Digidexo.com

Den nøyaktige fremgangsmåten for en koloskopi

Denne artikkelen presenterer detaljer om koloskopier, inkludert deres formål og hva en person opplever når de har en koloskopi. En kolonoskopi er en prosedyre for å undersøke innsiden av kolon og rektum.

Innledning og formål

Fremgangsmåten utføres ved hjelp av et fleksibelt rør med en liten kamera på høykant. Røret, også kjent som en colonoscope, inneholder en kanal gjennom hvilke virkemidler kan være bestått for å trekke ut biopsier, fjerne polypper, stoppe blødninger og fjerne fremmedlegemer. Siden dette er en invasiv prosedyre, får pasienten vanligvis noen form for bedøvelse - lokale, mild-general eller full-general - for å redusere ubehag.

Examination

Undersøkelsen starter med pasienten liggende på hennes venstre side. Te rør settes inn gjennom pasientens anus og skyves gjennom resten av tykktarmen, tykktarmen. I noen fremgangsmåter er det nødvendig å undersøke cecum, som er det området hvor de store og tynntarmen kobler. Imidlertid er det bare nødvendig å utelukke inflammatoriske tarmsykdommer, slik som Crohns eller kolitt og utføres bare hvis symptomer på slike forhold eksisterer.

Time Frame

En gjennomsnittlig fremgangsmåten varierer mellom 15 minutter og en time, i henhold til oppbygging av tykktarmen. I løpet av fremgangsmåten, blir luften ført inn i tarmene for å riktig undersøke området, som et resultat, vil pasienten lider av oppblåsthet av magen, tarmgass og ubehag.

Recovery Time

Etter at prosedyren er fullført, tar restitusjonstiden vanligvis 30 til 60 minutter for den sedative å slites av.

Virtual Colonsocopy

En prosedyre som kalles en virtuell koloskopi er en CT eller MR-undersøkelse av tykktarmen. Dette er en ikke-invasiv prosedyre. Det fortsatt blir undersøkt for å finne sine diagnostiske evner. En ulempe med den virtuelle kolonoskopi, sammenlignet med standard colonoscopies, er at vevsprøver eller polypper ikke kan fjernes fra tykktarmen.