Digidexo.com

Tips for løse proteser

Tips for løse proteser


Proteser miste støtte når kjevebenet og tannkjøttet trekker seg tilbake fra der tennene ville ha møtt tyggegummi på en gjennomsnittlig rate på en fjerdedel av en tomme per tiår. Dette kan føre til problemer med å snakke, spise og proteser falle ut. I sin tur, dette også kan føre til pinlige episoder og angst som proteser vil bryte. Det er imidlertid kortsiktige og langsiktige feilrettinger for løse proteser.

Problemer forårsaket av løse proteser

Løse proteser kan forårsake problemer med tale, inkludert vanskelighets uttale ord og en plystrende støy som produseres når du snakker. Løse proteser kan også fremme en mangel på tillit når du spiser mat. De kan også føre til ubehag. For eksempel vil sår flekker utvikles i munnen når den løse proteser gni følsomt vev. Hjørnene av munnen kan også vokse sår fordi proteser som slip malplassert på grunn av manglende støtte i leppene vil føre til siklende.

Selvklebende Pulver

En kortsiktig fix er å bruke et lim pulver til proteser. Pulverisert proteseadhesivene er lett å påføre, fordi det krever bare de som bærer proteser for å rense dem som vanlig og deretter riste et tynt lag med pulver på innsiden av apparatet før du setter den tilbake i munnen. En annen fordel med dette klebemiddel er at det ikke vil forstyrre protese okklusjon, eller bite. Men pulverisert lim ofte ikke er sterke nok til å gi en fast, konstant fix.

Selvklebende Limer

Pastalim kan tilby den nest beste løsningen når en pulverisert lim tilbyr ikke nok oppbevaring. Limer brukes på samme måte som pulverisert lim. Imidlertid er det viktig å unngå å påføre for mye lim til den nedre protesen, for eksempel, fordi dette kan føre til at klebemiddel lekker ut fra undersiden, og problemer med fjerning. Denne type av klebemiddel også kan forstyrre protese okklusjon.

Cushion Grip termoplastlim

Protese wearers ønsker en langvarig løsning for løse proteser kan prøve puten grep termo proteseadhesivene alternativ. Dette limet kan vare i opptil fire dager, og gir en midlertidig løsning for å løse proteser før en tannlege kan endre settet. Proteser må børstes forsiktig og tørket ved bruk av dette limet. Ertestore dråper brukes på innsiden av apparatet før du setter den tilbake i munnen. Gradvis, lett trykk må også anvendes for å feste apparatet på plass.

Tannleger

Mens de fleste lim er lett å få tak, enkel å påføre og gir en billigere løsning for å løse proteser, kan de eneste permanente løsninger, som for eksempel relining eller implantater utføres av en tannlege. Ha en tannlege sjekk at settet er passer ordentlig og sett dem hvis nødvendig under regelmessige kontroller. Ta kontakt med en tannlege mellom rutinemessige avtaler når problemer med beslaget fortsette.