Digidexo.com

Blødning etter fullstendig hysterektomi

En total hysterektomi er kirurgisk fjerning av begge livmor og cervix. En kvinne som har gjennomgått en fullstendig hysterektomi vil stoppe mensen og mister sin evne til å bli gravid. Når blødningen oppstår utover normal utvinning tid fra en hysterektomi, kan det være et tegn på helseproblemer som vil kreve ytterligere medisinsk behandling.

Post-kirurgisk blødning

Det er helt normalt å oppleve noen lys vaginal blødning i de første fire til seks uker etter en hysterektomi som masker helbrede og vev reparere. Det kan også være noen intermitterende spotting eller en rosa discharge.The bruk av bind vil være behov for denne midlertidige vaginal blødning og utflod.

Blødning som oppstår utover utvinning tid

Post-hysterektomi blødninger kan oppstå måneder eller år etter inngrepet, og kan skyldes en rekke faktorer, hvorav noen er potensielt alvorlig, og vil kreve en evaluering og mulig behandling av din lege.

Egglederen prolaps

Egglederen prolaps (FTP) er en sjelden komplikasjon etter både buk og vaginal hysterektomier. En biopsi kan avgjøre om betingelsen er tilstede. Den vaginale fjerning av prolaps røret kan være nødvendig.

Endometriose

En av grunnene til en kvinne kan velge å gjennomgå en hysterektomi er endometriose. Denne tilstand forekommer når vevet som linjer livmoren utvikles i andre områder av legemet. Endometeriosis kan være smertefullt og forårsake uregelmessige blødninger.

Når livmorhalsen er fjernet, hvilke er referert til som en vaginal mansjetten er created.This er der endometriose kan utvikle seg etter en hysterektomi.

Kreft

En total hysterektomi gjør sjansene for eggstokkreft svært sjeldne. Men det er en liten risiko for utvikling av primær peritoneal kreft (kreft i membranen som utgjør innsiden av magen), hvor de symptomer og behandlingen er lik de for ovariekreft. Det er ikke fullt ut forstått hvorfor trusselen om peritoneal kreft fortsetter å eksistere etter en hysterektomi.

Granulasjonsvev

Granulasjonsvev er en helbredende vev som vokser for å hjelpe avverge infeksjon etter en hysterektomi. Av og til granulasjonsvev vokser altfor voldsomt.

Atrofisk vaginitt

Atrofisk vaginitt er en betennelse i skjeden forårsaket av lavt østrogennivå og alvorlig irritasjon.