Digidexo.com

Hva var Ultrasounds brukes til?

Hva var Ultrasounds brukes til?


Ultralyd-teknologi avgir høyfrekvente lydbølger for å produsere bilder fra innsiden av legemet. I motsetning til røntgen, gjør ultralyd ikke avgir noen form for stråling. Ultralyd brukes til å hjelpe å forstå hva som forårsaker noen smerte og ubehag, så vel som for et bredt spekter av medisinske prosedyrer.

Hjerte og arterier Eksamener

I motsetning til en vanlig ultralyd, som bare viser et bilde av blodårene dine, er en Doppler ultralyd brukes til å vise blodstrøm. For å gjøre dette, er Doppler ultralyd plasseres på det området av interesse, og sender ut frekvenser. Gjennom fremgangsmåten måler Doppler ultralyd endringene i sin frekvens, og dermed anslå hvor fort blodet strømmer. Dette hjelper legen din diagnostisere eventuelle komplikasjoner som blodpropp, tette blodårer, aneurismer, hjertefeil og andre alvorlige forhold. Det er tre typer av Doppler ultralyd: farge, makt og spektral.

Graviditet eksamener

En gravid kvinne blir oppfordret til å gjennomgå ultralyd eksamener for å sikre helsen til fosteret. Etter ultralyd eksamen er ferdig, mottar mor sonogram, eller bilder av fosteret og morkaken. Det er sju typer ultralydundersøkelser tilgjengelig, inkludert standard, Avansert, transvaginal, Doppler, 3-D, 4-D og foster ekkokardiografi. Transvaginal skanninger er utført i begynnelsen stadier av svangerskapet og innebærer å sette inn en sonde inne i skjeden for å generere bilder. Standard genererer ultralyd 2-D bilder av fosteret, mens 3-D og 4-D er brukt for å lage realistiske bilde. Ved mistanke om hjertesykdom, kan legen bruke Doppler eller føtal ekkokardiografi.

Abdominal eksamener

Ultralyd blir også brukt for å identifisere hva som forårsaker noen smerter og ubehag i en bestemt del av kroppen. Abdominal ultralyd eksamener identifisere problemer som finnes i vedlegget, lever, milt, bukspyttkjertel, nyrer, blære og andre organer. En bekken ultralyd eksamen hjelper gynekolog identifisere eventuelle problemer i en kvinnelige reproduktive organer, slik som eggstokker, eggledere og livmor, og sjekker for cyster eller fibroids.

Bryst eksamener

Mammografi hjelpe leger å identifisere eventuelle unormale vekster i brystvev. Dersom resultatene viser en mulig unormal vekst, en ultralyd-styrt biopsi kan brukes for å bidra til å lede en nål til området av den unormale vekst. En lege kan bruke en ultralyd maskin for å få øye på unormal vekst, og da vil sette inn en biopsi nål for å fjerne noe av veksten for testing. Ultralyd maskinen vil hjelpe legen se biopsinål jobbe sin vei til unormal vekst i sanntid.