Digidexo.com

Hva er behandlingen for Epiglottis kreft?

The American Cancer Society (ACS) anslår 24.000 mennesker er diagnostisert med noen form for strupekreft hvert år. Disse kreft påvirker halsen selv, stemmebåndet og strupelokket, som er en liten klaff som dekker luftrøret for å holde mat og væske fra å komme inn i lungene. Når svulster er til stede i halsen området, er det en rekke behandlingstilbud for pasienter som ønsker å slå denne potensielt dødelige sykdommen.

Kirurgi

Når det er mulig, vil leger forsøke fjerning av svulster i halsen av en kirurgisk prosedyre. Dette er den eldste formen for kreftbehandling og er ofte brukt for å diagnostisere eventuell spredning av sykdommen og bestemme dens alvorlighetsgrad, også kjent som "iscenesettelse" kreften.

Kirurgi til helt kvitt noen av hans eller hennes kreft er kjent som kurativ kirurgi, i henhold til ACS. Disse prosedyrene er bare gjøres når det er åpenbart at kreften ikke har spredd seg.

Stråling

Hals kreft blir ofte behandlet med stråling, som fungerer ved å krympe kreftceller eller gjøre dem forsvinne helt. Denne behandlingen er nyttig på kreft inneholdt i et område, men også kan anvendes som et forebyggende behandling i områder hvor enkelte celler kan ha spredt, men ennå ikke er blitt detektert.

I tilfeller der kreften har spredt for mye til å være effektivt kurert, kan stråling brukes til å gi lindring til pasienter takle smerte, problemer med å svelge eller puste som er assosiert med avanserte tilfeller.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en type kreftbehandling som omfatter oral, injiserbar eller intravenøs administrering av forskjellige kreftlegemidler. Chemo, som det ofte kalles, kan bli gitt før eller etter kirurgi eller sammen med strålebehandling. For strupekreft, vil legene vanligvis begynne et program med aktuelle kreftlegemidler (vanligvis en kombinasjon av forskjellige typer) som tar sikte på å ødelegge kreftceller eller hindre sin divisjon og spredning, ifølge ACS.

Kjemoterapi har vært kjent for å gi utmerkede resultater, men siden de stoffer sirkulerer gjennom hele kroppen og ødelegge mer enn bare kreft, vil de også ha merkbare bivirkninger. Blant de vanligste bivirkningene er potensial til å miste ens hår, oppkast og diaré, tretthet, blåmerker lett og et svekket immunforsvar.