Digidexo.com

Mat å spise når dehydrert

Mat å spise når dehydrert


Drikkevann er en viktig behandling for dehydrering, det effektivt fylles kroppsvæsker og stopper videre utarming. Men fast føde kan også fungere som verdifulle hydra agenter; i noen tilfeller faste matvarer kan til og med være å foretrekke for å rent vann på grunn av deres høyere næringsverdi. Mat gir allerede om lag 20 prosent av vår væskeinntak, og vann-rike matvarer kan bidra mer til denne dagpenger. I tillegg til å reversere dehydrering, kan vann-rike næringsmidler forsyne kroppen med mineralsalter, aminosyrer og vitaminer. Ved å forsterke kroppen med næringsstoffer, kan disse matvarene lette vannretensjon og hindre tilbakefall av dehydrering.

Vannmelon

Tatt i betraktning at det er 92 prosent vann, er vannmelon en passende navnet frukt. Det er rik på vitamin C, betakaroten og lykopen og inneholder bare 8 prosent sugar.Moreover, er vannmelon kanskje den mest effektive frukten mot uttørking, fordi det er en naturlig kilde for å rehydrere salter så som kalsium, magnesium, kalium og natrium.

Agurk

Agurker er så naturlig fullpakket med vann, kan deres forbruk produsere hydration nivå som overstiger vanlig vanninntaket. Og akkurat som vannmelon, har denne mineralrike gourd ideelle nivåer av kalsium, magnesium, kalium og natrium for å bekjempe dehydrering.

Selleri

Vanninnholdet av selleri er overveiende høy sammenlignet med andre grønnsaker. Mens de fleste grønnsaker er 90 prosent vann, er selleri 96 prosent, og bare to eller tre stilker av selleri kan fylle opp kroppens nivåer av kalsium, magnesium, kalium og natrium. Selleri er også en verdifull kilde til næringsstoffer som bidrar til å opprettholde god helse, inkludert fosfor, jern og sink.

Supper

Sammenlignet med andre typer retter, supper sannsynligvis har den høyeste vanninnhold på grunn av deres væskebase. Generelt sett, klare supper som buljong og consomm er mer fuktighetsgivende enn tykkere supper som bisques og chowders. Boullions og consomm er enkle buljonger som er anstrengt fra en ulmet blanding av vann, kjøtt, bein, grønnsaker, urter eller korn.

Ice Pops

Siden isen sprette er i hovedsak frosset vann blandet med naturlig og / eller kunstige smakstilsetninger, de tilbyr en flott måte å få væske. Ofte ganger, de er en tiltalende hydrering alternativ for barn som er kresen eaters. Konvensjonelle is spretter er tilstrekkelig hydration agenter, men noen er spesielt laget fra elektrolytt løsninger som erstatning for de mineraler og væske tapt fra dehydrering.

Gelatin Desserter

Gelatin er ofte oppløst i varmt vann med ingredienser som søtningsmiddel, aroma og konditorfarge for å forberede en dessert. Fordi gelatin desserter er først og fremst vann, de er effektive i å erstatte kroppsvæsker. I tillegg til å være en god kilde til hydrering, gelatin ørkener inneholder også kollagen. Kollagen er et naturlig protein som bidrar til å styrke kroppens knokler og hud.