Digidexo.com

Tegn og symptomer på hjertesvikt hos barn

Tegn og symptomer på hjertesvikt hos barn


Hjertesvikt hos barn kan være forårsaket av en medfødt hjertefeil som hindrer normal blodstrøm i hjertet. Medfødte hjertefeil forekommer hos ca 1 prosent av alle barn. Hjertesvikt kan være forårsaket av en svekket hjertemuskel som ikke lenger pumper effektivt. Virale infeksjoner og kreft medisiner kan føre til en svekket hjertemuskel.

Fysiske symptomer

Babyer og yngre barn med hjertefeil kan mislykkes i å vokse med en normal hastighet; og som et resultat, vil de typisk være undervekt. Eldre barn kan oppleve hevelse i ansikt, mage, ben og ankler som fører til vektøkning. Små barn med hjertesvikt kan bli svett når du gjør vanlige oppgaver, som å drikke fra en flaske eller spise.

Medisinske symptomer

Barn med hjertesvikt kan oppleve kvalme, magesmerter og oppkast. Ofte er disse barna har en dårlig appetitt. Dessuten kan hjertesvikt forårsake kortpustethet og hyppig hoste episoder.

Atferdsmessige symptomer

Barn med hjertesvikt kan være utmattet mye av tiden og må ta hyppige pauser når du spiller. Spedbarn med hjertesvikt kan være ute av stand til å holde seg våken lenge nok til slutt å ta en flaske.

Diagnose og behandling

Foreldre bør oppsøke lege dersom barnet viser noen symptomer forenlig med hjertesvikt. En lege kan utføre EKGs og echocardiograms på hjertet å se etter eventuelle feil. Hjertesvikt kan behandles med medisiner, kirurgi eller begge deler.