere, kan det være gunstig å ta boblebad, satt på 37 grader C, tre ganger om dagen, etterfulgt av forsiktig tørke av og deretter hvile. Etter oppstår frostskader, må den enkelte å følge et høyt kalori, høy-protein diett for å fremme full og fortsatt tilfriskning. I tillegg må han ikke røyker, og han trenger å hindre infeksjon i området som ble skadet og forebygge forekomsten av maserasjon mellom de forfrosne sifre. Maserasjon betyr oppmykning og iført bort av vev på grunn av å være konstant våt. Den enkelte må også arbeide for å gjenvinne bevegelse av den skadde kroppsdelen, og han har for å unngå kulden.