Digidexo.com

Øreverk hos barn

Barn i alderen 6 måneder og 3 år gammel ofte opplever øreverk. Faktisk, to av tre barn opplever ørebetennelser ved sin tredje bursdag. Ifølge American Academy of Øre, er over 30 millioner resepter skrevet hvert år for øreverk og infeksjoner. Øreverk kan signalisere et alvorlig problem som krever en lege oppmerksomhet med en gang.

Hva er årsaken?

Øretrompeten forbinder mellomøret til baksiden av nesen. Under normale forhold, væske i mellomøret renner ut gjennom røret. Men hvis det er et virus eller bakterier infiserer øretrompeten, tube sveller og blir fylt med tykk gjørme. Når dette skjer, kan væsken renne ikke riktig. Bakterier kan vokse i væsken, som setter press på trommehinnen og forårsaker smerte.

Allergier, forkjølelse og andre infeksjoner kan forårsake øreverk hos barn. De vanligvis rydde opp innen en til to uker, men noen barn lider av kronisk eller tilbakevendende infeksjoner. Øreverk er mer vanlig hos barn fordi deres Eustachian rør er kortere og smalere enn en voksne. Hvis ikke adressert, kan de føre til flere infeksjoner eller hørselstap.

Symptomer

De mest åpenbare symptomer på en øreverk forårsaket av en øreinfeksjon er smerter og feber. Spedbarn og svært små barn kan ikke være i stand til å fortelle deg at de har det vondt. De kan gråte hele tiden, eller du kan legge merke til øret trekke eller skrape. Barnet kan også virke sløv, nekter å spise og sove, eller har problemer med hørselen.

Behandling

Øret infeksjoner forårsaket av bakterier er vanligvis behandles med antibiotika foreskrevet av en lege. Husk at øreverk forårsaket av et virus ikke vil svare på antibiotika. Du bør følge leger instruksjonene nøye, og unngå å gi barn antibiotika som ikke er foreskrevet for dem.

I tillegg til antibiotika, kan legen din foreslå å gi barnet ditt en smertestillende som paracetamol, for eksempel Tylenol eller ibuprofen produkter som Barnas Advil. Det vil hjelpe dem å føle seg bedre og senke feber. Ikke gi barnet aspirin produkter for øreverk smerte fordi aspirin er forbundet med Reyes syndrom.

Risikofaktorer

Det er faktorer som setter noen barn har høyere risiko for å utvikle øreinfeksjoner. Barn har høyere risiko når de lever i miljøer hvor folk røyker eller har en familiehistorie med ørebetennelser eller ble født med lav fødselsvekt. Barn som bruker smokk, sove med en flaske og de som deltar barnehage har høyere risiko på grunn av å være rundt flere bakterier og virus. Barn som ofte fange forkjølelse, har allergi og tett nese lider av øreverk oftere enn andre barn.

Øret rør

Noen ganger væske forblir i mellomøret etter en infeksjon forsvinner. Denne væsken buildup kalles Ottis media med effusjon. Ikke bare kan et barn ender opp med en ekkel øreverk, kan det også ta væske to til tre måneder å gå bort. Mens du venter på væske til å renne, kan du merke at barnet ditt har problemer med å høre. Hørsel bør være tilbake til det normale når væsken er borte.

Hvis væsken forblir i mellomøret i mer enn tre måneder, kan legen anbefale at barnet slitasje øret rør for å hjelpe drenere væske. Ear rør kan også redusere antall ørebetennelser og øreverk barnet ditt får.