Digidexo.com

kneprotese kompresjonsstrømper

Hvordan Bestem Best Brand av kompresjonsstrømper

Hvordan Bestem Best Brand av kompresjonsstrømper


Strømper er lik for å støtte slangen. De kan også bli kalt Ted slange. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, er kompresjonsstrømper som vanligvis brukes på sykehus etter operasjon for pasienter å forebygge blodpropp, hevelse og holde blod fra pooling i bena. Støttestrømper er også foreskrevet for pasienter med åreknuter og andre forhold. Disse strømpene skaper mildt press på benet som reduserer hevelser. Du vil finne tre typer kompresjonsstrømper: støtte slange, over-the-counter kompresjonsstrømper, og resept kompresjonsstrømper.

Hvordan Bestem Best Brand av kompresjonsstrømper

Følg legens diagnose og instruksjoner når du velger kompresjonsstrømper. Mål din kalv og ankel før du handler. Visse merker av kompresjonsstrømper er tilpasset for å passe hver enkelt pasient. Din tilstand kan være mild nok til å tillate deg å velge over-the-counter støtte slange eller Ted slange.

Finn en hederlig medisinsk forsyning butikk som spesialiserer seg på kompresjonsstrømper. Du må kanskje bestille dine kompresjonsstrømper på nettet eller gjennom en lokal medisinsk forsyning butikk som fører Jobst, Mediven, Juzo, SIGVARIS og andre kjente merkevarer.

Sammenlign merkevarer ved å registrere din diagnose og resept. Premium merkevarer koster mer enn verdi merkevarer. Sjekk hvor mye press samt størrelsen nøye når du bestiller. Ikke avviker fra instruksjonene du av legen din.

Velg merke som tilbyr komfort, stil og verdi du ønsker og som er i samsvar med legens resept.

Hint

 • Brand er kanskje ikke så viktig som passer.
 • Sørg for at kompresjonsstrømper passer riktig.
 • Få gode instruksjoner for å sette på kompresjonsstrømper.
 • Støttestrømper er designet for å brukes hele dagen. Ikke ta dem av mens du er på føttene og erstatte dem senere.

Vanskeligheter med kompresjonsstrømper

Vanskeligheter med kompresjonsstrømper


Støttestrømper er nyttig for pasienter som lider av trette ben eller dårlig sirkulasjon, eller står i fare for å utvikle en blodpropp. De medisinske strømper, også nyttige i å kontrollere hevelse og behandle åreknuter, presse bena for å bedre blodgjennomstrømningen og presse akkumulert væske fra lemmer. Til tross for disse fordelene, mange mennesker møter vanskeligheter som fraråder bruk av kompresjonsstrømper eller redusere deres effektivitet.

Ubehag

Støttestrømper vil føle stramt når folk først bære dem. Dette vil avhenge av graden av press foreskrevet av legen din. Strømper kan variere i press fra 10 mm til mer enn 50 mm kvikksølv, og vil føle seg strammere jo større trykket er. Mangel på komfort fraråder mange mennesker fra iført strømper på regelmessig basis, redusere compliance.

Donning

Donning kompresjonsstrømper er ikke lett og kan være spesielt vanskelig for noen mennesker, inkludert de med leddgikt. Mange produsenter selger donning hjelpemidler, for eksempel gummihansker eller enheter, for å bidra til å gjøre denne prosessen enklere. I "Living Well Med Lymfødem," Ann Ehrlich og medarbeidere foreslår å sette på plagget tidlig om morgenen før hevelse begynner eller ved hjelp av maismel eller pulver på bena for å hjelpe plagget lysbilde på enklere.

Dimensjonering

Feil størrelse komprimering plagg kan reversere effekten av plagget og forverre enkelte medisinske tilstander. Plagg bør alltid måles av en profesjonell montør for å sikre at du er utstyrt med riktig størrelse basert på omkretsen av låret. I en 2007 "Nursing Standard" artikkel om kompresjonsstrømper, Walker L. og Lamont S. funnet dårlig utstyrt strømper var knyttet til hæl sår og koldbrann på føttene. Strømper foldet ned beinet vil også utøve større press og kan føre til hudskader, melder Belinda Bryne i en 2002 "Journal of Vascular Nursing" artikkel om slike strømper og dyp venetrombose.

Slitasje

Mens effektive, kompresjonsstrømper krever spesifikke forbrukerveiledning som, hvis de ikke følges, kan redusere levetiden på plagget og dens effektivitet. I gjennomsnitt vil komprimering plagg vare fra tre til seks måneder. I løpet av den tiden, bør plaggene vaskes hver to til tre dager, og lufttørket. Noen vaskemidler, spesielt de som inneholder en tøymykner eller blekemidler, kan skade strømpe. Bruk av fuktighetskrem på bena kan også føre til at silikon band, brukes på noen plagg å holde opp strømpe, å gå i oppløsning.

Hvordan måle kompresjonsstrømper

Hvordan måle kompresjonsstrømper


Iført kompresjonsstrømper kan være en viktig faktor i behandlingsplanen for en rekke medisinske tilstander. Ifølge Mayo Clinic, er kompresjonsstrømper vanligvis brukes til å bekjempe symptomene på ødem eller hevelse i bena, og vene forhold som åreknuter, dyp venetrombose og lungeemboli. For kompresjonsstrømper skal fungere skikkelig, må strømpene skal passe spesielt for den enkelte å bruke dem. Med kompresjonsstrømper tilgjengelig i enten knehøye, lår-høye eller strømpebukse stiler, menn og kvinner kan velge en komprimering sokk som best passer deres livsstil.

