Digidexo.com

Hypertensjon retningslinjer for barn

Hypertensjon retningslinjer for barn


Barn hypertensjon (høyt blodtrykk) er et voksende moderne fenomen, delvis knyttet til økning i barndommen fedme. Helsepersonell anslår at 3 prosent av alle barn har hypertensjon, med tall stiger så høyt som 10 prosent blant de overvektige. Og som fedme sprer seg, så gjør hypertensjon. Foreldre bevissthet og handling er viktige faktorer i å snu denne trenden, og det er svært viktig for foreldre å få informasjon som kan bidra til å sikre sine barns helse.

Potensielle effekter

Tidlig hypertensjon har både langsiktige og kortsiktige potensielle effekter. Nyere studier indikerer at hypertensive barn har økt vanskeligheter med målrettet oppgaver, hukommelse og planlegging. Barn med både hypertensjon og fedme også oppleve økte nivåer av angst og depresjon. Forskere også nå tror at voksne problemer med høyt blodtrykk --- og resulterende risiko for hjerneslag, hjerteinfarkt, nyresvikt og åreforkalkning --- er ofte utvidelser av forhold som begynte i barndommen.

Risikofaktorer

Foreldre er ofte overrasket over å høre at selv deres små barn, er sårbare for effektene av hypertensjon. Utover fedme, faktorene omfatter prematur fødsel, familiehistorie, etnisitet (med afro-amerikanere er spesielt utsatt) og underliggende tilstander som endokrine lidelser, hjertesykdom, nyresykdom og feil form blodkar. Bruk av feil medisiner kan også være en faktor. I tillegg et lite antall barn har høyt blodtrykk uten kjent årsak. For alle disse grunner, anbefaler American Heart Association årlige blodtrykk screening for barn 3 år og eldre.

Diagnose

Vanligvis presenterer barnet hypertensjon ingen klare ytre symptomer. Hva mer, vanlige daglige aktiviteter naturligvis føre til svingninger i blodtrykket. Som et resultat, kan diagnostisere tilstanden være litt vanskelig. Vanligvis, leger testing barn administrere en rekke separate blodtrykkssjekk før bestemme en baseline lesing (med mindre innledende avlesninger viser et behov for rask handling). Noen leger bruker en enhet som kontinuerlig overvåker trykket i lengre perioder av gangen.

Uansett hvilken metode som brukes, leger må ta barnets alder i betraktning ved utstedelse av en diagnose. Blodtrykket øker naturlig som barn utvikler, og funn som ville være høy i en 10-åring kan være ganske normalt for en 14-åring. Som regel leger er enige om at barn i samme alder, høyde og kjønn har hypertensjon når deres blodtrykket opplesninger er høyere enn 95 prosent av sine jevnaldrende.

Behandling

Når en diagnose av hypertensjon er gitt, steg til behandling varierer. Hypertensjon knyttet til den underliggende sykdommer (ofte referert til som sekundær hypertensjon) som generelt letter eller forsvinner ved vellykket behandling av sykdommen. På samme måte kan medikament-indusert hypertensjon stoppes ved å stoppe medisin.

Mest hypertensjon hos barn over 6 år er relatert til fedme, familiebakgrunn eller etnisk tilhørighet. Behandling for disse faktorene er lik: trening, senket salt og fett inntak, økt forbruk av frukt og grønnsaker, og vekttap (eller vedlikehold, når fedme ikke er involvert). Regelmessig mosjon er også anbefalt, med unntak av barn med alvorlig eller ukontrollert hypertensjon. Røyking, eller ta opp vane senere i livet, er sterkt frarådes. Leger vanligvis unngå å bruke medisiner for å kontrollere mild eller moderat barnet hypertensjon, men kan gjøre det i saker som er alvorlige eller på annen måte uhåndterlig.