Digidexo.com

Hvordan ta vare på Ileostomy

Hvordan ta vare på Ileostomy


En stomi er en kirurgisk åpning laget i mageområdet av legemet for fjerning av avføring eller urin. En type ostomies er ileostomi - en åpning mellom tynntarmen og magen for å tillate fjerning av avføring. Det kan være permanent eller midlertidig. Kontakt mellom huden og avføringen kan forårsake nedbrytning av hud, på grunn av fordøyelsesenzymer. Personen med ileostomi har ingen kontroll over når avføringen er evakuert fra kroppen, så en ileostomi systemet inkluderer en pose som er forseglet for å huden rundt ileostomi som må brukes til enhver tid for å samle avføringen.

Hvordan ta vare på Ileostomy

Tømme ileostomi posen når det er en tredjedel full av gass, avføring eller væske. Dette forhindrer at trykket bygger seg opp rundt den forseglede delen av ileostomi og mulig lekkasje.

Skyll posen etter den tømmes ved squirting litt vann inn i den. Tørk åpningen av posen innvendig og utvendig med wipes.You kan spray nonstick cooking spray inn i posen for å hindre krakk fra stikker til posen og legge stomi deodorizers inn i den.

Endre hele ileostomi systemet hver fem til syv dager. Utfør endringen i morgen før du spiser eller drikker noe. Dette reduserer risikoen for å ha noen drenering under endring av posen. Endre hele systemet hvis det oppstår lekkasje.

Inspiser huden rundt og under ditt ileostomi for sammenbrudd. Forhindre skader på huden din ved å trekke forsiktig bort den gamle posen systemet fra huden før du påfører ny. Unngå kontakt mellom huden og ileostomi drenering for å hindre huden skade.

Ta en dusj med stomi off på dager når du har tenkt å sette på en ny stomi system. Hvis du ønsker å ta en dusj med stomi på, plasserer vanntett tape rundt det tette området av stomi. Dette forhindrer lekkasje inn i stomi-systemet.

gjenoppta en normal øvelse regime etter full utvinning fra din ileostomi kirurgi. Vær oppmerksom på at din ileostomi system må kanskje skiftes ofte hvis du svetter voldsomt under trening. Dette er på grunn av smelting av tetningsmasse som brukes for å feste stomi-systemet.

Hint

  • Kontakt legen din hvis du opplever noen uvanlige symptomer eller ubehag med ileostomi som hyppig leakege, magekramper eller andre symptomer helsepersonell advarte deg om.