Hvordan måle kompresjonsstrømper

•  Bestem hva slags kompresjonsstrømpe du ønsker å bruke. Knehøye sokker er generelt lettere å bruke, som de nå til rett under kneet. Som lår-høye strømper nå over kneet til midten av låret, kan de forårsake ubehag med økt tetthet eller risiko for å falle ned. Strømpebukse stiler er vanligvis brukt av kvinner i en profesjonell setting. Tenk på din livsstil og behov når de bestemmer seg for hvilken type kompresjonsstrømpe vil fungere best.

Start med den minste delen av beinet --- ankelen omkrets. Mål din ankelen like over ankelen. Sørg for at mens du måler, er båndet rett og ligger flatt. Crooked plassering eller en vridd målebånd kan føre til unøyaktige målinger.

Mål kalv på sitt største omkrets for en skikkelig dimensjon. Hvis du har problemer med å finne den største delen av leggen din, ta en rekke målinger under kneet, fra kors kalv opp til midt på leggen. Sammenligne disse målingene til å bestemme din største kalv omkrets.

Mål låret på det punktet av største omkrets. Du må stå opp for å ta denne målingen.

Mål lengden av hele beinet. Basert på dine preferanser for kompresjonsstrømpe stil, har du to alternativer i å ta denne målingen. Hvis du foretrekker knehøye strømper, kjøre målebånd fra baksiden av kneet til bunnen av hælen din. For lår-høye strømper, stå opp og måle fra toppen av låret til bunnen av hælen din. Du kan trenge hjelp til å måle lengden på beinet for lår-høye kompresjonsstrømper.

Hint

 • For å bekjempe en hevelse, måle bena i morgen. Hvis du opplever problemer med ødem, forsøker å måle beina i ettermiddag kunne bevise mislykket, på grunn av væskeretensjon.
 • Ikke ha sko mens måling for kompresjonsstrømper.

Hvordan beregne kompresjon i kompresjonsstrømper

Hvordan beregne kompresjon i kompresjonsstrømper


Kompresjonsstrømper er spesielt utviklet for å behandle symptomer relatert til åreknuter. Åreknuter er utvidede blodårer som ikke riktig sirkulere blod og generelt føre til smerter og svakhet. Iført kompresjoner sokker hjelper blodsirkulasjonen i bena og lindrer smertefull hevelse og verkende. Kompresjonsstrømper er tilgjengelig i ulike nivåer av komprimering, avhengig av alvorlighetsgraden av åreknuter.

Hvordan beregne kompresjon i kompresjonsstrømper

•  Vurdere nivået av alvorlighetsgraden av åreknuter. Rådfør deg med en lege eller spesialist for å fastslå om du har en mild eller alvorlig venøs sykdom. Milde betingelser består vanligvis av færre forstørret årer som forårsaker kun minimalt ubehag etter lange perioder med stående. Alvorlige forhold generelt består av en større mengde av åreknuter og ekstremt ubehag.

Besøk din lokale varehus, apotek eller handle på nettet for lette, elastiske sokker for milde tilfeller av åreknuter. Disse sokkene er tilgjengelig uten resept og bruk samme grad av komprimering i hele beinet. Bruk garters å holde dem fra å falle ned beinet.

Kjøp 20 til 30mmHg nivå kompresjonsstrømper på en medisinsk forsyning butikk hvis legen din bestemmer du har et mildt tilfelle av åreknuter som krever reseptbelagte sokker. Denne grad av komprimering er vanligvis bæres av pasienter som er aktivt og som krever bare minimal behandling.

Kjøp 40 til 50mmHg nivå kompresjonsstrømper på en medisinsk forsyning butikk hvis du har et alvorlig tilfelle av åreknuter. Dette nivået er hensiktsmessig for pasienter som fører mindre aktiv livsstil eller har andre tilstander som leddgikt.

Hint

 • Ta på kompresjonsstrømper i morgen for å unngå hevelse og ubehag i løpet av dagen.
 • For best resultat bør skifte kompresjoner sokker hver fire til seks måneder.
 • Konsultere en medisinsk faglig for resept informasjon eller anbefalinger om hvor du skal kjøpe kompresjonsstrømper.
 • Ubehandlede åreknuter kan forverres over tid og krever kirurgi. Ta kontakt med en medisinsk faglig hvis du føler at din tilstand er forverret.

Hva er fordelene med kompresjonsstrømper for løpere?

Noen av de største løpere bære kompresjonsstrømper for å bidra til å bygge opp utholdenhet. Disse medisinske sokker er tilgjengelig til enhver kjører butikken eller stoff butikken. Selv om noen mennesker tror disse sokkene hjelpe løpere forbedre effektivitet, er det en rekke fordeler fra å bruke kompresjonsstrømper. Husk, kjører effektivitetsgevinster vil variere fra løper til løper.

Bruk

Kompresjonsstrømper brukes til å behandle en rekke medisinske problemer. Ødem, lymfødem, flebitt, åreknuter, edderkopp årer og dyp venetrombose er alle behandles med kompresjonsstrømper. Leger kan tyde på at pasienter bære kompresjonsstrømper for å øke blodgjennomstrømningen i bena, og de er tilgjengelige overalt at medisinsk utstyr selges. Talsmenn tror den økte blodstrømmen hjelper løpere, også.

