Digidexo.com

Viral Vs. Bakteriell Pinkeye

Pinkeye, også kjent som konjunktivitt, fører det klare membraner som dekker øyet blir rødt og betent. Et virus eller en bakteriell infeksjon generelt medfører pinkeye. Andre underliggende sykdommer og allergier kan også spille en rolle i utviklingen av pinkeye.

Hvordan den sprer seg

Både viral og bakteriell pinkeye er smittsom. Pinkeye kan spre seg på grunn av dårlig håndvask, dele en infisert element, hoste og nysing.

Symptomer

Bakteriell pinkeye påvirker ofte begge øynene og generelt fører øyelokkene å svelle. Det kan også føre til en gulgrønn utflod eller crusty øyelokkene. Viral pinkeye starter vanligvis i bare ett øye og innen flere dager påvirker det andre øyet også. Viral pinkeye symptomer inkluderer overdreven rive og klart vann drenering. Begge forårsake kløende brennende øyne og lysfølsomhet.

Diagnose

En lege vil vanligvis være i stand til å diagnostisere pinkeye bare ved å se symptomene. Men legen kan utføre en spaltelampe eksamen for å bekrefte diagnosen.

Behandling

Bakteriell pinkeye er behandlet med antibiotika øyedråper, piller, eller salve. Det er ingen behandling for viral pinkeye; du må bare vente for at viruset skal gå sin gang, noe som vanligvis tar opp til 7 dager.

Lindring av symptomer

Påfør en varm eller kald komprimere til øyet å bidra til å fjerne utslippet. Tørk øyet fra innvendig hjørne til utsiden, og sørg for å bruke en ny klut hver gang.