Digidexo.com

Hva Virus forårsaker hjernehinnebetennelse?

Hjernehinnene er beskyttende vev som dekker hjernen og ryggmargen. Når dette vevet blir betent det er kjent som hjernehinnebetennelse. Tilstanden kan være forårsaket av bakterier, mikroorganismer og til og med virus. På grunn av plasseringen og betydningen av hjernehinnene, er meningitt ansett som en livstruende lidelse. Hvis du tror du har hjernehinnebetennelse, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Enterovirus

Enterovirus er den ledende årsaken til viral hjernehinnebetennelse på grunn av utbredelsen av enterovirus selv. Disse virusene er funnet i tarmen og forårsake influensalignende symptomer eller utslett sykdommer. De er spredt gjennom sekret fra luftveiene og dårlig hygiene, og så, finnes oftest hos barn. Virusene selv er vanligvis milde eller asymptomatisk.

Kusma og meslinger, varicella og Rabies

Kusma og meslinger er sykdommer forårsaket av virus i Paramyxovirdae familien. De fleste barn er vaksinert mot disse virusene, men de fortsatt utgjør en betydelig trussel i den tredje verden. Vannkopper og rabies kan også forebygges via vaksinasjon.

Arboviruses

Abroviruses spres via bitt av en infisert, blodsugende insekt, som mygg og flått. Viruset kommer inn i blodstrømmen gjennom bitt, men selv så sjelden føre til hjernehinnebetennelse. Denne type av virus kan også forårsake hjernebetennelse, noe som er en betennelse i hjernen. Det er mulig å ha den livstruende tilstanden både hjernehinnebetennelse og hjernebetennelse samtidig.

Herpes Simplex

Herpes Simplex 2 (HS2) fører til hyppigere enn meningitt Herpes Simplex 1, selv om det er sjeldent i begge tilfeller. Meningitt bare forekommer i ca 4 til 8 prosent av HS2 tilfeller og er mer vanlig med kvinner enn med menn. Herpes hjernehinnebetennelse er vanligvis forårsaket av en genital herpesinfeksjon.

Symptomer

Viral hjernehinnebetennelse starter ofte med influensalignende symptomer og er generelt mildere enn bakteriell meningitt. Vanlige symptomer på tilstanden er: hodepine, kvalme eller oppkast, feber, smerter og smerter, tretthet, sår hals og kan produsere et utslett. Meningitt forårsaket av disse virus har en tendens til å bli symptomatisk etter 3 til 10 dager etter utbruddet av sykdommen.

Risikofaktorer for avtale Meningitt

Det finnes mange helsemessige forhold som predisponerer deg til hjernehinnebetennelse. AIDS-ofre er mer sannsynlig at kontrakten hjernehinnebetennelse fra sopp eller agenten som forårsaker tuberkulose. Folk uten milt eller fungerende milt er mer mottakelig for infeksjoner, inkludert meningokokk og pneumokokk hjernehinnebetennelse. Den vanligste årsaken til hjernehinnebetennelse er blodbårne, når organismer forårsake infeksjon, er venstre ubehandlet, og deretter reise til blodet i tall stand til å passere blod-hjerne barrieren. Hjernehinnebetennelse oppstår når dette vevet er infisert nær nok til hjernehinnene.