Digidexo.com

Betyr Østrogen å stimulere brystvekst

Østrogen er det kvinnelige hormonet som sparker i gir når en jente går gjennom puberteten. Dette hormonet resulterer i hennes utviklings bryster og kjønnshår og ber starten av hennes menstruasjon. Østrogen forårsaker brystvev å øke. Hvis du tar p-piller eller hormonsubstitusjonsbehandling (HRT) på grunn av overgangsalder, disse stoffene inneholder østrogen og du kan merke at brystene har blitt større. Under svangerskapet, når kroppen din er i flukt med østrogen, brystene blir større, også. Progesteron, den andre kvinnelige kjønnshormonet, spiller en del i bryst størrelse også selv om ikke akkurat den samme rollen som østrogen.

Hva Østrogen Does

Østrogennivået øker som en kvinne blir klar for sin menstruasjon. Østrogen fyrer opp melkekanalene i brystene i løpet av menstruasjonssyklusen, som gjør brystene blir større og noen ganger resulterer i sårhet og ømhet, som er referert til som mastalgia. Når en kvinne ovulates, er progesteron som produseres og dette fører henne til å beholde væske, noe som gjør henne brystvev hovne opp og brystene vil bli større som følge av dette. Arbeider i tandem, østrogen faktisk øker mengden av brystvevet mens progesteron fører til at brystene for å fylle opp med væske, noe som resulterer i en ganske merkbar størrelse økning til tider.

Prevensjonsmidler og HRT

Hvis du tar piller eller hormonbehandling, og du har lagt merke til en stor endring i størrelsen på brystene dine, sammen med ømme bryster og følsomhet, diskutere dette med legen din. Hvis det plager deg, kanskje din dosering må senkes. Prevensjonsmidler som inneholder østrogen og progesteron kan gjøre brystene blir engorged grunn av ødem, som er væskeretensjon, i henhold til helsetjenesten ved Columbia University "Go Spør Alice" nettsted.

Menopause Brystene

Det er en forskjell i oppfatning om hva som skjer med brystene i overgangsalderen. Noen leger hevder at en kvinnes bryster krympe på grunn av mangel på østrogen. Når østrogen avtar, blir mindre elastisk hud generelt, tynner og har en tendens til å bli dehydrert, noe som kan resultere i mindre, sagging brystene. Imidlertid vil mange kvinner i overgangsalderen fortelle deg at brystene har økt i størrelse, noe som kan skyldes vektøkning eller bare et skifte i vekt eller noen annen faktor som forskerne ennå ikke har funnet.

Forsiktig

Ifølge Healthlibrary.epnet.com, hvis syntetisk østrogen blir tatt i høye nok doser, kan dette stimulere brystcellevekst. Men dette kan også føre til brystkreft, så det er ikke anbefalt at en kvinne ta syntetiske hormoner for det formål å øke bryststørrelse.

Fytoøstrogener

Noen urter og planter inneholder det som kalles fytoøstrogener som etterligner østrogen en kvinnes kropp naturlig produserer. Når du tar fytoøstrogener, er det mulig at du vil merke en økning i bryststørrelse.