Digidexo.com

Virkninger av B12

Virkninger av B12


Vitamin B-12, også kjent som kobalamin, er vitamin som vi trenger den minste mengden i kosten for å holde seg frisk. Så lite som 2 mikrogram vil bidra til å holde oss fra å utvikle en mangel på vitamin B-12; hvis mangel først kommer, kan symptomene ikke vises for over et år eller mer. Vitamin B-12, produsert av microrganisms, er oftest funnet i dyre prooducts, som kjøtt, meieriprodukter og egg. Planter produserer ikke det; Derfor er det mange veganere ta en B-12 supplement. Kroppen vår trenger ørsmå mengder av B-12 til å utføre store ting.

DNA Produksjon

En av de mest viktige roller at vitamin B-12 spiller i kroppen er syntesen av DNA innenfor de cellulære vev. Tilstedeværelsen av vitamin B-12 stimulerer enzymer som utløser replikering prosessen for å skape nye DNA, og B-12 mangel kan resultere i produksjon av ustabile celler som er mer sannsynlig å utvikle seg til kreftvevet. Å ha et tilstrekkelig inntak av vitamin B-12 kan spille en viktig rolle i å redusere risikoen for kreft og for å sikre produksjonen av nye, kraftige celler i kroppen.

Røde blodlegemer

Vitamin B-12 spiller en spesielt viktig rolle i etableringen av nye celler i benmargen, hvor våre røde blodceller blir født. Når kroppen mangler i nivåer av vitamin B-12, er vi ikke i stand til å produsere nok røde blodceller og bli i fare for å utvikle anemi, noe som resulterer i trøtthet, hodepine, muskelsvakhet og fordøyelsesproblemer. Dette er en av de mest vanlige effekter av vitamin B-12-mangel, særlig i vegetarianere og veganere, men kan raskt avhjelpes gjennom spise vitamin B-12 rike næringsmidler, eller ved å ta et B-12 supplement.

Nervous System

Noen av symptomene på vitamin B-12 mangel omfatter "pins-og-nåler" eller brennende følelse i hender og føtter, dårlig nattsyn, redusert hukommelse, demens og andre symptomer som ligner på Alzheimers sykdom. Årsaken til alt dette er å gjøre med myelin hylser - fettvevet som omgir vår nervefibre. Uten friske myelin hylser, kan nervefibre ikke gjennomføre meldinger til hverandre skikkelig. Vitamin B-12 bidrar til nervesystemet ved å opprettholde en balanse av metionin i legemet, et stoff som er en viktig komponent av myelin hylser. Med tilstrekkelig nivå av metionin, kan våre nerver sende meldinger nøyaktig, slik at vi kan konsentrere seg, huske, utføre komplekse oppgaver og har god nattsyn. Imidlertid kan langvarig mangel på vitamin B-12 føre til varige skader på nervesystemet.

Kardiovaskulære systemet

En av handlingene til vitamin B-12 er å konvertere den potensielt skadelig aminosyre homocysteine ​​til en gunstig aminosyre som heter metionin. Denne konverteringen hjelper kroppen på en rekke måter, ikke bare i å støtte på nervesystemet, men også i å beskytte vår kardiovaskulære system. I en artikkel publisert i det vitenskapelige tidsskriftet "Acta Neurologica Belgica" i 2009, forsker Annelies Terwecoren diskuterer funnene som viser at homocystein er en viktig risikofaktor for hjerteinfarkt, blodpropp, åreforkalkning og andre hjerte-og karsykdommer. Redusere denne potensielt skadelige kjemiske i kroppen er viktig for å sikre en helse hjerte og et sunt liv.