Digidexo.com

Hvordan Heal Fra total kneprotesekirurgi

En total kneoperasjon er en kirurgisk prosedyre der en kneleddet syk av leddgikt er fjernet og erstattet med kunstige metall- og plastkomponenter. En skade som skader kneleddet kan også gjøre kneprotesekirurgi nødvendig. En rapport publisert i den 22 juni 2009, utgaven av Archives of Internal Medicine, viser at nesten 500.000 kneutskiftinger utføres i USA årlig (se Reference 3). For de som velger å ha kirurgi, vel vitende om hva du kan forvente kan bidra til å lette utvinningen.

Bruksanvisning

Tenk fremover før du har kirurgi. Planlegg for din komfort og bekvemmelighet under utvinning din. Ofte leger vil gi pasienter resepter for smertestillende medikamenter som kan fylles ut på forhånd.

på lager på dagligvarer og be familiemedlemmer og venner til å sjekke inn på deg og løpe ærend i den tiden du er utvinne og fortsatt ikke kan kjøre. De fleste er ikke i stand til å gjenoppta kjøring inntil fire til seks uker etter å ha operasjonen.

Planlegge noen fysiske terapitimer før operasjonen. Dette kan bidra til å fremskynde utvinning og gjøre det mindre smertefullt. En fysioterapeut kan vise deg hvordan du bruker god etappe for å støtte og løfte den kirurgiske kneet av og på senga i løpet av de første ukene av utvinning.

Lær hvordan du bruker en walker etter operasjonen. Du vil bli bedt om å gå mer avstand med hver fysioterapi økt, selv om du kanskje trenger hjelp. Jo før du begynner å bevege seg igjen, jo raskere vil du helbrede.

Snakk med legen din om bruk av smertestillende medikamenter for å gjøre rehab enklere. Ta medisiner før smertene blir for intense snarere enn å holde ut. Det kan også være til din fordel å ta smertestillende medisiner en time før du begynner en planlagt fysioterapi økt.

Be om medisiner for å hjelpe deg å sove hvis du har problemer med å sove etter operasjonen. Når du kommer hjem fra sykehuset, prøv å hvile med jevne mellomrom i løpet av dagen. Dette vil gi deg mer energi som du fortsetter å motta fysioterapi hjemme.

Øv gå med hjelp av terapeuten. Pasienter kan vanligvis gå fra å bruke en rullator til en stokk etter tre eller fire uker. Bruk stokk i den andre hånden fra kneet da du ble operert.

Fortsett fysioterapi på en poliklinisk anlegget. Pasienter som har hatt kneprotesekirurgi normalt ha fysioterapi to eller tre ganger i uken i opptil åtte uker. Du vil bli forventet å gjøre flere øvelser hjemme sammen med fysioterapi.

Hint

  • En kontinuerlig passiv bevegelse (CPM) Maskinen kan bestilles av kirurgen hvis din forsikring gir dekning. I løpet av de første dagene etter operasjonen, flytter denne enheten kirurgisk kneet gjennom ulike grader av bevegelsesområdet, selv mens du er i sengen hvile. Leger vanligvis foreskrive muntlig smertestillende medikamenter som Percocet, Tylenol # 3 eller Vicoden for et par uker etter operasjonen. Varigheten av fysioterapi avhenger av antall økter tillatt av helsepersonell plan, med mindre du betaler for noen økter out-of-pocket.
  • Eldre pasienter rådes til å gjennomgå stasjonær rehabilitering for opptil fem dager etter gjennomsnittlig tre-dagers sykehusopphold etter operasjonen. Dette er spesielt viktig hvis en eldre pasient bor alene.