Digidexo.com

Om myoklone anfall hos barn

Myoklone anfall er anfall som vanligvis forårsaker ukontrollerbare bevegelser på begge sider av kroppen samtidig. De oppstår når muskelgrupper eller enkelt muskler spente som om sjokkert, og rykk på en måte som ikke er normalt. Ordet "myoklonisk" refererer til musklene ("myo") og rykninger eller raske rykk ("clonus"). Selv om det som oftest oppstår hos pasienter med epilepsi, kan de uten sykdommen har myoklone rykk. Hos pasienter med epilepsi, myoklone anfall vanligvis begynner i barndommen.

West syndrom

West syndrom er en sjelden form for epilepsi som presenterer seg hos spedbarn som anfall av myoklone anfall. De hyppigst forekomme i løpet av de første seks månedene av livet, men kan begynne opp til år år etter fødselen. Årsaker til West syndrom er utallige, og noen tilfeller er uforklarlige, selv om det er oftest assosiert med tuberøs sklerose og mangel på oksygen under eller rett etter fødselen. Et spedbarn med West syndrom viser generelt muskelspasmer som tar form av head-dupper, arm-krysset, lateral arm thrusts, og muskel bøyer mens du ligger eller sitter.

Lennox-Gestaut syndrom

En annen årsak til myoklone anfall hos barn er Lennox-Gestaut syndrom, en sjelden syndrom som står for bare 2 til 5 prosent av epilepsi hos barn. I tillegg til myoiclonic og andre typer anfall, barn med syndromet også ofte lider av forsinket mental utvikling. På samme måte som i Vest-syndrom, er det et stort antall underliggende årsaker, selv om det i så mange som 25 prosent av tilfellene, er identifiserbar ingen årsak. Det er ofte motstandsdyktige mot vanlige antiepileptika, og behandling kan være svært vanskelig.

Juvenile Myclonic Epilepsi

Juvenil myoklon epilepsi er ganske vanlig, og står for 7 prosent av alle tilfeller av epilepsi. De myoklone anfall generelt begynne i slutten av barndommen, og i noen tilfeller kan enkelt ignorert, som de er svært små og ikke veldig vanlig. De kan være forårsaket av flimrende lys som på TV eller i videospill, eller ved å skattlegge aktiviteter, for eksempel drikking eller intense sport. Årsaker er generelt genetisk i naturen.

Behandling Alternativer

Behandlingstilbud for myoklone anfall varierer avhengig av kilden til anfallene. Hos barn med Lennox-Gestaut syndrom, er svært vanskelig og felles anti-epileptiske medisiner er ofte mislykket behandling. Med West syndrom, kramper og spasmer kan opphøre uten behandling, konvensjonelle anti-epilepsi narkotika er generelt vellykket og overvåkes nøye for bivirkninger. Juvenil myoklon epilepsi er lett å behandle og typisk anti-convulsants eller antiepileptika er vanligvis effektiv.

Prognose

Hver av de sykdommer som forårsaker myoklone anfall har ulike prognoser. Juvenil myoklon epilepsi er lett å behandle, og prognosen er god gjennom hele livet av pasienten. Med West syndrom, er prognosen god hvis tilstanden er fanget i tide. Lennox-Gestaut syndrom, derimot, er svært vanskelig å behandle og krever langsiktig, livslang medisinsk hjelp og behandling, og ofte er ledsaget av mental retardasjon av en viss grad, noe som kan gjøre livet vanskelig for både pasienten og hans eller hennes vaktmester.