Blood

Når du trener eller på resten blod bassenger i bunnen av bena. Kompresjons sokker forbedre flyten, slik at blodet til å bevege seg bedre fra bunnen til toppen av benet, og hele resten av kroppen. De sokker produsere en samlet utholdenhet forbedring fordi ikke bare blod beveger bedre gjennom hele kroppen, er det renere blod så vel som fordi den flyter bedre det blir reoxygenated i lungene raskere.

Melkesyre syrer

Melkesyre syrer øke når en løper bærer kompresjonsstrømper. Ikke bare gjør blodstrømmen øker, men melkesyre syrer gjøre også. Når dette er økt, løpere forbedre muskel effektivitet. Men sokkene er viktigst etter løpet når musklene er i ro.

Lengde

Forskningen er utført ofte på kompresjonsstrømper. Forskerne fant at det ikke spiller noen rolle lengden av løpet. Korte avstander og langsiktig kjører både dra litt fra en løper iført kompresjonsstrømper. Det er avtalt at det er best å bruke dem når de hviler etter et løp slik at blodet flyter og ikke bassenget.

Hvorfor skal man ha med kompresjonsstrømper?

Alle som opplever smerter i føttene og leggene og lider hevelse i disse områdene er en kandidat for kompresjonsstrømper. Støttestrømper kan finnes på de fleste apotek eller i en medisinsk forsyning butikken og bør brukes fra morgen til kveld av de fleste pasienter.

Funksjon

Kompresjonsstrømper hindre blodet i bena fra å samle på føttene, noe som vanligvis fører til hevelse og kan føre til blodpropp.

Behandling

Støttestrømper er jevnlig brukt til å behandle ting som lymfødem, kronisk venøs insuffisiens, post phlebitic syndrom og åreknuter.

Graviditet

Fordi kompresjonsstrømper hindre blodet fra å samle på bunnen av føttene, blir de ofte bæres av kvinner som opplever sterk hevelse i føttene under svangerskapet.

Reise

Hvis du reiser for en lang varighet av gangen, for eksempel en tur utenlands, kompresjonsstrømper er nyttig siden du vil bli sittende i en lengre periode.

Justere

Hvis du aldri har slitt kompresjonsstrømper, kan de ta noen få brukt til, siden de er tette på toppen og kan i utgangspunktet føler seg sammentrekkende. De kan også gjøre en person føler seg varm.

Daglig bruk

Det er ingen bivirkninger til seg kompresjonsstrømper på en daglig basis. Når en person ikke har på seg kompresjonsstrømper, bør de holde føttene hevet for å hindre blod fra pooling ved føttene.

Hvordan Wear kompresjonsstrømper

Elastiske kompresjonsstrømper, som SIGVARIS kompresjonsstrømper, Jobst støtte slangen, og Mediven kompresjonsstrømper, holde blod fra pooling i bena og redusere beinet hevelse og ødem ofte finnes hos mennesker med åreknuter. Støttestrømper også hjelpe mennesker i fare for helsetilstanden dyp venetrombose eller lungeemboli ved å hindre hevelse og blodpropp. Til tross for strømper 'fordeler, kan et sterkt elastisk som er brukt til kompresjonsstrømper være vanskelig å ha på og justere, spesielt hvis du har leddgikt eller andre problemer som begrenser håndbevegelser eller funksjon.

Mange har problemer med seg kompresjonsstrømper. En studie publisert i september 2008 utgaven av American Journal of Nursing fant at 29% av pasientene hadde på seg feil størrelse kompresjonsstrømper og brukte kompresjonsstrømper feil. En av fem pasienter ikke engang vet hvorfor deres leger fortalte dem til å ha med seg kompresjonsstrømper, fant studien.

Her er noen tips om hvordan å bruke kompresjonsstrømper, som Juzo, Jobst, Ames Walker, eller andre merker, korrekt.

Bruksanvisning

•  Først slår den øvre del av strømpen innsiden ut til hælen, og senkes deretter strømpen ned til fotdelen.

Nå nøye skli foten inn i foten del av strømpen.

Trekk den resterende del av kompresjonsstrømpe over hælen.

Bruk håndflatene av hendene til å massere strømpe opp mot kneet. Prøv å ikke trekke ved den øvre kant av kompresjonsstrømpe.

Nå bruker de samme trinnene for det andre benet.

** Komprimering lår høye strømper og strømper: Bruk fremgangsmåten ovenfor til kompresjonsstrømpe er ved kneet. Bruke håndflatene, lette strømpen oppover (ikke dra på den øvre kanten av strømpen) til den når øvre lår.

** Compression strømpebukse: Bruk samme fremgangsmåte for å lirke den forsiktig strømpebukse opp til midjen din.

Tips og advarsler

 • Sørg for å holde de vertikale sømmene av komprimering strømpe rett - du kan bruke sømmene som en veiledning.
 • Dine kompresjonsstrømper bør komme med instruksjoner fra produsenten om hvordan du kan sette dem på riktig måte. Felles Støttestrømper produsenter inkluderer Jobst støtte slange, Mediven kompresjonsstrømper, og SIGVARIS kompresjonsstrømper.

Hvor lenge skal jeg ha kompresjonsstrømper?

Iført kompresjonsstrømper bli nødvendig når du opplever smerter i ben og føtter som begynner å påvirke påvirke din daglige rutine. Enkle oppgaver som å komme på føttene først i morgen og kjører ærend kan bli anstrengende når du opplever bølger av smerte, så les videre for tips om iført kompresjonsstrømper.

Hvem trenger dem

Støttestrømper er for alle som opplever unormale mengder av smerter i føttene og leggene, noen utsatt for blodpropp, samt lymfødem, kronisk venøs insuffisiens, post phlebitic syndrom og åreknuter.

