Digidexo.com

Gjær infeksjoner og Crohns sykdom

Gjær infeksjoner og Crohns sykdom


Crohns sykdom er en ødeleggende sykdom i tynntarmen. Det fører til en stor grad av smerte, blødning og arrdannelse i tarmen, i sin tur fører til dårlig ernærings absorpsjon og feilernæring. Det kan også øke risikoen for å utvikle kreft i tarmen. Systemiske gjær infeksjoner også stamme i tynntarmen, men kliniske studier tyder på det kan være årsaks snarere enn tilfeldige forbindelser mellom de to lidelser.

Candida albicans

Gjær infeksjoner (candida) spenner fra de overfladiske trost infeksjoner i munnen og genito-urin områder, til systemisk infeksjon som påvirker hele kroppen. De er forårsaket av en over-spredning av Candida gjærsopper, spesielt Candida albicans. Candida albicans er funnet vanlig i tynntarmen, og hos friske individer kan det føre til merkbare symptomer. Imidlertid, for de som lider av nedsatt immunitet, eller hvis tarmfloraen er ubalansert (for eksempel ved å ta antibiotika), har det blitt vist til å spre seg og kan forårsake alvorlige helseproblemer, noen ganger til og med livstruende.

Crohns sykdom og IBD

Crohns sykdom er en av de to lidelser klassifisert sammen som inflammatorisk tarmsykdom, den andre er ulcerøs kolitt. De først og fremst påvirke de små og store tarmen hhv. Crohns sykdom kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert rectovaginal fistler, så vel som kreft. Crohns sykdom er en kronisk tilstand som er det foreløpig ingen kur, selv om palliativ behandling kan føre til lettelser av symptomene. Kirurgi er drastisk, ofte med intestinal bypass eller fjerning av en del av tykktarmen.

Lenker

Nyere forskning har vist kan det være molekylære forbindelser mellom candida og Crohns sykdom; for eksempel i en undersøkelse publisert i 2010, antyder Linda M. Rehaume immunfunksjoner utfelt i tynntarmen som et resultat av Candida albicans overvekst kan forårsake Crohns sykdom. Noen symptomer på tarm candidiasis, som magesmerter, svakhet og diaré, kan speile overfladiske symptomer på Crohns sykdom. Imidlertid, i motsetning til Crohns sykdom, candidiasis kan behandles effektivt og fullstendig med antimykotiske midler.

Kosttilskudd hensyn

En studie fra 2001 av Nasir Mahmud og Donald G. Weir rapporterer at en ernæringsmessig utilstrekkelig "vestlig" diett er knyttet til utbruddet av Crohns sykdom, spesielt kosthold rikt på raffinerte karbohydrater som hvete og sukker. Denne typen diett er også sterkt involvert i utviklingen av systemisk candida, og mange alternative helse utøvere argumentere den såkalte "candida diett." Men en tysk studie publisert i Trender i mikrobiologi i 1998 ikke vise sammenhengen mellom candida og kosttilskudd sukker for å være avgjørende.

Bevis

Til tross for en god del lovende forskning på årsakene til Crohns sykdom, som ennå resultatene er inconculsive. Mange udokumenterte teorier eksisterer på hvorfor noen mennesker og ikke andre er berørt av denne sykdommen. Koblinger mellom Candida albicans gjær og Crohns har blitt etablert, men i hvilken grad de er tilknyttet er ikke klart. Crohns sykdom er fortsatt en dårlig forstått tilstand, men det er ingen bevis som tyder på at candida overvekst fører uunngåelig til Crohns sykdom.