Digidexo.com

Hva skjer hvis noen med Rabies Gets Pre-eksponering?

Hvordan Rabies Works

Den rabies virus overføres fra spyttet hos et infisert pattedyr inn i blod eller slimhinne (for eksempel, øyne, munn, nese) av et humant offer. Viruset deretter vandrer inn i de perifere nerver på infeksjonsstedet og reiser opp gjennom det sentrale nervesystemet inn i hjernen. Som varer fra 1 til 3 måneder (selv opp til flere år i noen tilfeller), er dette migrasjon mot hjernen som kalles "Inkubasjon" perioden. I løpet av denne tiden, multipliseres viruset raskt for å skape en dødelig virusmengden i kroppen. Mens multiplisere, er viruset patologisk inaktive og ikke forårsaker noen symptomer.

Når i hjernen, begynner rabies virus angriper legemet, signaliserer starten av "akutt" periode. Etter denne periode har begynt, er sykdommen terminalen. Til dags dato, er det bare fem dokumenterte tilfeller der pasienter har overlevd den akutte perioden. Dessverre, hver pasient led alvorlig psykisk utviklingshemning som resultat.

Pre-Eksponering vs Post-Eksponerings Behandlinger

Den pre-eksponering vaksine for rabies er egentlig bare en forenklet versjon av etter eksponering behandling. Gitt til utsatte grupper som veterinærer, biomedisinske forskningslaboratorium teknikere, dyr kontroll offiserer og personer som reiser til utviklings-verdens nasjoner, består pre-eksponering behandling for rabies av tre doser av rabies vaksine injisert i armen. Vaksinen hjelper blodet utvikle antistoffer for viruset.

Den etter eksponering Behandlingen består av fire vaksinasjons skudd gitt på 1., 3., 7. og 14. dager siden infeksjon. I tillegg er en dose av "rabies immunglobulin" administrert til infeksjonsstedet så raskt som mulig - selv før vaksinasjon. I motsetning til vaksiner (som forårsaker legemet for å lage antistoffer), er rabies-immunglobulin hovedsak en blodtransfusjon som inneholder konsentrerte nivåer av rabies-antistoffer. På denne måten kan de transplanterte antistoffer begynner å angripe de lokale virus umiddelbart.

Pre-eksponering behandling etter Unknowing Exposure

Nøkkelen til bekjempelse av rabies er å bygge opp nok antistoffer for å ødelegge viruset i løpet av inkubasjonsperioden. I forhold til den tid det tar for kroppen for å produsere antistoffer, er inkubasjonstiden for rabies betydelig lengre. Som sådan, det er ingen dokumenterte tilfeller av en umiddelbart (og skal) administrert etter eksponering behandling unnlate å redde en pasient fra akutt rabies. Hvis, derimot, ble en person bitt av en infisert bat, ignorerte skaden og deretter fikk en rutine pre-eksponering vaksine en måned senere, en av tre utfall kan skje.

Mulig utfall # 1: Ingen Akutt Periode

Forutsatt at inkubasjonstiden for denne infeksjon varte i 3 måneder eller mer, vil personens legeme har minst 7 uker utviklet rabies antistoffer. Hvis han var heldig, ville antistoffene tørke ut virus før den akutte fasen kan begynne. Pasienten kom til å leve et normalt liv, helt uvitende om hvor smalt han unnslapp en pinefull død.

Mulig utfall # 2: Akutt periode, etterfulgt av Survival

Dersom legemet ikke kan produsere nok antistoffer til å fullstendig tørke ut viruset mellom vaksinasjon og slutten av inkubasjonsperioden, vil pasienten angi den akutte periode med en relativt liten virusmengde. Antistoffene slutt ødelegge alle rabies virus, men ikke før alvorlig skade på vev ble gjort. Som et resultat, ville pasienten overleve, men med uopprettelig skade hjernen.

Mulig utfall # 3: Akutt periode, Følg By Death

Hvis enten kroppen ikke kan produsere nok antistoffer eller viruset multiplisert for raskt, vil virusmengde ved utbruddet av den akutte perioden være uoverkommelig. Viruset ville angripe og hjernen vil hovne opp ukontrollert, noe som fører til anfall, hallusinasjoner, feber, spasmer og død.