Regelmessig Wear

Støttestrømper kan brukes på daglig basis uten farlige bivirkninger.

Daily Practice

Støttestrømper bør brukes første om morgenen og tas av om natten. Når ikke på seg kompresjonsstrømper, bør beina være forhøyet ved en pute eller pute for å holde blodet flyter riktig.

Livslang Wear

Noen mennesker er nødt til å ha med seg kompresjonsstrømper for resten av livet hvis de lider av tilstander som lymfødem, åreknuter og venøse sår.

Graviditet

Støttestrømper er ideelle under svangerskapet fordi de redusere hevelse i føttene.

Hvordan kjøpe kompresjonsstrømper Online

Kompresjonsstrømper eller sokker hjelpe blodet flytte gjennom bena mer effektivt. De brukes til å forebygge eller behandle åreknuter, lymfødem, dyp venetrombose, eller kronisk venøs insuffisiens. Det er mange nettbutikker som selger kompresjonsstrømper. Selv om kompresjonsstrømper kan kjøpes online uten resept, bør folk som lider av vein problemer konsultere sin lege for å diskutere ulike behandlingsalternativer før du kjøper kompresjonsstrømper på nettet.

Bruksanvisning

Bla gjennom valg av strømper på Compressionstockings.com. Nettstedet selger kompresjonsstrømper for alle som trenger lindring fra beinet hevelse, varicose vein smerte, eller lympedema. Velg fra et omfattende utvalg av menns og kvinners komprimering sokker samt fødselspermisjon støtte strømpebukse fra populære merker som Juzo, Medi, BioCompression, og Allpresan. Nettstedet selger også arm ermene for behandling av lymfødem.

Shop på ForYourLegs.com. Nettstedet lar deg handle etter merke, type komprimering du trenger, eller hva slags tilstand du har. I tillegg til å selge merkenavnet kompresjonsstrømper for menn og kvinner, ForYourLegs.com selger fotpleie forsyninger som pimpstein steiner, Hallux valgus lettelse hjelpemidler, innleggssåler, og bue støtter. Hvis du registrerer deg for selskapets gratis nyhetsbrev, vil du motta en kupong for 5% på alle ordre av kompresjonsstrømper etter Therafirm, Futoro, Activa, Nova, eller Pedifix.

Kjøp kompresjonsstrømper på CompressionStore.com. Internett-forhandler tilbyr kompresjonsstrømper for menn og kvinner ved Jobst, Therafirm, og Juzo. CompressionStore.com tilbyr ofte gratis frakt.

Tips og advarsler

 • Sjekk med din lege før du kjøper kompresjonsstrømper. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre om du trenger reseptbelagte kompresjonsstrømper, som er kraftigere enn over disk strømper kjøpes på nettet eller på medisinsk forsyne butikkene.

Hvordan kjøpe kompresjonsstrømper

Hvordan kjøpe kompresjonsstrømper


Støttestrømper er ofte brukt for å bidra til å øke blodsirkulasjonen eller redusere ødem og hevelse i beina på folk som har diabetes eller andre medisinske tilstander. Som med alle helsetjenester forsyninger eller utstyr, er det viktig å finne den riktige typen av kompresjonsstrømper for å passe ens individuelle helsemessige behov.

Bruksanvisning

•  Bestem med din lege eller helsepersonell hvilket nivå av komprimering er riktig for deg. Støttestrømper kommer i lav, middels, høy eller ekstra høye nivåer av komprimering, og det er viktig å ikke bruke en høyere grad av komprimering enn nødvendig.

Sammenlign valg på flere forskjellige apotek og helsepersonell leverandører. Dette vil bidra til å gjøre deg kjent med de ulike merker og prisklasser, samt opsjoner stil, lengde og farge.

Match din skostørrelse til nødvendig strømpe størrelse hvis de nødvendige grad av komprimering er lav. De fleste emballasje for lavt kompresjonsstrømper vil inneholde en sko størrelsestabellen som er lett å forstå og bruke.

Hvis du trenger en middels eller høy grad av komprimering, vil beinet og foten må måles for å bestemme størrelsen og stilen på strømpe som vil passe deg. Rådfør deg med en lege spesialist opplært i dette feltet for å bli målt og utstyrt for riktig størrelse kompresjonsstrømpe.

Kjøp mer enn ett par av kompresjonsstrømper dersom dette er innenfor budsjettet, slik at ett par kan brukes mens det andre paret blir vasket.

Følg alle instruksjonene fra legen din om hvordan du kan bruke dine kompresjonsstrømper.

Sett dine kompresjonsstrømper hver fire til seks måneder for maksimalt utbytte.

Bivirkninger av kompresjonsstrømper

Noen ha med seg kompresjonsstrømper fordi de er pålagt av en medisinsk faglig, mens andre bære dem mens de er gravide eller ta en lang flytur. Støttestrømper aide i alvorlig press på leggen og føtter og hindre blod fra pooling. Mens noen ganger er nødvendig, er det bivirkninger til seg kompresjonsstrømper, spesielt for en lengre periode.

Fordeler

Kompresjonsstrømper lette smerter og trykk på leggen og føtter. Noen kan bli pålagt å bære dem i årevis på en daglig basis, og dette kan drastisk redusere smerte følte fra daglige aktiviteter og hjelpe sirkulere væske i bena og føttene.

Potensial

Mange pasienter vil føle seg veldig varm når iført kompresjonsstrømper fordi de er så stramt. Dette gjelder spesielt i sommermånedene.

