Digidexo.com

Hvordan komme til enighet med en funksjonshemming

Hvordan komme til enighet med en funksjonshemming


Hvis du er nylig diagnostisert med en psykisk eller fysisk funksjonshemming, vil du gå gjennom stadier av sørgende. Du vil være sint, deprimert, trist, i fornektelse; du vil prute. Du kan knytte blir deaktivert med begrensninger og med å være annerledes. Men å være deaktivert betyr ikke at du ikke kan leve livet ditt fullt. Som det første sjokket har lagt seg, kan du komme til enighet med funksjonshemming og lære på nytt å leve et oppfylle, aktivt liv.

Hvordan komme til enighet med en funksjonshemming

•  Ta deg tid til å arbeide gjennom dine følelser. Du må behandle dine følelser før du kan begynne å akseptere din funksjonshemming.

drive fysisk, yrkesmessige og / eller tale terapi etter behov. Du må kanskje hjelp til å lære å forhandle verden på nytt, og terapeuter kan hjelpe deg med øvelser for å gjøre deg sterkere og ved å foreskrive hjelpemidler. Du trenger kanskje en stokk for å hjelpe deg gå, eller et bad bar å hjelpe deg å komme inn og ut av karet. Hvis du har problemer med din øye syn, din terapeut kan anbefale en telefon som ringer med stemmeaktivering, slik at du ikke trenger å slite for å se tallene på tastaturet. Alle typer enheter eksisterer for å hjelpe folk med funksjonshemninger.

Snakk med en terapeut eller psykolog. Blir ufør kan bety mange forandringer i livet som du vil trenge for å diskutere.

Bli med i en støttegruppe. Snakke med andre mennesker som har nedsatt funksjonsevne, og forstår hva du går igjennom, er en av de beste måtene å bevege seg mot aksept.

Be om hjelp fra venner og familie. Mange mennesker ønsker å hjelpe, men føler seg hjelpeløs, uten å vite hva de skal gjøre. Sett opp en e-postliste som du kan sette ut samtaler for å få hjelp. På denne måte er ingen satt på stedet, men alle på listen har mulighet reagere. I tillegg vil du ha la folk få vite hva du trenger.

Forbered deg til å bli behandlet annerledes. Venner og familie kan ha en hard tid coping med funksjonshemming; noen kan til og forlate deg.

Fokuser på hva du kan gjøre. Funksjonshemninger forårsake begrensninger, men ofte du kan definere hva dine begrensninger vil bli. Sette rimelige mål og deretter prøve å oppnå dem. Nå dem vil gi deg en følelse av prestasjon og selvtillit.

Se din fastlege for en resept på antidepressiva hvis du føler at du ikke kan takle de følelsesmessige konsekvenser av uførhet. Depresjon er en medisinsk tilstand og kan være invalidiserende i sin egen rett.

Unngå alkohol eller andre humørendrende narkotika. Disse tilbyr bare midlertidig hjelp og faktisk kan hindre eller forsinke din emosjonelle utvinning, samt påvirke din fysiske helse.

Hint

  • Hvis du føler deg suicidal som følge av funksjonshemming, søke hjelp av en mental helse profesjonell umiddelbart.