Digidexo.com

Hva Er Død og sorgprosessen?

Hva Er Død og sorgprosessen?


Akkurat som ikke to mennesker er helt like, det er også ikke to identiske måter å håndtere døden og sorgprosessen. Det finnes en rekke faktorer i håndteringen av sorg, fra det personlige forbindelse til den avdøde til den måten han eller hun døde, og alt i mellom. Det synes å være en rød tråd i hvordan død og sorgprosessen spiller ut, men. Mange aspekter av død og sorg prosessen illustrerer følelsene opplevd etter at en kjær er død.

Formålet med Grief

Sorg er sinnets måte å takle døden. Måten sorgen føles varierer fra person til den neste; er det imidlertid ofte beskrevet som følelsen som et hull slo direkte gjennom hjertet. Det er viktig å anerkjenne sorg og la det gå sin gang. Tiden leger ikke alle sår, men med litt arbeid og la sorgen til å skje, kan det bli lettet. Nekte sorg er usunt, og vil føre til unødig smerte i fremtiden.

Stadier av sorg

En av de vanligste filosofier død og sorgprosessen ble utviklet av psykiater Elisabeth Kübler-Ross i 1969. I hennes studier, kjente hun at det er visse stadier av sorg.

Denial kommer vanligvis først. Tanken: "Dette skjer ikke. Jeg vil ikke tro det," vanligvis går gjennom sinnet til de etterlatte. En person kan føle seg helt nummen på dette punktet i sorgprosessen.
"Hvorfor meg?" er ofte tanken på "sinne" scenen. Det er i denne fasen av sorgprosessen at enkeltpersoner forsøker å finne ut hvorfor deres kjære har dødd og fornuftig av tragedien. Det er ikke engang uvanlig å være sint på personen som døde.

Lønnsforhandlinger: ". Jeg ville gjøre noe for å få dem tilbake you name it." I desperasjon til enkeltpersoner i dette stadiet av sorg forsøk kjøpslå med Gud eller universet for å få tilbake den kjære de har mistet.

En person i "depresjon" stadiet av død og sorgprosessen kan føle seg altfor trist til å gjøre noe. Depresjon forårsaket av dødsligner at av klinisk depresjon, men det er annerledes.

Aksept: Dette er en følelse av ro som kommer over de etterlatte, når de er i fred med tapet av den elskede.

Selv om disse er beskrevet som stadier av sorg, er det ingen formel for å håndtere tap. Et individ kan arbeide gjennom hver etappe individuelt, eller kan hoppe fra følelser av en scene til en annen og tilbake igjen. Døden er en traumatisk opplevelse, så det er ikke uvanlig å føle sorg lenge etter at du er glad i har gått.

Vanlige Følelser

Det er ikke en oppskrift for følelser følte mens sørgende, men det er vanlige følelser rapportert gjennom død og sorgprosessen.

Disse inkluderer sjokk og nummenhet, oftest følte i starten av sorgprosessen som sinnet blir overveldet av å håndtere tapet; skyld fra bekymringsfullt at det var noe som kunne vært gjort annerledes; og frustrasjon og håpløshet fordi noe du ikke vil skal skje har skjedd, og det er ingenting du kan gjøre for å endre det.

Felles Behavior

Sørgende mennesker kan oppleve uønskede atferd og symptomer som søvnløshet eller overdreven søvn. Sinnet kan være så overveldet at den slår seg av og ønsker å sove, eller det kan reagere med å holde deg våken med tanker, angst og tristhet. Begge disse er vanlig, selv om de er veldig forskjellige reaksjoner på samme hendelse.

Det kan være vanskelig å være sosial etter tapet av en kjær, så mange mennesker trekke seg fra sosiale situasjoner. Selv om tilbaketrekking er vanlig, er det viktig å ikke falle i fellen av å være stadig alene i dagevis.

Med et sinn fylt med følelser, minner og sorg, kan være vanskelig å fokusere oppmerksomheten på bestemte oppgaver. Absentmindedness er forventet og vanlig.

Imagining avdødes stemme, berøring eller lukt er et vanlig resultat av død og sorg prosess. Det kan utløses av en rekke miljøfaktorer som gnist minner fra den personen.

Advarsler

Ikke kjør bil eller bruke tunge maskiner midt i intense sorg. Tillat deg selv tid til å gråte, bli sint, eller hva du trenger å gjøre mens på et trygt sted.

Unngå alkohol og narkotika. Selv om det kan føles som en måte å helbrede fra situasjonen, er det ikke bare midlertidig, men ekstremt farlig, og kan gi flere komplikasjoner.

Deprimerte følelser er vanlig; suicidale tanker er ikke. Hvis tanker om å avslutte livet ditt inn i ditt sinn, søke hjelp umiddelbart fra din medisinske leverandøren eller ved å ringe selvmord hotline på 1-800-448-3000.