Typer

Pass på at du kjøper riktig type eller kompresjonsstrømper eller du kan oppleve bivirkninger som reduserer blodsirkulasjonen, noe som ikke er hensikt kompresjonsstrømper. Spør legen din om forslag på de riktige kompresjonsstrømper for deg.

Funksjon

Hvis du opplever strømpene sklir, trenger du sannsynligvis en silikonbånd øverst på strømpene til å hjelpe dem å holde på plass.

Forebygging / løsning

Støttestrømper er ikke ment å kurere sykdom; de er bare ment å bidra til å lette smerter og øke blodsirkulasjonen. Ha realistiske forventninger, og være forberedt på å bli vant til å bruke disse constricting strømper.

Hva er forskjellen mellom kompresjonsstrømper og støtte Hose?

Skille mellom støtte slangen og kompresjonsstrømper kan være forvirrende. Selv distributører gjørmete vannet ved feilaktig å bruke begrepene om hverandre. Men det er et par forskjeller som, selv om det ikke er synlig på overflaten, definerer hver av disse medisinske støtter, plassere dem holdent i egne kategorier.

De Likheter

Støttestrømper og støtte slangen begge tjener den samme grunnleggende funksjon. Når slitt, de gir press fra foten til kneet (og noen ganger lår) for å fremme riktig blodsirkulasjonen. Trykket er større ved foten og gradvis reduserer høyere opp på leggen strømpen går.

Nivået på trykk er en målbar funksjon målbevisst etablert av maker for lindring av medisinske problemer som varierer i alvorlighetsgrad. Generelt sett, jo mer alvorlig problemet er, jo mer press kreves fra strømpe.

Forskjellen

Det er et enkelt skille mellom støtte slangen og kompresjonsstrømper. Støtte slangen har en komprimeringsnivå på eller under 20 mmHg, mens kompresjonsstrømper er rangert 20 mmHg eller høyere. Den mmHg forkortelsen står for millimeter kvikksølv, og er det samme måleenhet i blodtrykket.

Støtte slangen kan kjøpes over disk på omtrent alle apotek. Imidlertid kan kompresjonsstrømper krever en resept og en passende av en medisinsk faglig hvis komprimeringsnivået er over 40 mmHg eller hvis de er skreddersydde.

Bruker for Support Hose

Støtte slangen gir en svak komprimering av bena som er større ved foten og løsner etter hvert som det nærmer seg kne eller lår. Dette presset fremmer bedre blodsirkulasjonen ved å skyve blodet tilbake opp mot hjertet. Dette reduserer også hevelse fra væskeansamling. Holde blodet beveger seg i en mer konsekvent tempo bidrar også til å forhindre blodpropp i bena. De som står i fare for DVT (dyp venetrombose) eller hva er ofte referert til som "economy class syndrom", som er en blodpropp i beinet som følge av lange strekninger for å sitte under flyreiser, kan redusere risikoen for DVT med opptil 90 prosent ved bare iført støtte slange.

Bruker for støttestrømper

Flere alvorlige sirkulasjonsproblemer forårsaket av medisinske problemer behandles med høyere trykk valg av kompresjonsstrømpe. De mer vanlige medisinske tilstander som krever støttestrømper er som følger:

Diabetes

CVI (kronisk venøs insuffisiens) - oksygenfattig blod er ikke effektivt pumpes tilbake mot hjertet

Lyphedema - en opphopning av lymfe som forårsaker hevelse

Åreknuter - hovne årer som ofte vises vridd rett under huden

Post-phlebitic syndrom - en kronisk tilstand som følge av DVT

TED Hose

En tredje type støttestrømper kalles TED slange. Også kjent som antiembolism strømper, disse er designet for folk som er nonambulatory (ute av stand til å bevege seg rundt), bed-bundet eller har et svært begrenset utvalg av bevegelse for å opprettholde blodsirkulasjonen i bena. I motsetning til støtte slange eller kompresjonsstrømper, er TED slangen kun ment å brukes for korte mengder tid og har ofte et hull i tåa slik at en sykepleier eller lege kan jevnlig sjekke på sirkulasjon.

Knee-High Vs. Lår-høye kompresjonsstrømper Forskning

Knee-High Vs. Lår-høye kompresjonsstrømper Forskning


Kompresjonsstrømper er vanligvis brukes til å behandle problemer med blodsirkulasjon i bena. En studie ble utført ved St. Cloud Hospital i Minnesota for å avgjøre om knehøye kompresjonsstrømper eller lår-høy kompresjonsstrømper var det beste valget.

Funksjon

Begge kne høye og lår-høy kompresjonsstrømper har samme funksjon: å forebygge åreknuter og / eller dyp vene blodpropp i bena. Kompresjonsstrømper bidra til å forbedre sirkulasjonen av blod gjennom bena.

Opsjoner

Støttestrømper er tilgjengelig i to lengder: kneet høyt og lår høy. Knehøye kompresjonsstrømper faller rett under kneet, mens lår-høye kompresjonsstrømper vanligvis faller nær midten av låret.

Comfort

St. Cloud Hospital studie fant at knehøye kompresjonsstrømper var mer komfortable enn lår-høye kompresjonsstrømper, siden de ikke dekker kneet. Lår-høye kompresjonsstrømper føler ekstremt stramt rundt leggen og har en tendens til å falle ned oftere.

Enkel bruk

Studien, publisert i januar 2009 utgaven av Klinisk sykepleier Specialist, bemerket at lår-høye kompresjonsstrømper var mer vanskelig å bruke på pasienter. Knehøye kompresjonsstrømper var lettere å bruke fordi de sitter lavere på benet og trenger ikke å bli plassert over kneet.

