Digidexo.com

Sunt måltid alternativer

Å spise sunt kan være både deilig og lett. De fleste mennesker trenger ikke å gjøre drastiske endringer i sine dietter for å begynne å gjøre sunne måltider; ganske enkelt å unngå fet mat, begrense sukkerholdige desserter og øke mengden og kvaliteten på grønnsaker er vanligvis nok. Pass på at hvert måltid er så balansert som mulig, med et sunt alternativ fra hver matvaregruppe, og variere ingrediensene fra dag til dag.

Kjøtt Proteiner

Mesteparten av kjøttbasert protein bør komme fra magert kjøtt som kylling og fisk. Fettete hamburgere, pølser og fet biffer kan smake godt, men de er absolutt ikke sunt. Hvis du er hekta på disse typer matvarer, ikke bekymre deg. Du kan fortsatt ha dem, men de må endres for å redusere fett og fett. Det er ganske lett å finne lowfat hamburger kjøtt og pølser i de fleste dagligvarebutikker, samt magert biff. Når du tilbereder mat som hamburgere som du vet inneholder fett, kan du bruke en grilling pan og ofte trykker kjøttet å presse ut overflødig olje. Hvis du finner smaken er ikke like intens som du liker, legg til litt ekstra krydder eller Worcestershire saus.

Vegetariske Proteiner

Det finnes en rekke kjøtt-fri protein alternativer tilgjengelige som går utover tofu. Mens tofu er svært næringsrik, mange synes det er vanskelig å venne seg til. Det viktigste å huske når matlaging med tofu er å bruke en fast eller ekstra fast utvalg for de fleste oppskrifter, og for å presse ut vannet på forhånd. For å gjøre dette, kutt tofu blokk i tynnere partier, pakk dem i et par lag med tørkepapir, deretter plassere noe tungt på toppen i minst 15 minutter. Dette vil tillate din tofu å absorbere smaken av de andre ingrediensene. Hvis du bare ikke liker tofu, prøv tempeh, soya krøller eller seitan i stedet. Disse har tettere konsistens enn tofu, men de har også en sterkere smak. Prøv noen, og se hva du liker. Det er også mange pre-laget vegetarianer kjøttprodukter i din dagligvarebutikk frosne matvarer delen. Noen, som "kjøttdeig" crumbles, er nesten umulig å skille fra den ekte varen.

Grønnsaker

Grønnsaker er hjørnesteinen i enhver sunt måltid. De virkelig er den perfekte maten; de er rike på næringsstoffer, mye fiber og lite kalorier. Imidlertid faller mange familier inn i vanen med å tilberede den samme grønnsak hver kveld og drukner den i smør eller ost. Det er veldig viktig å ha variasjon i dine måltider; ved å servere de samme grønnsaker hver dag, er du ikke tillater deg selv å få et bredt spekter av næringsstoffer. Prøv å tjene en annen grønnsak til hvert måltid, og variere dem i løpet av uken. Vær kreativ. Snarere enn topping i smør, prøv å sprute på noen lav-natrium soyasaus eller sitronsaft, eller blande i litt brun ris eller linser.