Digidexo.com

Liste over matvarer som inneholder Salicylates

Liste over matvarer som inneholder Salicylates


Salicylater er kjemiske forbindelser som er en viktig ingrediens i smertestillende medikamenter; de er også en naturlig del av planter og finnes i mange matvarer, ifølge WebMD.com. Symptomer på en allergisk reaksjon på salisylater er hodepine, tett nese, magesmerter og hevelse i ansikt, hender og føtter. Hvis du har hatt noen av disse symptomene etter inntak av mat, kan det hende du har en allergi mot salisylater.

Frukt

Frukt er en stor del av et sunt og balansert kosthold, men noen frukter inneholder salisylater og kan forårsake en allergisk reaksjon. Disse fruktene inkluderer avokado, grapefrukt, epler, blåbær, svisker, kiwi frukt, dadler, fersken, plommer, druer, fiken, kirsebær, jordbær og bringebær.

Grønnsaker

Grønnsaker er også en stor del av et sunt og balansert kosthold. Grønnsaker som inneholder salisylater inkluderer chilipepper, agurk, alfalfa, agurk, blomkål, reddiker, sopp, aubergine, squash, bondebønner, brokkoli og spinat.

Urter, krydder og tilbehør

Denne kategorien er vanskelig å begrense, siden krydder brukes i nesten all kokt mat. Tørre krydder og pulver inneholder salisylater samt eddik, soyasaus, tomatsauser og pastaer, gelé og syltetøy.

Drikkevarer

Drikkevarer som har salisylater inkluderer kaffe, te (både vanlig og urte), eple cider, appelsinjuice, sherry, øl, rum og vin. Hvis du er allergisk mot salisylater, eliminere disse drikkene fra kostholdet ditt.

Nøtter

Nøtter med salisylater inkluderer pinjekjerner, mandler, pistasjenøtter og peanøtter. Selv produkter som ikke liste nøtter som ingrediens kan gjøres og behandles på maskiner som har kommet i kontakt med nøtter. Derfor, hvis du har denne allergien, lese etiketten på produktene du kjøper for å se om de har rester av nøtter.

Konfekter

Godteri som inneholder salisylater inkluderer pust mints, mint-flavored tyggegummi, lakris og peppermints. Hvis du har en allergi mot salisylater, vær forsiktig når du går på kino, eller tygge tyggegummi og eller delta i ferie feiringer, da godteri og tyggegummi er rikelig.

Andre

Andre matvarer som inneholder salisylater inkluderer iskrem, gelatin og enkelte oster. Siden mange oster blir brukt hver dag, holde et øye ut for noen av allergiske reaksjoner som kan være forårsaket av salisylater.