Effektiviteten

Den samme studien fant at knehøye kompresjonsstrømper og lår-høye kompresjonsstrømper var like effektivt for å forhindre blodpropp og øke blodsirkulasjonen.

Når skal Wear kompresjonsstrømper

Støttestrømper er tunge elastiske strømper som er strammere på foten og blitt stadig mindre sammentrekkende som de når kneet. Deres formål er å legge press på leggmusklene til å hjelpe presse blodet tilbake til hjertet. De er ofte plassert på pasienter i sykehus som ikke er i stand til å komme ut av sengen. Andre ganger de bør brukes hver dag frem til du ikke lenger er i fare for blodpropp. Bortsett fra forebygging av blodpropp, blir de brukt for kronisk venøs insuffisiens, åreknuter, lymfødem og etter plebitic syndrom. De er også noen ganger brukt av diabetikere å forebygge og helbrede leggsår.

Kronisk venøs insuffisiens

Støttestrømper er slitt for kronisk venøs insuffisiens, som er manglende evne til venene i beinet for å pumpe en tilstrekkelig mengde blod tilbake til hjertet ditt. Anklene og leggene kan hovne opp som følge av denne tilstanden, og strømper kan bidra til å redusere hevelse.

Åreknuter

Åreknuter er forstørret eller hovne fra presset av å være på føttene. De kan være smertefullt og kan være et tegn på andre, mer alvorlige sirkulasjonsproblemer. Støttestrømper er slitt i løpet av dagen for denne tilstanden.

Lymfødem

Lymfødem er hevelse i armer og / eller ben som følge av en blokkering som ikke tillater lymfevæsken å renne riktig. Støttestrømper bør ikke brukes om natten for denne tilstanden, og du bør prøve å heve bena.

Post Phlebitic syndrom

Poste phlebitic syndrom resultater fra blodpropp i beinet som har satt inn i venen og skadet ventilene. Det fører kontinuerlig etappe hevelse og smerte. Støttestrømper vil bidra til å tvinge blodet tilbake til hjertet og redusere hevelse.

Forebygging av blodpropp

Blodpropp kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt og lungeemboli, og kan være en svært alvorlig risiko. Kompresjonsstrømper, spesielt etter kirurgi, kan hindre dem fra forming.

Diabetikere

Støttestrømper er både en behandling og forebyggende for diabetikere fra å utvikle venøse eller arterielle sår i sine leggene.

Hva er fordelene med kompresjonsstrømper?

Støttestrømper er tettsittende strømper som enten kneet høy eller lår høy. Legen din avgjør hvilken lengde som er best for deg.

Hvordan de fungerer

Støttestrømper er omhyggelig tilpasset pasienten. Strømper gjelde uteksaminert press til brukerens ben. Trykket bidrar til å forbedre strømmen av blod gjennom venene.

Bruksområder

Støttestrømper er mest brukt til å forebygge dyp venetrombose (DVT). Dette er en tilstand der blot propper dannes dypt i venene i bena. Disse blot propper kan være farlig hvis de reiser til hjertet og kan forårsake plutselig død på grunn av lungeemboli.

Farene ved DVT

DVT er mest sannsynlig å forekomme når noen er inaktiv i en lang tidsperiode eller har kirurgi.

Fordeler til Idrettsutøvere

I en studie publisert i "Journal of Sports Forskere," forskere funnet ut at "iført uteksaminert kompresjonsstrømper under en 10-km veg løp ser ut til å redusere forsinket utbruddet stølhet etter trening i recreationally aktive menn." De fant ikke en fordel for menn som gjorde bare korte spurter.

Advarsel

Hvis du ikke forstår hvordan kompresjonsstrømper virker, kan du tror de er for stramme og ikke bruke dem. Rådføre seg med lege før du gjør beslutningen om å avslutte bruken av kompresjonsstrømper.

Hvordan bruke kompresjonsstrømper Post Knee Surgery

Hvordan bruke kompresjonsstrømper Post Knee Surgery


Etter kne kirurgi kan det ta litt tid før du er aktivt på føttene. Denne mangelen på aktivitet bremser ned beinet sirkulasjon, noe som kan føre til dannelse av blodpropper. Ifølge Allina Sykehus og klinikker, er kompresjonsstrømper anbefales utstyr for bruk etter kneoperasjon (se referanse 1). Kompresjonsstrømper legge press på bena, lett "masserer" muskler og årer og holde sirkulasjonen i beinet aktiv. De reduserer også hevelse og inflammasjon assosiert med kirurgiske prosedyrer. Støttestrømper er ikke lett å sette på første gang, men etter noen få skritt vil gjøre prosessen enklere.

Bruksanvisning

Ved hjelp av kompresjonsstrømper

•  Påfør en lys talkum kroppen pulver til beina. Dette vil hjelpe strømpene glir lettere over huden.

Sitt i en hard, rett rygg stol. Stikk hånden ned inne i strømpen til tærne, og rull strømper ned så de er innsiden ut (med unntak av tå-området.)

Sett foten inn i tåparti. Bruk begge hender, begynner lettelser strømper tilbake opp over foten. Pass på hælen passer perfekt inn i hælpartiet.

Bruk milde slepebåter, fortsette å bringe strømper opp over hælen, så ankelen, og fortsetter sakte opp bena. Når du er ferdig, bør toppen av strømpen være hviler rett under din bak. Vær svært forsiktig når du går over kneet og noen bandasjer. Mens noen bare gå opp til knærne, de fleste kompresjonsstrømper etter kneoperasjon gå opp til låret, men din kirurg eller lege vil anbefale riktig lengde for deg.

