Digidexo.com

Low-carb diett helseproblemer

Low-carb diett helseproblemer


Low-carb dietter er de som begrenser inntaket av karbohydrater. Vanligvis med en lav-carb diett regiment, matvarer som er høy i karbohydrater - inkludert brød og pasta - er betydelig begrenset i en diett og erstattet med høy-protein matvarer - inkludert magert kjøtt.

I de senere årene har det vært en god rekke ulike varianter på temaet low-carb dietter. Fra Atkins til South Beach til mange andre diett planer og programmer i mellom, low-carb diett planer fått og fortsetter å tiltrekke seg et betydelig antall slankere. Med det bemerket, en rekke helseproblemer ser ut til å være forbundet med lav carb dietter.

Svakhet og tretthet

Karbohydrater energisere en person. Når en person legger ut på en low-carb diett, kan reduksjonen i karbohydrater har en utilsiktet virkning av forårsaker svakhet og tretthet. En god andel av personer som følger en lav-karbo diett mangler energi og ofte finner seg ikke i stand til å tilstrekkelig håndtere noen fysiske oppgaver som de tidligere funnet lett å gjennomføre.

Det har vært rapporter om enkeltpersoner faktisk lider av alvorlig klinisk utmattelse som følge av å være på en lav-karbo diett. Tilhengere av low-carb dietter hevder at mangel på energi, svakhet og tretthet er deler av en forbigående fase. Men ifølge en undersøkelse utført av Arne Astrup, en dansk ernæring forsker, i septembernummeret 2004 av Lancet, et bemerkelsesverdig antall mennesker opplever disse helsemessige problemer hele tiden de er på en lav-carb diett plan.

Mangel på riktige næringsstoffer

Et annet sett med helseproblemer knyttet til en low-carb diett oppstår en mangel på riktige næringsstoffer blir tatt inn i en persons kropp. Mange individer på low-carb dietter fokuserer for mye oppmerksomhet på å spise magert kjøtt høy i protein på bekostning av forbruker grønnsaker. Faktisk, i henhold til direktivene fra en low-carb diett plan, visse grønnsaker per definisjon eliminert, inkludert poteter, ris og mais.

Med unnlatelse av å ta i nødvendige næringsstoffer som finnes i grønnsaker, individer på en lav-karbo diett ende opp mot ulike helserelaterte problemer som for eksempel en høyere forekomst av influensa. En person på en lav-carb diett bokstavelig talt kan finne hennes immunsystem påvirkes og til slutt, selv kompromittert.

Ketoacidose

Et low-carb diett potensielt kan endre blod surhet i en persons system. Dette fører til det som kalles ketoacidose. Nettoeffekten av denne tilstanden er at bentap hos en person på en lav-carb diett kan begynne å skje. Dette spesielt kan være tilfelle med kvinner som allerede er i faresonen for bentap som de gamle.

Det er sjeldne tilfeller når denne tilstanden blir så alvorlig at en persons blod blir så surt, slik som å true hans liv.

Hjerteproblemer og sykdom

Low-carb dietter, som ender opp med å være høy i rødt kjøtt, også synes å ha en alvorlig negativ effekt på hjerte-karsystemet av personer som følger slike regimer. Tyder på at folk med lav-carb dietter står overfor en høyere forekomst av hjertesykdom.

Jo høyere risiko for hjerte og kardiovaskulær sykdom er ikke så mye eliminering av karbohydrater i en diett som den erstatter karbohydrater med en betydelig mengde av rødt kjøtt som kan føre til slike hjerte-relaterte lidelser, tilstander og sykdommer.

Advarsel

En person vurderer en lav-karbo diett, eller noen annen diett for den saks skyld, trenger å konsultere med en lege eller annet kvalifisert fastlege eller annet helsepersonell før du starter en slik diett. Noen vesentlig endring i en persons kosthold kan ha potensielt negative effekter. Disse konsekvensene er best forebygges hvis en medisinsk konsultasjon følger oppstart av enhver diett program.