Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyreproblemer

Det finnes mer enn 26 millioner amerikanere med kronisk nyresykdom. Globale myndigheter insisterer det er på vei til epidemien status. Folk flest er ennå uvitende othey utvikler et problem før sykdommen tar full effekt. Forstå tegn og symptomer på en nyre problem kan hjelpe deg med å angripe sykdommen tidlig.

Begynnelse

Kronisk nyresykdom er diagnostisert når en person lider gradvis og ofte permanent tap av nyrefunksjonen over en periode på måneder eller år. Nyrene svekkes, med minsket evne til å behandle avfall. Mens en rekke lidelser føre til CKD, i to av tre tilfeller er det et resultat av diabetes og høyt blodtrykk. Som CKD skrider frem, kan det føre til nyresvikt, krever enten dialyse eller behov for en transplantasjon. Tegn og symptomer på en nyre problem er mangfoldig.

Urin

En endring i vannlating vaner kan være en av de tegn eller symptomer på nyreproblemer. Enkeltpersoner ofte merke et økt behov for å urinere i løpet av natten. I noen tilfeller kan strømning være mye større enn normalt, mens det i andre, hva som føles som et presserende behov for å gå, kan resultere i noe mer enn noen få dråper. Urin kan være skummende eller sprudlende, skyet, blek eller smykket med dråper av blod. Enkelte individer kan se fargen mørkere enormt, med tung blod inkludering. Dette mørkere nyanse er vanligvis tilstede når strømmen av urin er svært liten, eller behovet for å avlaste selv forekommer mindre hyppig.

Hevelse

Vann oppbevaring øker i kroppen som nyrene svikter i arbeidet med å riktig behandle væske; dette fører til føttene, ankler, ben, hender og ansikt å svelle. I første omgang vil pasientene merke en problemer med montering i sko, og poser og hevelse vil oppstå rundt øynene, spesielt om morgenen.

Bad Breath

En metallisk smak ofte oppstår, noen ganger ledsaget av pust som lukter ammoniakk. Dette er et resultat av en opphoping av et avfall som kalles uremia i blodet. I tillegg til tap av matlyst, kan matvarer smaker annerledes, og noen mennesker mister interessen i å spise bestemte elementer som kjøttprodukter.

Tretthet / Anemi

Nyrene produsere et hormon som ber kroppen for å bygge de røde blodlegemene som er nødvendige for å bære oksygen gjennom hele systemet. Når nyrene mislykkes, er dette hormonet reduseres, og transport av energi-styrke oksygen er begrenset, slik at hjernen og muskler til dekket raskt. Denne tilstanden kalles anemi. Følelse av svimmelhet og en manglende evne til å konsentrere seg er forbundet med anemi, som hjernen ikke er i stand til å motta mengden av oksygen den trenger for å fungere. Kortpustethet oppstår som et resultat av både anemi og en oppsamling av væske i lungene relatert til manglende evne til å regulere vann i kroppen. Anemi fører også frysninger og en følelse av å være kald hele tiden.

Andre symptomer

Den økte avfall i blodet fører til flere tegn og symptomer på en nyre problem, som tørr hud, utslett og tunge kløe. Noen pasienter sier de kan føle kløe dypt ned i beinet med ingen mengde skrape lindrende følelse. Økte giftstoffer i kroppen også resultere i vanlig kvalme og oppkast som systemet prøver andre måter å kvitte seg med giftstoffer. Økte smerter i bena, flankene eller ryggen kan være som kommer fra de berørte nyrene og ofte er et tegn på en bestemt type nyre lidelse som kalles polycystisk nyresykdom