Sjekk med legen din for å se hvor lenge og hvor ofte du skal ha på strømpene. Hvis du har hatt de siste kirurgi, må du kanskje å holde dem på hele dagen, med unntak av en 2 til 3 timers periode. Etter en uke kan du få beskjed om å bære dem på dagtid bare og la dem over natten. Hver pasientens situasjon er forskjellig, så sjekk med legen din for spesifikke instruksjoner.

Tips og advarsler

 • Vask strømpene før du bruker dem første gang. Dette bidrar til å gjøre fibrene mer fleksible. Hvis du har problemer med å beholde grepet på strømpe stoff, gummihansker.
 • Sørg alltid for at du har en ny bandasje over noen kirurgiske sår som fortsatt gjenstår. Ring din lege umiddelbart hvis bena begynner å bli blått eller føle nummen mens i strømpene.

Hvordan Kompresjonsstrømper Stay Up?

Hvordan Kompresjonsstrømper Stay Up?


Kroppens sirkulasjonsnivåer er avhengig av en viss aktivitet eller trykk for å bevege blod og lymfe fluider gjennom. Begrenset aktivitetsnivå, eller kroniske tilstander som hjertesykdom eller ødem, kan forårsake langsom sirkulasjon nivåer i bena. Støttestrømper har en selvbærende konstruksjon som arbeider for å bedre væskestrøm og fremme normal sirkulasjon funksjon.

Identifikasjon

Støttestrømper fremme sirkulasjon i bena og bekkenet gjennom en gradvis trykkeffekt som går fra ankelen og opp gjennom lengden av strømpen. Strømpen er vevet tett mot bunnpartiet, med en gradvis løsning av veven når den beveger seg opp i benet. Dette er hva som gjør dem i stand til å holde seg oppe og på plass. Dette trykk, i kombinasjon med den muskulær aktivitet som finner sted i løpet av leggen av benet, virker til å presse blod og lymfe fluider gjennom bena og pelvis, i henhold til CompressionStockings.com, et medisinsk utstyrsleverandør. Personer som har hatt slag eller har dyp venetrombose kan være foreskrevet kompresjonsstrømper for å forebygge blodpropp fra forming i bena.

Komprimering Therapy

Støttestrømper er basert på en type terapi som bruker gradient, eller gradvis økende eller avtagende kompresjon, for å påvirke balansen av fluider inne i kroppsvev og blodkar, i henhold til CompressionStockings.com. Denne gradient effekten virker også til å holde strømpene opp. Effekten av kompresjonsbehandling bidrar til å øke vev press, noe som bidrar til væsker flytte ut av kroppslige vev og tilbake til kapillær-blodkar strukturer. Dette presset arbeider også for å hindre blodkar fra å bli overfylt med væske, som kan utgjøre risiko for væske back-up innenfor skip og økt lunger.

Funksjoner

Støttestrømper kommer i en rekke stilarter, og er tilgjengelig på resept eller over skranke for daglige støttebehov, ifølge CompressionStockings.com. Stiler kan variere avhengig av formålet servert, hvorav noen inkluderer anti-emboli støtte, sølv og lymfødem. Og mens hver type er utformet for å gi en viss grad av kompresjon, desto høyere er graden av kompresjon jo bedre vil holde strømpen opp og på plass. Anti-emboli strømper er foreskrevet for personer som kan være i stand til å gå som følge av kirurgi. Sølv strømper inneholde spesialiserte sølv tekstilfibre utformet for å gi anti-mikrobiell beskyttelse i tillegg til ekstra støtte for vev og blodkar. Lymfødem strømper er foreskrevet for personer som er utsatt for væske buildup i bena.

Bruksområder

Støttestrømper er vanligvis foreskrevet for personer som lider av tilstander som hemmer normal sirkulasjon i bena eller som opplever slitne eller verkende ben på en jevnlig basis, ifølge CompressionStockings.com. Forhold som kan påvirke normal blod og lymfe sirkulasjon inkluderer venøs insuffisiens syndrom, ødem, hjertesykdom og slag. Individer som har utviklet åreknuter som følge av aldring eller overgangsalder kan også dra nytte av kompresjonseffekten levert av strømpene, som økt væskesirkulasjon kan bidra til å skylle ut blokkerte kapillære blodårer i bena og hindre ytterligere blokkeringer fra utviklingsland.

Styrker

Materialene som brukes for å lage kompresjonsstrømper omfatter elastiske fibre og gummi. Begge typer av materiale kan fremstilles i varierende styrke, noe som gjør det mulig for forskjellige komprimeringsvirkninger pr strømpe, i henhold til CompressionStockings.com. Over-the-counter (OTC) strømper kommer i styrkene 10 til 15 og 15 til 20 mmHg, eller manometriske enheter. Manometriske heter blir brukt for å måle fluidtettheter og trykk. Og mens OTC strømper kan gi minst mulig kompresjon, de likevel gi nok grep til å holde seg på plass på bena. Resept strømpe styrker kan variere fra 20 og helt opp til 50 + mmHg. Styrken på resept er typisk basert på hvor mye trykk eller kompresjon som er nødvendig for å gjenopprette normale sirkulasjonsnivåer i bena.

Hvordan holde Støttestrømper fra bunching ved anklene

Hvordan holde Støttestrømper fra bunching ved anklene


Støttestrømper, også kalt kompresjonsstrømper, presse beinet for å redusere hevelse og forbedre blodsirkulasjonen. De er foreskrevet av leger for personer med åreknuter, ødem og andre etappe problemer. Hvis strømpene ikke passer deg godt, kan de haug på ankelen. For å holde en formtilpasset pair fra bunching, ta godt vare på dem og erstatte dem etter behov.

Hvordan holde Støttestrømper fra bunching ved anklene

Få noen på legens kontor for å måle deg for strømper. Mål omkretsen av låret like over ankelen, det største området av kalv, og den største delen av låret ditt. I tillegg måle lengden fra baksiden av kneet til gulvet, og fra toppen av låret til gulvet. Bruk disse målingene til å kjøpe riktig størrelse strømper, som vil variere mellom produsenter. Hvis målingene ikke er i samsvar med en størrelse, besøke en medisinsk forsyning butikken for å bestille tilpassede-montert strømper.

Mål deg på nytt hvis du har mistet vekt, noe som kan være årsaken til bunching. Bestill et nytt par hvis det er nødvendig.

Care for støttestrømper så strikken holder seg hard for så lenge som mulig. Vask strømpene i varmt vann, enten i vaskemaskinen - i en mesh vaskepose beregnet for finvask - eller for hånd. Heng støttestrømper til tørk eller tørke dem i tørketrommel ved hjelp av en lav innstilling.

Bytt støttestrømper som strikken slites ut eller om de har hull. Ifølge New York University Vein Center, en gang strømper er lett å sette på, er det på tide å bytte dem ut. Et par vil vanligvis vare tre til seks måneder.

Hvordan velge Gradient Støttestrømper

Gradient kompresjonsstrømper lindre verkende ben og administrere medisinske tilstander som underekstremitetene hevelse, åreknuter, lymfødem og leggsår. Disse strømper er også brukes til å hindre dyp venetrombose. Støttestrømper er indisert for en person på ulike stadier av livet hennes om hun er gravid, utvinne fra kirurgi, har en jobb hvor hun er på beina etter en lang periode, eller hvis hun er eldre. Støttestrømper gjelder større press på ankelen, med gradvis redusert trykk som strømper gå opp bena. Denne gradient trykket bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Den type strømper du kjøper avhenger av dine medisinske behov, målinger av bena og din preferanse for stil og farge.

Hvordan velge Gradient Støttestrømper

•  Bestem deg for den beste lengden for din livsstil og alvorlighetsgraden av din medisinske tilstand. Støttestrømper kommer i forskjellige lengder inkludert kne-high, lår-høy og midje-høy.

•  Bestem graden av komprimering for å administrere din tilstand. Kompresjonsmulighetene kan variere fra produsent til produsent, men mild kompresjon er ca 8-15 mmHg, er moderat kompresjon ca 15-20 mmHg, er fast kompresjon 20-30 mmHg og ekstra fast kompresjon er ca 30-40 mmHg.

Mål bena med et målebånd i henhold til din stil valg. For knehøye kompresjonsstrømper, måle rundt ankelen like over ankelen og rundt den bredeste delen av leggen din. For lår-høye kompresjonsstrømper, også måle rundt den bredeste delen av låret. For midje-høy kompresjonsstrømper, også måle rundt den bredeste delen av hoftene.

Bestem deg for den fargen du foretrekker samt åpenhet, som kan variere fra ren til ugjennomsiktig. Med den mengden av farger er tilgjengelig utover standard svart eller hvitt, disse strømper er nesten umulig å skille fra vanlig slange eller menns kjole sokker.

Hint

 • Mål bena i morgen før du får ut av sengen for å sikre nøyaktige målinger. Bena kan hovne opp etter at du begynner å vandre rundt, noe som kan påvirke målingene.
 • Husk at du trenger å konsultere med legen din før du bestiller eller kjøper strømper som er 20 mmHg eller mer i kompresjon, og hvis du trenger kompresjonsstrømper for et opplag problem.
 • Strømper som er for løs vil ikke forbedre sirkulasjonen i bena og strømper som er for stramme kan svekke sirkulasjon.

Er det en risiko å Iført støttestrømper?

Er det en risiko å Iført støttestrømper?


Støttestrømper er også kalt komprimering slange og reisestrømper. De har forskjellige nivåer av kompresjon og noen er gradert for å gi større trykk på bunnen. De kan også være kneet høy eller lår høy. Støttestrømper kan bæres på ett ben eller begge ben.

Funksjon

Du kan bruke støttestrømper for lindring av trette ben. MayoClinic.com anbefaler støttestrømper for å hjelpe med lungeemboli, åreknuter, dyp venetrombose, lavt blodtrykk, ødem (hevelse) og andre lidelser.

Størrelse

Ifølge en undersøkelse utført av Elizabeth H. Winslow, PhD, RN, FAAN og Debra L. Brosz, MSN, RN, ONC, NEA-BC, kan feil størrelse støttestrømper forårsake hudskader. Hvis de er for stramme de kan forårsake sirkulasjonsproblemer.

Timer Worn

Iført strømper for flere timer enn instruert av legen din eller i sengen kan øke irritasjon eller skade huden. Winslow og Brosz rapport som feilaktig slitt kompresjonsstrømper kan øke dyp venetrombose.

Type

Knee høye støttestrømper er anbefalt av Winslow og Brosz å bedre passform og riktig brukstid. Lår høye strømper er vanskeligere å passe og angivelig mindre komfortable

Advarsel

Hevelse i leggen eller foten er en indikasjon på at strømpene er for stramt eller det er komplikasjoner. Fjern strømper umiddelbart og kontakte legen din.